şeytan taşlamak adı altında yapılan hadise sizce saçmalık mıdır yoksa değil midir ?

Konu sahibi son olarak 3321 gün önce görüldü
Şeytan taşlamak adı altında yapılan hadise sizce saçmalık mıdır yoksa değil midir?

Kimilerine göre şeytan Allah'a baş kaldırdığı için taşlanmakta, kimilerine göre de kötülüklerinden kurtulmak için taşlanmaktadır.Ama en önemlisi her muslumanin hac ibadetini yerine getirirken yapilan ibadet seklidir.

Batıl inancdan baska hic birsey degildir. Şeytanı taşla diyor fakat bunu yer yüzünde ki şeytana karşı taş at diyor!

Bu konu ''Şeytan Taşlama'' hakkında ne düşünüyorsunuz? başlığı altında açılsa daha sağlıklı olur sanki. Sonuçta birilerinin ibadeti ve kutsal saydığı eylem. Sadece şahsi fikrim.

Hacca gidipde şeytan taşlamadan dönülür mü arkadaş? Hacca gidiyorsan taşlayacan o şeytanı, vacibtir vesselam...

Ama kendini kaptıran mütedeyyin biraderlerimde var, taş neyine yetmiyor, terlik filan atıyorlar, silah sokabilse ateş edecekler, ayıptır, günahtır...

*

Ha bana sorarsan suya taş atmaktan farksız, yalnız kalınca ve çok dolu olunca duvara konuşmak, saçını dağıtan yahut sigaranı yakmana engel olan rüzgara sövmek kimin, ikisinde de bir tatminkarlık ve rahatlama oluyor.​

Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyururlar:

“Beytullahın çevresinde dönmek, Safa ile Merve arasında gidip gelmek, şeytanı taşlamak, hepsi Allah'ın şeairini (İslamın alamet ve işaretlerini) ayakta tutmak içindir.”

1 tane ya, 1 tane ...
adam akilli, konusmaya degecek tartisma konusu acilsa da, yorumlasak,
fikir belirtsek !

Jack senin actigin konularida gorduk:D sana gore hic bir sey tartisilmaz zaten.

Jack senin actigin konularida gorduk:D sana gore hic bir sey tartisilmaz zaten.

Ben islami kötülemeye yönelik konu mu actim ?

Bana göre cok sey tartisilir, Ama islam tartisilmaz.
Bari sen yapma. Hadi Ateistleri , Islam düsmanlarini görüyoruz da, sen ne demeye böyle sacma konular acarsin ? :)

Seytan taslamak bir gelenek dahi olsa, bunun ne zarari var?, Bu tür sorulari cikaranlar, islamda yanlis arayan tipler.

Isin komik tarafi, hep Islam tartisilmak isteniyor.

Kimse , Alevilgi, süryaniligi, ateistligi, inege tapanlari tartismiyor, sorgulamiyor.

Bak bir konu acayim, gör bak neler oluyor.
Islama her türlü saldiriyi yapanlarin, bu konuda girdigi sekilleri izle.

Ben islami kötülemeye yönelik konu mu actim ?

Bana göre cok sey tartisilir, Ama islam tartisilmaz.
Bari sen yapma. Hadi Ateistleri , Islam düsmanlarini görüyoruz da, sen ne demeye böyle sacma konular acarsin ? :)

Seytan taslamak bir gelenek dahi olsa, bunun ne zarari var?, Bu tür sorulari cikaranlar, islamda yanlis arayan tipler.

Isin komik tarafi, hep Islam tartisilmak isteniyor.

Kimse , Alevilgi, süryaniligi, ateistligi, inege tapanlari tartismiyor, sorgulamiyor.

Bak bir konu acayim, gör bak neler oluyor.
Islama her türlü saldiriyi yapanlarin, bu konuda girdigi sekilleri izle.

Ya Allah aşkına islamı kötülemekle ne alakası var. Ben hiç bir zaman islamı kötülemeye yönelik bir yorum yapmadım. Ayrıca bir şeylere körü körüne bağlanmakta saçmalık. Bir şeyleri illaki tartışıcaz bilmeden ben Müslümanım demenin ne mantığı var ki?

ha herşey doğru Bi taşlama yanlış.çok güzel..ben hiç bişi demem.mübarek olsun

sacma dusunen insan taslamasin
sacma olmadigini dusunen taslasin
sadece inanip emir edildigi diye dusunup arastirip yapicak olanlara selam olsun

sacma dusunen insan taslamasin
sacma olmadigini dusunen taslasin
sadece inanip emir edildigi diye dusunup arastirip yapicak olanlara selam olsun
zina eden evli kadınları taşlıyorum ben..o da emir bu da emir

zina eden evli kadınları taşlıyorum ben..o da emir bu da emir

banane kardesim neyi istiorsan tasla kafa seni gunah sevap senin amel defteri senin : ) bana niye diyorsun arti konu zina eden hatunlar degil

Her yıl milyon taş yiyor, bir türlü amacından vazgeçmiyor ilginç :D

şeytan kaç tane? Biz hangini taşlıyoruz? Hep aynı yerde mi duruyo? Taşlanacağını bile bile niye orda duruyor?

Geri