Shogun

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Hiroyuki Sanada'nın Başrolde Oynadığı Feodal Japonya Destanı Shogun'dan Fragman Yayınlandı

FX, Hiroyuki Sanada ve Cosmo Jarvis'in başrolde oynadığı "Shogun"un dizi uyarlamasından resmi fragmanı yayınladı.

James Clavell'in 1975 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan 10 bölümlük sınırlı dizi, 1600 yılında Japonya'da geçiyor ve Vekiller Konseyi'ndeki düşmanlarının bir araya gelmesinin ardından hayatı için savaşmak zorunda kalan Lord Yoshii Toranaga'yı (Sanada) konu alıyor.

2024 Şubat'ında yayınlanacak olan “Shogun”un oyuncu kadrosunda Sanada ve Jarvis'in yanı sıra; Anna Sawai, Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura ve Fumi Nikaido yer alıyor.

Resmi özetine göre dizinin konusu şu şekilde:

Gizemli bir Avrupa gemisi yakınlardaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış halde bulunduğunda, İngiliz kaptan John Blackthorne (Jarvis), Toranaga'nın güç terazisini değiştirmesine ve Blackthorne'un düşmanlarını - Cizvit rahipleri ve Portekizli tüccarlar - yok etmesine yardımcı olabilecek sırlar taşıyarak gelir.

Toranaga ve Blackthorne'un kaderi, çevirmenleri olan gizemli ve Hristiyan bir soylu kadın Toda Mariko'ya (Anna Sawai) ayrılmaz bir şekilde bağlı hale gelir. Mariko, bu endişe verici siyasi ortamda efendisine hizmet ederken, Blackthorne'la yeni keşfettiği arkadaşlığını, kendisini kurtaran inanca olan bağlılığını ve merhum babasına karşı görevini uzlaştırmak zorundadır.

Clavell'in romanı daha önce de sinema ve televizyona uyarlandı. Yayınlandığı dönemde ülkemizde de popüler olan 1980 yapımı "Shogun" dizisinde başrolleri Richard Chamberlain ve Toshirô Mifune üstleniyordu.

1600’lü Yılların Japonya’sında Geçen Samuray Dizisi “Shogun”dan Fragman Yayınlandı

Shogun dizisi için yeni fragman yayınlandı. FX imzalı yapım, yüksek bütçesi ve ele aldığı tema ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Shogun dizisinden yeni bir fragman paylaşıldı. The Walt Disney Company çatısı altında yayın yapan FX kanalı için geliştirilen Samuray dizisi, izleyicileri 1600’lü yılların feodal dönem Japonya’sına götürüyor.

Amerikalı yazar ve yönetmen James Clavell’ın 1975 tarihli romanından uyarlanan dizi Hulu ve FX kanalları üzerinden prömiyer yapmaya hazırlanıyor. Mini dizi formatında yapım, daha önce 1980 yılında NBC tarafından başka bir uyarlamaya daha konu olmuştu.

Bir savaş lordu ile kazazede bir denizci arasındaki mücadeleyi takip eden dizi, Feodal Japonya’da yaşanan bir kültür çatışmasına odaklanıyor.

İç savaşın hemen öncesinde geçen yapımda Lord Yoshii Toranaga Vekiller Konseyi’ndeki düşmanları ona karşı birleşirken hayatta kalmak savaşmak zorunda kalıyor. Bu sırada yakındaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış gizemli bir Avrupa gemisi ise işleri farklı bir boyuta taşıyor.

Yapımdan yayınlanan yeni fragman, bu ayın sonunda izleyicilerle buluşacak dizinin yoğun aksiyon sahnelerinden bazılarının genişletilmiş kliplerini bir araya getiriyor.

Fragmanda, dizinin ana karakterlerden biri olan Toda Mariko’nun (Anna Sawai) seslendirmesi yer alıyor. Mariko, “Bir gerçeği öğrendim; düşmanların her yerde olduğunu ve dostların hiçbir yerde olmadığını,” diyor. Mariko sözlerine, “Gerçek kalbinizi ortaya koymak için hayatınızı riske atmaktır, çünkü ölüm her an bizim için gelebilir,” diyerek devam ediyor. Tanıtım, bir iç savaşa hazırlanan Feodal Japonya’da büyük bütçeli savaş tasvirlerine de yer veriyor.

Shogun dizisi başrol oyuncuları Cosmo Jarvis ve Anna Sawai’nin yanı sıra Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira ve Moeka Hoshi gibi isimlere de ev sahipliği yapıyor.

Justin Marks ve Rachel Konda ikilisinin yaratıcılığını üstlendiği dizinin yapımcılığını Sanada ile birlikte Eriko Miyagawa gerçekleştiriyor. Yürütücü yapımcılar arasında Michael de Luca ve yazar Clavell’ın kızı Michaela Clavell yer alıyor.

Shogun dizisi 27 Şubat 2024 tarihinde yayınlanmaya başlayacak. Yapımın Türkiye’de Disney Plus üzerinden izleyicilerle buluşturulması bekleniyor.

“Game of Thrones” ile Kıyaslanan Samuray Dizisi “Shogun” Muhtemelen Tek Sezonla Final Yapacak

Shogun 2. sezon için bekleyişe geçenlere kötü haber dizinin yaratıcılarından geldi. Justin Marks, yapımın tek sezon olarak tasarlandığını aktardı.

hogun 2. sezon şimdilik gündemde yok. Türkiye’de Disney Plus’ta izleyicilerle buluşan tarihi drama türündeki dizi, hikâyesini tek sezonda noktalamaya hazırlanıyor.

İşlediği politik oyunlar ve tarihi dokusu nedeniyle kimi izleyiciler tarafından Game of Thrones’a benzetilen Shogun dizisi prömiyerini 27 Şubat’ta yapmıştı.

The Walt Disney Company’ye ait FX kanalı için geliştirilen dizi, dijital ortamda dünya genelinde Hulu; Türkiye’de ise Disney Plus üzerinden yayınlandı.

Amerikalı yazar James Clavell’ın 1975 yılında raflara çıkan romanından uyarlanan TV yapımı, daha önce 1980’te NBC kanalı tarafından da ekrana adapte edilmişti.

Feodal Japonya döneminde geçen Shogun dizisi IMDb’de 9,2/10 puan ortalamasını yakalarken Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %99, izleyicilerden ise %94 onay puanı almıştı. Hem yüksek puanlar hem de olumlu eleştirilerin yoğun olması, olası 2. sezon ihtimalini de tekrar gündeme taşımıştı.

Shogun 2. Sezon İhtimali Giderek Zayıflıyor

Shogun her ne kadar bir “mini dizi” olarak duyurulsa da hayranlar olası devam sezonları için hevesli bir profil çizmişti. Daha önce de hikâyesine mini dizi olarak başlayan birçok yapım, sonrasında rotayı uzun soluklu TV dizilerine kırdığı olmuştu. Dolayısıyla başarılı bir dönemin ardından yapımın devam sezonuna yeşil ışık yakılması kimse için sürpriz olmazdı.

Ancak bu ihtimal Shogun için giderek zayıflamış durumda. The Hollywood Reporter’a konuşan dizinin yaratıcıları Justin Marks ve Rachel Kondo; işe oturmadan önce ellerinde yaklaşık 1.000 sayfalık bir eser olduğunu ve bunun tamamını 10 bölümde ekrana taşıdıklarını aktardı.

Marks olası 2. sezon hakkındaki soruya yanıt verirken şu ifadeleri kullandı:

“Hikâyeyi kitabın sonuna kadar götürdük ve o cümlenin sonuna bir nokta koyduk. Kitabın sonunu seviyoruz; ikimizin de bu işe girişme nedenlerimizden birisi bu sondu. Tam olarak da o yerde bitirdik. Geçmişte bu tür dizilerde ben de devam etmesini isteyen tarafta yer almıştım. Kocaman bir fabrika kuruyorsunuz ve orada yalnızca 10 araba üretiliyor; ardından dükkân kapatılıyor. Bu çok üzücü.”

Marks ayrıca kaynak materyali ele alış süreçlerine dair de şunları kaydetti:

“Yapımcılarımızdan biri bu diziyi nasıl yapmamız gerektiğine dair neredeyse 900 sayfalık bir kullanım kılavuzu yazdı. Bu neredeyse kitabın kendisi kadar uzun. Tüm bu altyapı bilgisi dizinin içine dahil edildi. Umarım başka biri -belki bir arkadaş- bir noktada Feodal Japonya hakkında bir dizi yapmak için kılavuzuna ihtiyaç duyar da ben de, ‘Al bakalım, bu kitabı kullan. Bu sana 11 ay kazandıracak,’ derim.”

2. sezonun yolda olup olmadığı henüz kanal tarafından resmen açıklanmadı. Ancak dizinin yaratıcıları, yaptıkları açıklamalarla şimdilik bu fikre sıcak bakmadıklarını ortaya koyuyorlar. Dizinin ilk sezonunda final bölümü 23 Nisan 2024 tarihinde yayınlanacak.

Sezonun bitmesini bekliyorum izlemek için,ilk üç bölüm yayınlandı ama her hafta beklemek istemiyorum,bitince tek solukta izlerim.

"Shōgun" Hakkında Karar Verildi: İkinci Sezon Gelecek mi?

"Game of Thrones" ile kıyaslanan "Shōgun" tek sezon olarak planlandı ve yaratıcılarının açıklamasına göre böyle kalmaya devam edecek.

FX'in "Shōgun" dizisi yayınlanmaya başladığı andan itibaren 2024'ün şimdiye kadar en çok beğenilen televizyon yapımı oldu. Türkiye'de Disney+'ta yayınlanan Hiroyuki Sanada ve Cosmo Jarvis başrollü dizi izlenme rekorları kırıyor ve HBO'nun hit dizisi "Game of Thrones" ile karşılaştırılıyor.

James Clavell’in çok satan romanından uyarlanan "Shōgun" başlangıçta bir sezonluk bir mini dizi olarak planlandı ancak diziye olan yoğun ilgi ve kaynak materyalin destekleyici olması, hayranlarda hikayenin birkaç sezona daha yayılabileceğine dair bir beklenti ve umut oluşturdu.

Ancak ne yazık ki "Shōgun" tek sezonla sınırlı kalacak. Yaratıcılar/dizi yapımcıları Justin Marks ve Rachel Kondo, Clavell'in 1000 sayfalık romanını on bölüme uyarladılar ve THR'ye projenin en büyük artılarından birinin tatmin edici bir şekilde bitmesi olduğunu söylediler. Marks'ın açıklaması şu şekilde:

"Hikâyeyi kitabın sonuna götürdük ve o cümlenin sonuna nokta koyduk. Kitabın sonunu seviyoruz; İkimizin de bunu yapmak istemesinin sebeplerinden biri buydu ve biz de tam olarak bu noktada sona erdirdik. Geçmişte buna benzer gösterilerde yer almıştım; koca bir fabrika inşa ediyorsunuz ve bu sadece on arabayı pompalıyor ve dükkanı kapatıyor. Bu kötü bir olay.

Biliyorsunuz, yapımcılarımızdan biri bu gösteriyi nasıl yapacağımıza dair yaklaşık 900 sayfalık bir kullanım kılavuzu yazdı; neredeyse Shōgun kitabı kadar uzun. Bütün bu altyapı bilgisi buna harcandı. Umarım bir başkası - belki bir arkadaşım - bir noktada feodal Japonya hakkında bir üretim kitabına ihtiyaç duyar, ben de 'İşte bu kitabı kullanın' diyebilirim. Bu size 11 ay kazandıracak.”

Kitabın kendisi Clavell'in yazdığı ve Asya destanı olarak adlandırılan altı romandan biriydi. Yayınlanan altı eserden üçüncüsü olmasına rağmen kronolojik olarak ilkidir. 17. yüzyıl feodal Japonya'sında geçen hikaye, 1980'lerde Richard Chamberlain ve Toshiro Mifune'un başrollerini üstlendiği bir uyarlamayla da ekranlara gelmişti.

George R.R. Martin’den Son Dönemin Ses Getiren Dizisi “Shogun”a Övgü Dolu Sözler

Son dönemin en dikkat çekici yapımlarından biri olan FX’in “Shogun” dizisi, ünlü yazar George R.R. Martin’den büyük övgüler aldı.

George R.R. Martin, FX’in yeni Shogun dizisini övgüyle karşıladı. Game of Thrones yazarı, James Clavell’in 1975 tarihli aynı adlı romanına dayanan ve daha önce 1980’de bir mini dizi olarak uyarlanan eserin bu yeni televizyon versiyonunu büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

En çok Buz ve Ateşin Şarkısı serisiyle tanınan ancak dizi senaryoları da kaleme alan Martin, Not A Blog isimli sitesinde, kitapların film ve dizi uyarlamaları hakkındaki genel düşüncelerini paylaştıktan sonra, Shogun’un Clavell’in romanına sadık ve 1980 yapımındaki Richard Chamberlain’li diziden daha iyi bir uyarlama olduğunu belirtti.

George R.R. Martin: “Shogun Dizisi Alkışlanmayı Hak Ediyor”

İşte Martin’in övgü dolu sözleri:

“Her yerde Stan Lee’den Charles Dickens’a, Ian Fleming’den Roald Dahl’a, Ursula K. Le Guin’den J.R.R. Tolkien’e, Mark Twain’den Raymond Chandler’a, Jane Austen’dan bana kadar pek çok ünlü yazarın eserlerini ‘kendilerininki’ yapmak isteyen senaristler ve yapımcılar var. Kaynak materyalin ne kadar büyük bir yazara ait olduğu ya da kitabın ne kadar harika olduğu önemli değil, her zaman onu ‘geliştirmek’ isteyen biri çıkıyor. ‘Kitap kitaptır, film filmdir’ diyorlar, sanki çok derin bir şey söylüyormuş gibi. Sonra da hikâyeyi ‘kendilerininki’ yapıyorlar.

Ama asla daha iyisini yapamıyorlar. 1.000 seferden 999’unda onu daha da kötüleştiriyorlar.

Ancak bir o kadar da, iyi bir kitabın gerçekten iyi bir uyarlamasına rastlıyoruz ve bu olduğunda alkışlanmayı hak ediyor.

Ben de böyle bir örneğe yeni Shogun dizisini izlerken rastladım.

İtiraf etmeliyim, Clavell’in romanının yeni bir uyarlamasının yapılacağını duyunca şüpheliydim. Uzun zaman oldu, çok uzun bir zaman geçti ama romanı 70’lerin sonunda ilk çıktığında okumuş ve çok etkilenmiştim. (Bir gün tekrar okumam gerek ama okunacak çok kitap var, zaman ise bir o kadar az). Ve Richard Chamberlain’in oynadığı 1980 mini dizisi de Roots ile birlikte uzun soluklu televizyonun bir dönüm noktasıydı; o kadar iyiyken neden tekrar yapmak istediler?

Ama iyi ki yapmışlar. Yeni Shogun müthiş. Chamberlain’kiden daha mı iyi, diye soracak olursanız… Bilmiyorum. 1980 yapımını, eh, 1980’den beri izlemedim. O da harikadı. İlginç olan eski ve yeni versiyonların önemli farklılıkları olmasına rağmen – İngilizce konuşan izleyicilerin Japon diyaloglarını anlayabilmesi için altyazıların kullanılması en büyük fark – her ikisi de kendi yollarıyla Clavell’in romanına sadık kalmışlar. Yazarın memnun kalacağını düşünüyorum. Eski ve yeni senaryo yazarları kaynak materyale saygı göstermiş ve müthiş uyarlamalar sunmuşlar, onu ‘kendilerininki’ yapma dürtüsüne kapılmamışlar.”

Shogun Dizisi 2. ve 3. Sezon Onayını Aldı

Martin, FX’in Shogun’unun görselliği, yönetmenliği, dekor tasarımı ve kostümlerinin yanı sıra oyunculukları ve senaryosunu da övgüyle karşıladı. Eğer dizinin devam sezonları da başarılı olursa, aynı ekibin Clavell’in diğer romanlarını da uyarlayabileceğini sözlerine ekledi.

Shogun, Martin’in de vurguladığı gibi sadece yazardan değil, pek çok izleyici ve eleştirmenden büyük övgüler aldı. Game of Thrones seviyesinde bir “şaheser” olarak nitelendirilen dizi, HBO’nun Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisine dayanan uyarlaması kadar yavaş tempoyla ilerleyen siyasi çekişmeleri ve kültürel zenginliğiyle dikkat çekti. Şubat 2024’te yayınlanan ilk eleştirilerde %100 olumlu not alan Shogun, şu anda Rotten Tomatoes’ta %99 oranında bir başarı yakalamış durumda.

Pek tabii bu başarı karşılıksız kalmadı. Başta “sadece tek sezon olarak” kalacağı söylenen mini seriyle ilgili 2. ve 3. sezon onayları da aynı anda geldi. Ancak şu an için devam sezonlarının nasıl bir konuya sahip olacağı ya da ne zaman yayınlanacağı gibi sorular belirsizliğini koruyor.

Biraz daha hareketli olur umarım diğer sezonlar, açıkçası çok beğendim, bu tarz dizileri seviyorum, aksiyon bir tık düşük geldi bana.

Ben gidip yerinde gördüm bunların hepsini… bilmiyorum belki japon seviciliğim tutmuştur… ama tabi bir olay çıksa sevgimi kalbime gömer gider korelilerle omuz omuza savaşırım….ddd

dizi güzeldi de beklenen savaşı göstermediler yani, akıl oyunu ile cözdüler ama ben bir büyük savaş felan bekledim gemiden top atışları vs vs :)

Fringe 5. Sezondayım ya bitmek bilmiyor. Bitince buna başlayayım. John Wick vardı aklımda ama Neo’nun olmadığı J.W mi olur di mi kardeşlerim

''bitmek bilmiyor''

@Favela @glu ilk taşı siz mi atarsınız ben mi atayım.
En günahsızınız atsın skdhfhfhf Yemin ederim konu açacağım. Nolur bana biriniz “ben ilk izlememde her şeyi anlamadım, 2. Efendime diyeyim 3. İzleyişimde anladım” deyin.
kafamda asılı o kadar çok soru işareti var ki..

Görsel anlamda muazzam bir iş yapmışlar. Atmosfer için izlenir ama senaryo için öyle abartılacak bir yanı yok.

Geri