Şeytan

Konu sahibi son olarak 718 gün önce görüldü
Semavi ve özü bilinmeyen dinlerde kötülüğün kaynağı olarak addedilen varlık.

Forum içinde bir konuyu okurken bir üye'nin "Şeytan da bir melektir" şeklindeki cümlesini gördüm.Şeytan'ın melek olduğu bilgisi yanlıştır.Şeytan Cin taifesinden bir varlıktır.Zira Melek olsa koşulsuz Adem'e secde etmesi lazım gelirdi.Nitekim Melekler bir irade sahibi olmayan,adeta robotik bir kodlamayla,sabit bir görev için yaratılmış varlıklar olarak tanıtılıyor Kitap-ı Mukaddes,Tevrat ve Kuran'da.Hatta bazi müfessirler Şeytan'ın ilk isminin Azazil,Allah'in huzurundan kovulduktan sonra,İblis ismini aldığini tefsirlerin de dile getirmişlerdir.

Allahuâlem.

Peki bu şeytana ne olacak herşey bittiğinde?

Cehheneme gonderilecek.Ogreti bu yonde haber veriyor.
Herşey bittiğinde cehenneme gideceğini, sonsuz bir azap çekeceğini bile bile hangi cesaretle yaratıcısına karşı çıkabiliyor? Şeytan, cehennemin azabını fanilerden daha iyi biliyor. Asıl olay gerçekliğini biliyor. İnsanoğlu orayı görmediği, bilmediği halde korkup iman ediyor Allah’a. Çok ilginç

Ben meleklerin irade sahibi varlıklar olduğunu düşünüyorum. Kuran'da Bakara Suresi'nin 30. Ayeti'nde şöyle deniyor:
(Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.)

Bence irade sahibi olmayan varlıklar sorgulayamazlar, oysa burda melekler sorguluyorlar ve gözlem yapıyorlar. Ama belki iradeleri insanınkinden farklıdır, bilemiyorum.

Şeytanın en büyük hilesi, dünyayı kendisinin var olmadığına inandırmaktır.

p.s dinlerle ve ruhani varlıklarla ilgim yoktur.

Geri