Sezgi Mengi kimdir

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Sezgi Mengi hakkında bilgi
Sezgi Mengi kimdir
Sezgi Menginin hayatı
sezgi Mengi filmleri

sezgi-mengi.jpg

Sezgi Mengi (d. 1985, İstanbul) Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.​

Nişantaşı Işık Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'ne devam etti.

Mengi'nin ilk tiyatro deneyimi Işık Lisesi Tiyatro koluna girmesiyle başladı. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Lisesine Geçti ve mezun olduktan sonra Şahika Tekand'ın Studio Oyuncuları tiyatrosunda oyunculuk egitimini tamamladı.

Mesude Eraslan'ın keşfi ile ilk televizyon denemesi olan Şarkılar Seni Söyler'de Deniz Akkaya ve Kerem Alışık ile oynadı. Daha sonra İki Genç Kız filminde Erim Karakterini canlandırdı. Çinliller Geliyor filminde Bedri karakterini oynadı. Son olarak Avrupa Yakası dizisinde Fatoş'un oğlu Alican karakteri için konuk oyuncu olarak rol aldı.
Fikrimin İnce Gülü dizisinde Özgür karakterini ve Sınıf dizisinde Kaya karakterini canlandırdı. Son olarak Gece Gündüz dizisinde konuk olarak Cem Urgancı rolünü oynadı.Şu anda Canım Ailem dizisinde Yiğit karakterini oynamaktadır.

Dizileri - Filmleri:

2011 Hayat Devam Ediyor rol adı : Kerem
2011 Kavak Yelleri rol adı : Barış
2010 Küstüm Çiçeği rol adı : Gökhan
2008 Canım Ailem rol adı: Yiğit
2008 Gece Gündüz rol adı: Cem Urgancı
2008 Sınıf rol adı: Kaya
2007 Fikrimin İnce Gülü rol adı: Özgür Aydın:
2006 29-30 rol adı: Ata
2006 Çinliler Geliyor rol adı: Bedri
2006 Ahh İstanbul rol adı: Tahir
2005 Seni Çok Özledim rol adı: Bulut Ertunç
2004 Avrupa Yakası rol adı: Alican - Konuk Oyuncu - Fatoşun Oğlu
2004 İki Genç Kız rol adı: Erim
2004 Kırlangıç (tv filmi)
2003 Hürrem Sultan rol adı: Şehzade Mehmet
2003 Şarkılar Seni Söyler rol adı: Ferhat
2002 Aslıyla Kerem rol:Kapıcı Çırağı

2011 Hayat Devam Ediyor rol adı : Kerem
2011 Kavak Yelleri rol adı : Barış
2010 Küstüm Çiçeği rol adı : Gökhan
2007 Fikrimin İnce Gülü rol adı: Özgür Aydın:
2004 Avrupa Yakası rol adı: Alican - Konuk Oyuncu - Fatoşun Oğlu
2002 Aslıyla Kerem rol:Kapıcı Çırağı

Filmleri

2007 Fikrimin İnce Gülü rol adı: Özgür Aydın:2006 29-30 rol adı: Ata
2004 Avrupa Yakası rol adı: Alican – Konuk Oyuncu
? Aslıyla Kerem rol:kapıcı çırağı

Sezgi Mengi
Öğretmenime aşıktım

Önce 'Şarkılar Seni Söyler' dizisinde oynadı Sezgi Mengi... O dizide Deniz Akkaya'ya aşıktı... Ardından Hülya Avşar'la 'İki Genç Kız' filminde ve sonrasında Zuhal Olcay'la da 'Seni Çok Özledim' dizisinde rol aldı...

Genç bir yetenek. Kuliste özgürce sigara içebilmek için oyuncu olan, daha sonra oyunculuğu çok severek eğitimini alan Sezgi Mengi ile 'İki Genç Kız' filminde kamera karşısına geçtiği ve Zuhal Olcay'la birlikte 'Seni Çok Özledim' adlı diziye girdiği günleri konuştuk.

Haftasonu: Önce biraz kendini tanıtır mısın? S.M: 19 yaşındayım oyunculuğa Şahika Tekand Stüdyo oyunculuğunda eğitim alarak başladım. Halen eğitimim devam ediyor. İlk olarak kamera önüne geçtiğim dizi 'Şarkılar Seni Söyler' oldu. 'İki Genç Kız' filmi ve sonra 'Seni Çok Özledim' dizisiyle sürdü.

Haftasonu: Oyunculuğa nasıl girdin, aileden mi? S.M: Onun çok komik bir hikayesi vardır. Lisede iken okulun tiyatro koluna girmiştim. Sahne kesiminde gizli gizli sigara içmek için başladım. Sonra çok hoşlandığım için eğitimini almaya karar verdim. Halen de sürdürüyorum., Nişantaşı Işık Lisesi, Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ne geçtim. Pera'dan mezun oldum. Şahika Tekand'la sürdürüyorum.

Haftasonu: İlk televizyon dizisine nasıl teklif aldın? S.M: Deniz Akkaya, Kerem Alışık vardı.Baş rol gibiydi. Hikaye benim hikayem üzerine dönüyordu. Mahalleye 30 yaşlarındaki bir kadın taşınır, 16 yaşında bir çocuk ona aşık olur. Rol çok hoşuma gitmişti. Televizyonda çok işlenmemiş bir konuydu. Oynarken de çok keyif aldığım bir roldü. Yönetmenimiz Mesude Erarslan'ın da ilk televizyon dizisindeki ilk yönetmenliğiyle, Deniz'in ilk baş rolüydü, çok sevdiğim arkadaşım, çok yakın dostum liseden okul arkadaşım Melisa Sözen de oynuyordu, onunla birlikte oynayacaktım.

Haftasonu: Dizide başarılı olabildin mi? Bu arada Deniz'le aşk yaşamak nasıl bir şeydi? Benim kendi kişiliğimle rolüm arasında dağlar kadar fark vardı. Deniz çok şeker bir kız. Hiç o açıdan düşünmedim.

Kırmızı Yorgunları (oyun): "TenTen" - Emek Sahnesi- 2013
Limonata (oyun) : Sami Berat Marçalı - Sıfırnoktaiki - 2011
Tilt(oyun) : Ebru Nihan Celkan - Tiyatro Volt - 2010
Stop The Tempo : Gianina Carbunairu - 2009

Geri