Şeytan kimdir? Tanrı neden göremediğimiz bir düşmanla bizim savaşmamızı istiyor?

Konu sahibi son olarak 1290 gün önce görüldü
Şeytan kimdir? Tanrı neden göremediğimiz bir düşmanla bizim savaşmamızı istiyor?

Şeytan nefsindir. Nefsine yenilmediğin sürece sorun yok.. Görmeyebilirsin o düşmanı lakin tüm savaş teknikleri verilmiş bize

Şeytan nefsindir. Nefsine yenilmediğin sürece sorun yok.. Görmeyebilirsin o düşmanı lakin tüm savaş teknikleri verilmiş bize

tabi ki Şeytan ayrıyeten başka bir şey ve bizim aklımızın alamayacağı bilgiye sahip bizimde iki çeşit silahımız var nefis ve şeytana karşı inanç ve irade:)

Tanrı diye bir şey bilmiyorum ben :)
O mu düşman yapmış şeytanı yoksa o mu olmuş da o nedenle savaşıyoruz

Şeytana id diyebilirsin. Tanrının kuralları ise ego olabilir. O halde senin ne olduğun-olabildiğin de süper egodur. . .

tabi ki Şeytan ayrıyeten başka bir şey ve bizim aklımızın alamayacağı bilgiye sahip bizimde iki çeşit silahımız var nefis ve şeytana karşı inanç ve irade:)

Ki şeytan nefsimiz dediğimde bu bir benzetmeydi zaten lakin alıntı yapıp aydınlatiginiz için sağolun :)

Her görüşe saygım vardır ama şu Allah'ın egoları muhabbetlerinizi komik buluyorum. annen baban seni dünyaya getirirken sana sormuyor değil mi? Geliyorsun ve seni ona göre eğitiyorlar , eğer biraz anam beni neden doğurdu? sorusuna cevap verebiliyorsanız şu komik muhabbeti atın. İnanç kişiye özgüdür de doğru ya da yanlış, şu saçma savları beğenmiyorum.

Tanrıyı da göremediğimiz için , şeytanı da tanrıyı da kendi içimizde aramak lazım . Senin vicdanın tanrındır,eğer bu vicdan seni kötü olana sürüklüyorsa şeytan yine oradadır.

Gerek Kur'an gerekse de diğer islami kaynaklara göre şeytanın amacı insanı yoldan çıkarmaktır. Yoldan çıkarma dediğimiz şey ise dinen yasak olan bazı olguların yasağa rağmen uygulanması işidir.

Yasakların büyük çoğunluğu insan iradesi ile alakalı. Dolayısıyla şeytanın hedefi insan iradesidir ve diğer bir deyişle "nefis"tir.

Şeytan(iblis), İslama göre cindir. Ateşten yaratılmıştır ve yine islama göre cinler çok hızlı hareket eder ve kendilerini isterler ise gösterirler, istemezler ise göstermezler. Tanrı ona bu vasıfları vermiştir.

İslama göre herkes cinleri göremeyeceğinden kişinin şeytanla savaşabilecepi tek yol nefsidir.

Şahsen bu hikayeler bana göre çok sıradışı ve mitoloji gibi gelse de insanlara tutarlı gelebiliyor yada tutarlı olarak algılayabilirler. Oysa şeytanla ilgili düşününce bile bir çok ayet fazlasıyla mantık dışı. Ama onlara göre biz ateistler herşeyde bilimsel bir açıklama yada mantık aramamalıuız. Bundan soyutlayarak bakıldığında herşey tutarlıdır.

her yıl okadar hacı seytanı taşlıyor kızdırıyorsunuz şeytoyu.

Bu forumda 1kaç adet şeytan aza olduğu hususunda mutabakata varalım...​

Geri