Soru Sevmediğiniz bir insana başka birinin hatırı için tahammül gösterebilir misiniz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Zaman zaman hiç sevmediğimiz ya da karakter olarak hoşumuza gitmeyen insanlarla aynı ortamı paylaşmak zorunda kalabiliriz hatta bu kişi, en yakınımız tarafından sevilen biri de olabilir. Bu durumda nasıl bir tavır sergilersiniz?

Duygularını saklayabilen biri değilim. Sevmiyorken seviyor pozu kesecek kadar oyunculuğum yok. Hissederler yani bir şekilde. Yapamam yani.

Miktarı hiç de azımsanmayacak kadar bir süre bunu yaptım. Çok yıpratıcı bir durum.

Yakın çevremdeki kişiyi de sorgulamaya iten bir durum ve bazı şeyleri görmek mi istemiyor yoksa görmezden mi geliyor diye kafamda soru işaretleri oluşur.

ben herkese tahammul edebilirim, evime ve ozelime girmedigi surece. mesafe ve saygi oldugu surece. gerci en ufak hoslanmadigim bir hareketinde de pasif agresif olur ve psikopatlasabilirim :d

Birini sevmiyorsam, o kişi kötü biri olmak zorunda mı ya da onu kötü diye damgalamalı mıyım?
Bu hastalıklı bir bakış açısı bence. Sevmemenin son derece insani bir eylem olduğu kanaatindeyim. Bir rengi,bir yemeği, bir eşyayı sevmemek gibi. Enerjisini sevmem, üslubunu sevmem, yaşayış tarzını sevmem, sevmem de sevmem.İşime gelmez, özü elmastir bana kömür gelir yine sevmem.10 kişi sevmiyorsam 1i sadece bana kötülük ettiği için sevmiyorumdur. Geri kalan 9u bakış açım ve çıkarlarımla ilgilidir. İçlerinde karakteri benden daha düzgün olan da vardır muhakkak. İlgili kişi o 1 kişi gibi olmadığı sürece tahammül etmek demeyelim de saygı duyarım. Bu şekilde bir çok arkadaşımın arkadaşı hatta sevgilisi var. Sevmeyiz birbirimizi fakat niyetlerimizi bildiğimizden saygı duyarız.
Niyetler temiz tutulduğu sürece sağlıklı ilerlemeyecek ilişki yok .

Sevmeme sebebi kişiyi bağlar ancak sonuçta ortada çok net sebepler varsa ve birileri de bu gerçeğe gözlerini kapıyorsa tabii ki ne kadar yakınınız olursa olsun bir rahatsızlık yaratacaktır. Tavır alınmasa bile araya mutlaka bir soğukluk girer.

Maalesef yaparim. Oyle bir handikapim var. Ozellikle hatrisayilir bir abimiz , buyugumuz ise o kisi.

Neden sevmiyorum mesela? Beni üzdü mü, kırdı mı, kazık mı attı? Kötülük mü etti? Bana kazık attıysa, kötülük yaptıysa sevdiğim kişi neden onunla halen dost? Yoksa ben sadece tarzından mı hoşlanmıyorum, yani sadece enerjimiz mi tutmadı? Bakın ltfn benim için bu ayrıntılar önemli…
Tahammül etmeye çalıştığım mutlaka olmuştur, karşılıklı bir nezaket varsa ok, yoksa bay bay.

Keske @kült ablası gibi çat çat kafasını duvara sürte sürte laf etsem ama vicdan yapıyorum.
Forumlar hassas kalpli üyeler için cehennem…

Geri