Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Böyle şeylere inanmak için aklını şeytana teslim etmiş olmak gerekiyor.Bağlantısı şu:
Allah, bu kainatta icraatını sebepler dairesinde yapar.Ama bazen hikmeti gereği bu kanunların dışına çıkabilir.Peygamberlere mucizeler yaratması gibi..
Peygamberlere nasıl mucizeler yaratıyorsa/yaratmışsa, bazı veli kullarına da kerametler vermiştir (yaratır).
Mucizeye inanıyorsun da bunu nasıl akıldan uzak görüyorsun (olmasına ihtimal vermiyorsun)?
Peygamberlere verilen mucizelerin delili Kuran'dır. Kuran'da söz edildiği için müslüman olarak inanırız. Mesela Maide Suresi'nin 110. Ayet'inde Hz İsa'ya mucizeler verildiği söylenmiştir "Benim iznimle çamurdan kuş biçiminde bir şey yapıp ona üflüyordun ve benim iznimle derhal kuş oluyordu. Benim iznimle körü ve cüzzamlıyı iyileştiriyordun. Yine benim iznimle ölüleri diriltiyordun."
Peki evliya denilen şahıslara mucizeler verildiğinin delili nedir? Allah bunu nerede söylemiştir? Kuran'dan delili var mıdır? Öğrenmek istediğim için soruyorum
Evliyaların Kuran'daki delili yok burada hocam? Yani mesela bu videodaki şahsın Allah tarafından seçilmiş olduğu ne malum? Veya diğer evliya denen kişilerin Allah tarafından seçildikleri.. Allah bunu nerede söylemiştir? Seçildiğinin delili gösterdikleri kerametler midir? Ben 41 yaşına geldim müslüman olmama rağmen hiç kimseden keramet göremedim. Bir de keramet istemek adapsızlıktır diyorlar. Ne diyorsunuz?![]()
Evliyanın keramet göstermesini ayet ve hadislerle açıklar mısınız? | Sorularla İslamiyet
"KERAMETE İNANMAK ŞİRKTİR." DİYENLERE CEVAP Bizim itikadımız olan Ehl-i sünnet itikadına göre, velilerin keramet göstermesi caizdir. Şia'nın itikatta mezhebi olan Mutezile'ye göre ise keramet caiz değildir. Şia kerameti inkâr ettiği gibi, Vehhabi zihniyetine sahip bir kısım kişiler de -tevhid...sorularlaislamiyet.com