Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yok bayanlardan almıyoruz..nasıl olsa ansızın dengesizin birini bulup derneğin ahengini bozarlarÜye kaydı alıyor musunuz?
O kadar kolay ki aslında Lefty. Bul 7 kişi kur derneği. O bahsettiklerinin hepsi kağıt üzerinden yürüsün sonra.Dernek kurmanın ve faaliyeti sürdürmenin çok sayıda kuralı var ayrıca belli aralıklarla da denetimi var. Evrak kayıt, üye kayıt, karar defteri, genel kurul v.s derken böyle bir derneğin var olabileceğini sanmıyorum.
Kumar oynatmak için bile dernek kuranlar olmuştu ve ancak denetimde ortaya çıktı. Bu sebeple işini doğru düzgün yapan oluşumlara da güven sarsılıyor.O kadar kolay ki aslında Lefty. Bul 7 kişi kur derneği. O bahsettiklerinin hepsi kağıt üzerinden yürüsün sonra.
Hep derim bizim ülkemiz kağıt üzerinde harika. Ama iş uygulamaya gelince, berbat.
Faydalı projeleri takip etmek için insanları bir araya getiren oluşumlar ya dernek ya da vakıf, birliktir yoksa o kadar farklı sektöre mensup insanı aynı çatı altında birleştiremezsin. Hangi amaca yönelik kurulduğu ve yönetim kurulunun kimler oluştuğu önemlidir.Dermek dediğin şeyin bir işi yok ki doğru dürüst yapsın.
Ya bırak. Dernek dediğin şey watsap gurubu işte. O kadar.Faydalı projeleri takip etmek için insanları bir araya getiren oluşumlar ya dernek ya da vakıf, birliktir yoksa o kadar farklı sektöre mensup insanı aynı çatı altında birleştiremezsin. Hangi amaca yönelik kurulduğu ve yönetim kurulunun kimler oluştuğu önemlidir.
Ne alakası var?Ya bırak. Dernek dediğin şey watsap gurubu işte. O kadar.
Köyde cami yapacaksin misal. Parayı doğrudan toplayamazsin hemen oracıkta cami derneği kurarsın. Bu kadar basit. Misal hafta sonu birkaç arkadaş yemeğe cikacaksiniz. Yemege çıkmayı özendirme ve ön hazirliklarin tamamlamada yardımcı olma derneği kurabilirsin.Ne alakası var?Örneğin TÜSİAD için bu dediğin geçerli mi?
İlk yorumumda onu anlatmaya çalıştım, faaliyete geçse bile devamlılığını getiremezler çünkü denetimde gerekli evrakları sunamayacaklardır.Köyde cami yapacaksin misal. Parayı doğrudan toplayamazsin hemen oracıkta cami derneği kurarsın. Bu kadar basit. Misal hafta sonu birkaç arkadaş yemeğe cikacaksiniz. Yemege çıkmayı özendirme ve ön hazirliklarin tamamlamada yardımcı olma derneği kurabilirsin.
Saçmalık.