Şeyh Ubeydullah Efendi’nin badem kerameti

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bazı veli kullarina keramet meramet verir demek şirktir @Od

Kılda keramet olsa kaşın ortasında çıkmazdı..böyle miydi bu söz

Bağlantısı şu:

Allah, bu kainatta icraatını sebepler dairesinde yapar.Ama bazen hikmeti gereği bu kanunların dışına çıkabilir.Peygamberlere mucizeler yaratması gibi..

Peygamberlere nasıl mucizeler yaratıyorsa/yaratmışsa, bazı veli kullarına da kerametler vermiştir (yaratır).

Mucizeye inanıyorsun da bunu nasıl akıldan uzak görüyorsun (olmasına ihtimal vermiyorsun)?
Böyle şeylere inanmak için aklını şeytana teslim etmiş olmak gerekiyor.
Kerameti İmam-ı azama vermemiş gelmiş bu günümüz tarikat şeyhlerine vermiş hem de elinden badem çıkarma kerameti.
Abi şaka mısınız cidden deli saçması şeyler bunlar.
Bu kadar mı basiret bağlanması yaşadınız.
Siz bu kadar akıl dışı davrandıkça insanlar islama, bu uyduruk ve şirke varan inançlarınız yüzünden daha da uzak duruyor.

"90'lı yıllarda Batman'da bir şeyh için suyu suya kattı ayran yaptı diye bir efsane dönerdi,müridleri şeyhin rakı içtiğine inandıramadık" diye bir söz duymuştum.

Yemin ederim adamların alay ettiği şeyleri ciddi ciddi yaşıyormuş bunlar.

Peygamberlere verilen mucizelerin delili Kuran'dır. Kuran'da söz edildiği için müslüman olarak inanırız. Mesela Maide Suresi'nin 110. Ayet'inde Hz İsa'ya mucizeler verildiği söylenmiştir "Benim iznimle çamurdan kuş biçiminde bir şey yapıp ona üflüyordun ve benim iznimle derhal kuş oluyordu. Benim iznimle körü ve cüzzamlıyı iyileştiriyordun. Yine benim iznimle ölüleri diriltiyordun."

Peki evliya denilen şahıslara mucizeler verildiğinin delili nedir? Allah bunu nerede söylemiştir? Kuran'dan delili var mıdır? Öğrenmek istediğim için soruyorum

Bademin mucizede sembolu nedir?

Dindar arkadaşların da seküler kesim gibi yanlışa yanlış deme konusunda anksiyetesi var.
Seküler kesim yanlışa yanlış derse ne o sen de mi yobazsin yaftası yer, dindar da ne o Allah yolundan mi saptın yaftası yer. Halbuki şu yaftalardan ve başkasının düşüncelerinden bi arınıp sadece kendi vicdanımızı rehber edinebilsek çok güzel olabilecek her şey.

Peygamberlere verilen mucizelerin delili Kuran'dır. Kuran'da söz edildiği için müslüman olarak inanırız. Mesela Maide Suresi'nin 110. Ayet'inde Hz İsa'ya mucizeler verildiği söylenmiştir "Benim iznimle çamurdan kuş biçiminde bir şey yapıp ona üflüyordun ve benim iznimle derhal kuş oluyordu. Benim iznimle körü ve cüzzamlıyı iyileştiriyordun. Yine benim iznimle ölüleri diriltiyordun."

Peki evliya denilen şahıslara mucizeler verildiğinin delili nedir? Allah bunu nerede söylemiştir? Kuran'dan delili var mıdır? Öğrenmek istediğim için soruyorum

Son düzenleme:
Evliyaların Kuran'daki delili yok burada hocam? Yani mesela bu videodaki şahsın Allah tarafından seçilmiş olduğu ne malum? Veya diğer evliya denen kişilerin Allah tarafından seçildikleri.. Allah bunu nerede söylemiştir? Seçildiğinin delili gösterdikleri kerametler midir? Ben 41 yaşına geldim müslüman olmama rağmen hiç kimseden keramet göremedim. Bir de keramet istemek adapsızlıktır diyorlar. Ne diyorsunuz?

Geri