Sevmediğin birisi ile karşılaşınca görmezden gelmek

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Mahallede bir kız var pek sevmiyorum tabii bunun da sebebi var fazla kibir ve ego sahibi ben böyle insanlarla hiç anlaşmam anlaşmak istemiyorum.

Markete giderken karşıdan geliyordu fakat telefonuma bakar gibi yaptım ve onun bana selam vermesini engelledim sevmiyorum işte yapay insanları.

Bir "fikir" anlasmazligi yüzünden tartisip aramiz acilmissa,vermem selam sabah.
Bir nedeni olmali daha Türkcesi.

Ama kendi kendime bir kuruntu yapiyorsam,bunu sacma bulurum ya ve veririm selam.
Sonucta kimse mükemmel degil.

sanalda scrool look ile atlıyorum yazdıklarını
canım mousem : P

sevmediğim biri onu sevmedigimi bilir o yüzden kendi uzak durur benden.

Size zarar vereceği çok net olan,size karşı daima haset olan insanlara iletişim kanalı açılmasını hicbir zaman anlamayacağım. Yok komşuymuş da yok akrabaymış da yok kan bağı varmış da...Ben her duygunun gerekliliğine inanırım.Kötü duyguları da iz elementlere benzetirim; Cok az dozda hayatta tutarlar fakat yoklukları ya da fazlalıkları öldürebilir.Mesela kin kötü bir şey ama minimal düzeyde hayatınızda olmalı.Bir çeşit savunma mekanizması gibi düşünün.Affetmek güzel ama kendinize olan saygınızı yitirecek düzeyde,kendinizi ezdirecek duzeyde değil. Mutlu olmak ya da arınmak için illa affetmek şart da değil. Kişisel gelisimci zirvasi bu. Hayat böyle bir şey değil.
Bazı insanlardan,bazı yollardan,bazı şehirlerden tamamen uzak durmalısınız.

Soguk Alman zerafetinden bir sey duymadigin belli Nyc.
Her gidiklanmaya hissel tepki verirsen,kaybedersin.

Soguk Alman zerafetinden bir sey duymadigin belli Nyc.
Her gidiklanmaya hissel tepki verirsen,kaybedersin.

Hayır hayır hiç gıdıklanma şeklinde bakmadım.
Kolay insan silen,kolay kinlenen biri de değilim.
Bi çok mantığına sığınan insandan bile iyiyim bu konuda.
Öldürelim asalim keselim de demiyorum.
Hicbir şey yapılmaması,mesafe konulması güzel bi alternatif. Bunun direkt uygulamaya konulması gerektiğini de iddaa etmedim. Kredi tanırsın,sans verirsin,iyice ölçüp tartarsin ama baktın hala sana zarar veriyor, daima kötülüğünü isteme peşinde falan.
Ne yapalım yani kuru ekmek yeyip bana seni gerek seni mi diyelim

Sevmeyecek aşamaya geldiysem çok haklı sebeplerim vardır ve mümkün olduğunca aynı ortamda bulunmamaya çabalarım, mecburiyet varsa da kısa süre içinde ortamdan ayrılırım.

Olur da denk gelirsek de yine o tarafa bakmadan uzaklaşırım. Sahtelik barındıran hiçbir tavrı doğru bulmuyorum.

Hayır hayır hiç gıdıklanma şeklinde bakmadım.
Kolay insan silen,kolay kinlenen biri de değilim.
Bi çok mantığına sığınan insandan bile iyiyim bu konuda.
Öldürelim asalim keselim de demiyorum.
Hicbir şey yapılmaması,mesafe konulması güzel bi alternatif. Bunun direkt uygulamaya konulması gerektiğini de iddaa etmedim. Kredi tanırsın,sans verirsin,iyice ölçüp tartarsin ama baktın hala sana zarar veriyor, daima kötülüğünü isteme peşinde falan.
Ne yapalım yani kuru ekmek yeyip bana seni gerek seni mi diyelim
: )
Onun yaptigi sana yanlistir, olabilir ama onun dogrusudur.
Neden onun dogrusu oldugunu anlaman icin,sogukkanli olman gerekir.
Bir seyi anlamak,hakkinda en dogru kararlar vermemizi saglar.
Üstelik bir insan kendini her olayin merkezine koyuyorsa,sürekli ona birilerinin ona kötülük yaptigini da düsünüyorsa, onda bir gelisim bozuklugu vardir,ya da travma.
Dünyada baska insanlar da var...

Ben bu konularda fazla salagim o yüzden yorum yapmicam. İnşallah bu salakligimin birkaç sevap pointi vardır yoksa salakligim yanıma zarar kalacak... Sjdjs

Üstelik bir insan kendini her olayin merkezine koyuyorsa,sürekli ona birilerinin ona kötülük yaptigini da düsünüyorsa, onda bir gelisim bozuklugu vardir,ya da travma.
Ben de böyle bakiyorum süri. Somut bir kotulugu dokunmadikca bir insani sevmiyor olabilirim ama bu onu kusurlu ya da kotu yapmaz belki ben hataliyim, ben kusurluyum? O yüzden tam bir cephe alamıyorum, her zaman bir iyi niyet kalıyor içimde.

Ben de böyle bakiyorum süri. Somut bir kotulugu dokunmadikca bir insani sevmiyor olabilirim ama bu onu kusurlu ya da kotu yapmaz belki ben hataliyim, ben kusurluyum? O yüzden tam bir cephe alamıyorum, her zaman bir iyi niyet kalıyor içimde.
Ya belki sezersin ne bilim ya da hisedersin,belki de gercekten hisettigin kadardir ama bu ona tavir koymak ya da ona saygisiz davranmayi gerektirmez...cünki onun hisettiklerinden mütevellit, sende dogurdugu hislerden haberi yok..acilmadiysa...
Sessizce izlersin,cözmeye calisirisin buna degiyorsa tabii.
Cözmek icin de his degil,akil lazim.
Ya da aynen belki kuruntu icindeyiz.
Neyse..herkes farkli hisediyor iste.d

Yakalayamiyorsun; bahsettigin şeyler benim bahsettiklerimden çok alakasız. Üzerine düşündün sana neden zarar verdiğini anlamlandirdin,doğrusunu anladin okey istisnalar harici bu insan ile daha ne işin olabilir? Soğukkanlılık derken ölçülsun tartılsın diyorum zaten. Sobaya dokunursun elin yanar ve elini çekersin. Sobayı suçlayamazsın evet çünkü tabiatı yanmak,onun doğrusu o.
Seviselim mi sobayla?
Son paragrafına da katılıyorum fakat yine yazdıklarım ile bi alaka kuramadim. Başka ınsanlarin olmadığına dair iddaam yok.

Yakalayamiyorsun; bahsettigin şeyler benim bahsettiklerimden çok alakasız. Üzerine düşündün sana neden zarar verdiğini anlamlandirdin,doğrusunu anladin okey istisnalar harici bu insan ile daha ne işin olabilir? Soğukkanlılık derken ölçülsun tartılsın diyorum zaten. Sobaya dokunursun elin yanar ve elini çekersin. Sobayı suçlayamazsın evet çünkü tabiatı yanmak,onun doğrusu o.
Seviselim mi sobayla?
Son paragrafına da katılıyorum fakat yine yazdıklarım ile bi alaka kuramadim. Başka ınsanlarin olmadığına dair iddaam yok.
Yakaladim bence.
Sen kacmayi hedefliyorsun ben ise savasmayi..bunu yakalamistim.

Yakaladim bence.
Sen kacmayi hedefliyorsun ben ise savasmayi..bunu yakalamistim.

Yok ya.
Kötü ,art niyetli olduğuna inandığım bi insan için (çok süzgeçten ve deneyimden gecmistir) savaşmam. O insan illa art niyetli biri de olmayabilir %100 yanılıyor da olabilirim. Hangimiz yanılmayız ki?Çevreme bunu empoze de etmem.Literatürdeki adi kaçmak ise kaçıyor olayım.
Savaşacak konu mu yok? Vaktimi buna daha değeceğine inandigim insanlara harcamaya çabalıyorum. Kacirdiklarim,sildiklerim belki cevherdir deyip planlama yapamiycam.
Hayat çok kisa

Yok ya.
Kötü ,art niyetli olduğuna inandığım bi insan için (çok süzgeçten ve deneyimden gecmistir) savaşmam. O insan illa art niyetli biri de olmayabilir %100 yanılıyor da olabilirim. Hangimiz yanılmayız ki?Çevreme bunu empoze de etmem.Literatürdeki adi kaçmak ise kaçıyor olayım.
Savaşacak konu mu yok? Vaktimi buna daha değeceğine inandigim insanlara harcamaya çabalıyorum. Kacirdiklarim,sildiklerim belki cevherdir deyip planlama yapamiycam.
Hayat çok kisa
Icin savasmiyorsun..imha etmek icin savasiyorsun.
Neyse..
Herkes farkli düsünüyor tabii.
Real hayat farkli.

Geri