Seven mi Kıskanır, Güvenmeyen mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 893 gün önce görüldü
Konu gayet açık hepimizde azda olsa kıskançlık vardır, bunun nedeni sizce sevdiğimizden mi yoksa güvenmediğimizden mi ?

kıskançlık sevmekle oluyorsa kadınlar birbirini sevmediği halde niye kıskanıyor?

Kıskançlığın türüne göre değişir o. Korumacı kıskançlık sevgiden, çekememezlik kaynaklı olan tam aksi sebeptendir. Güven çok farklı bir konu, kıskançlıkla bağı olduğunu düşünmüyorum.

kıskançlık sevmekle oluyorsa kadınlar birbirini sevmediği halde niye kıskanıyor?

O türler fesatlık oluyor genelde, kıskançlık değil. Çekememezlik yani. En güzel ben olayım, en iyi ben olayım. Bu sebepledir ki kadınların %75'inin en iyi anlaştığı cins erkekler oluyor dostluk babında.

Aynı durum erkekler için de mevcut olabiliyor.

Konu başlığına dönecek okursak; buradaki kıskançlık da sevgililer arasındaki kıskanma durumu. Kıskanma durumu sürekli ve psikopatlık seviyesindeyse güven sorunu vardır; ama dozunda kıskançlık her ilişkinin tuzu biberidir. Olmalıdır, az da olsa.
Hz. Ali'nin şu sözü de kayda değer:"Kıskanmayan erkekten hâyır gelmez."
Erkek de kadın da seviyorsa kıskanır. Aksi halde midesi genişlikten öteye gitmez.
Düşün ki senin sevdiğin insanla bir başkası senden önce bir şey yaşamış aşk vs. anlamında sen o kişiyle yakın olabilir misin? Olamazsın. Olursan da insana midesiz, midesi geniş tabirini kullanırlar.
Kısaca; dozunda kıskanmak sevgidendir. :cici:

Kıskanmanın bence güvensizlikle alakası yok.İnsan bazen sevdiğini bazen elde edemediğini kıskanır.ama herşeyde vardır kıskançlık.güvensizlik ise şüphe'dir.şüphe en tehlikeli türlerden biridir.şüphe,paranoyayı getirir.paranoya ise varsa bir ilişkinin sonunu.

İçinde biraz umut varsa güvenmese de bazen kıskanır değişir umudu ile.Sevenin kıskanması daha makbul.

kıskanma olmadı zaman sevmek basit geliyor.. seven kıskanır

Ben sevince kıskanıyorum. Güvenmeyince,sevmiyorumdur zaten :T:

Seven kiskanir,
Kiskanan sahiplenir.

Seven Kıskanır..
Ama Aşırı Kıskançlık Varsa Bu Güvensizliğin Ürünüdür.

Seven insan neden kıskansın.?
Kıskançlık, sevginin bir göstergesi değildir. Kıskançlık, içerisin de özgüven eksikliği, yeterli olmayan duyguları barındırır.
Şüphesiz ki, kendine güvenmeyen insan kıskanır. Yani, seven değil, güvenmeyen kıskanır.

Eşini kiskanmayan domuzdur derlermis. Bu bi güdü aşkın tavan yaptığı anlarda kimseyle paylasamiyorsun aynı evde diye annesini bile kıskanır sin sonra o bi cemkirir aşk iner heyecan sıfır ne bok yerse yesin dersin.

Seven kıskanır ve kıskanmak paylaşmamanın yan adıdır.
Bu sadece iki sevgili arasında geçerli değil ki,
Biz Anneyi Babayı bile kıskanır paylaşmayız çoğu zaman.
Bebekler mesela kucakladık mı bırakmayız, bize gülmeyip başkasına gülüyorsa kıskanırız.
Sevgi dolu kıskançlık makbuldür biz insanoğlunun doğasında.
Abartısı bıktırır, usandırır, çıldırtır.
Güvenin olmadığı yerde kıskançlık barınmaz.

Günümüzde sevgi,güven,kıskançlık kavramları o kadar değişti birbirine girdi ki bu soruya net cevap vermek güç
daha gecen gün 2 kadın öldürüldü mesela
sebep:hala evliler ve çalışan eşlerinin kendilerini aldattıkları şüphesi
yani kıskançlık
adama sorsan seviyordum kıskandım der ama aynı zamanda güvenmez gider öldürür
kısacası bu kavramlar hakkı ile algılanıp uygulanmadığı sürece hastalık halini alır kıskançlık

Güvenmedigim birini neden kiskanayim. Seven ve sahiplenen kiskanir zaten. Yeri gelir adini başka birinin dilinden bile kıskanırsin. Sevginin geregidir bu.Tabi abartmamak şartıyla.

En çok kendine güvenmeyen kıskanır.

Geri