Sezar salatası

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1771153982368.png

Sezar Salatası için
Malzemeler
1 su bardağı küp saklayan ekmek
6 yemek yağı yağı
Kekik
Kırmızı pul biber
1 demet endivyen
4 parça ançuez
1 diş
Yarım limonun suyu
Yarım çay keyfi hardal
Yarım çay bardağı rendelenmiş
Parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Kiraz domates
2 yemeklik mayonez
Sezar Salata
Nasıl Yapılır
Oynamak

Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender'ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
salata sosu
Ekmekleri fırınında ızgarada birleştirin. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
tavada yıkanan ekmek
Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın.
sezar salata
Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeler bir kapta karıştırıldıktan sonra servis sırasında salata sosuya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Salata çeşitlerini çok seviyorum.

Unutmazsam size anlatayım, Sezar salatasının nasıl ortaya çıktığını.

Rubicon'u geçerken ortaya çıkmış bir salatadır.

%100 gerçek bilgi. Anlatırım...

yurtdışında yemeğe gittiğimizde tek söylediğim salata meksika başka yapıyor ama.. çocuklar hatta lafını dahi yapmıştı başka salata bilmiyormusun abi diye : )
cevap verince de huysuz ali abi oluyordum..

Görseldeki sezar salatası değil yahu, ben mi yanlış okuyorum diye tereddüt ettim bir an.

Bu kuru börülce salatasi, nerde gorsem tanirim.

ÖzIstanbullu Gül 34 Hn. Hakkınızda görsel dolamdırıcılık hususunda şikayet var. Size bir ihtar evrakı düzenliyorum bir daha olmasın vatandaşları kandırmayın.

Başlık, içerik ve görsel bağdaşmalı.

LÜTFEN.

ÖzIstanbullu Gül 34 Hn. Hakkınızda görsel dolamdırıcılık hususunda şikayet var. Size bir ihtar evrakı düzenliyorum bir daha olmasın vatandaşları kandırmayın.

Başlık, içerik ve görsel bağdaşmalı.

LÜTFEN.
Bu ne demek şimdi zaten bildirdim silinmesi ve değiştirmesini rica ettim kim dediyse halt etmiş tamam mı bilerek olmadi 😏

"Reddite ergo quae sunt ceasaris,cesaeri.."

Geri