Sevdiğiniz bir insanın (illa sevgili/eş gibi düşünmeyin) sevgisini mi, yoksa saygısını mı yitirmek sizi üzer?

Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü
Sevdiğiniz bir insanın (illa sevgili/eş gibi düşünmeyin) sevgisini mi, yoksa saygısını mı yitirmek sizi üzer?

size saygı duymayan biri sevmez de zaten.
o yüzden saygı.

Sevmedigim birine saygi duymam..
Tolore ederim anca..
Ona da bir bos vermislik gerekiyor.

Saygi bir dayatmadir..sevgi kendinizdir..ama bu her önüne gelene saygisiz davranin demek degil elbet..kibar olmak ile saygi farkli seylerdir

Mesela en basitinden..
Isinizi severseniz, isinize saygi duyup, daha verimli calisirsiniz.
Isinizi sevmeyip,yalniz saygi duymaya calisirsaniz, her gün o isi yapmak size iskence gibi gelir...ve isiniz sakat olur.

Saygının olmadığı yerde sevgi de barınamaz çünkü saygı duymak ilişkilerde çok önemli bir fren mekanizmasıdır. Saygı duyduğunuz kişiye yanlış yapamaz, davranışlarınızda ölçülü olursunuz. Saygı duyulmuyorsa bir insana, doğal olarak güven de duyulmayacaktır.

Bir insanın karakterine, duruşuna, fikirlerine v.s saygı duymadıkça sevgi de zamanla körelir.

Saygının kaybolması karşı tarafta kredinizin de tükendiğini gösterir ve hiçbir koşulda sizi eskisi gibi sevemeyecektir. Seviyeli ve kaliteli ilişkilerin önceliği saygıdır.

Birinin beni sevmemesi ya da sevgisinin azalması rahatsız etmez ancak saygısını yitirmişse o zaman kendimi sorgularım çünkü sevgi değişkendir ve herkesin algısında farklıdır ancak saygının başka yüzü yoktur ve tektir.

Saygı denen şey sevginin temelidir zaten. Saygı duymayan her kim “seviyorum” diyorsa yalandır. İlişkinin sıfatı ne olursa olsun saygı bitmişse sevginin de selasını okumak lazım yani. Saygılı birlikteliklere.

aile, yakin arkadaslar veya sevgili/es disinda ''sevdigim'' biriyse, beni pek etkileyecegini zannetmiyorum

ben dengeden yanayım.
saygı duyduğum ama sevgisiz hissettiğim biri de beni uzebilir; sevdiğim ancak saygı göstermeyen biri de.
birisi olursa öbürünün hatri kalır.

Son düzenleme:
bir insan bana karşı bir şeyleri yitiriyorsa muhtemelen ben artık ona saygı ve sevgi duymuyorumdur. (ve muhtemelen çok sevdiğim biri de değildir öncesinde) aksi durumda, gerçekten sevdiğim ve saydığım insanlar tarafından gerçekten sevilir ve sayılırım. bizde öyle -kazık atılmadığı ve gerçekten kötü eylemlere girilmediği müddetçe- kolay kolay sevgi ve saygı yitirilmez.

bir insan bana karşı bir şeyleri yitiriyorsa muhtemelen ben artık ona saygı ve sevgi duymuyorumdur. (ve muhtemelen çok sevdiğim biri de değildir öncesinde) aksi durumda, gerçekten sevdiğim ve saydığım insanlar tarafından gerçekten sevilir ve sayılırım. bizde öyle -kazık atılmadığı ve gerçekten kötü eylemlere girilmediği müddetçe- kolay kolay sevgi ve saygı yitirilmez.
çay bahçesinde bekliyorum canım.:emoji_two_hearts:

Sevgi ve saygı arasında şu şekilde bir bağ vardır: Saygının olduğu her yerde sevgi olmak zorunda değildir; ancak sevginin olduğu her yerde saygı olmak zorundadır. Bu da demektir ki; saygı, sevgiden bir adım önde ve öncelikli bir olgudur.
Sevgi ve saygı insanları birbirlerine yakınlaştıran olguların başında gelir. Kaliteli bir toplum oluşturmak için bireylerin birbirlerini sevmesi değil saygı duyması gerekir.

Son düzenleme:
Bir insanı seviyor ve ona saygı duyuyorsanız onun en çirkin hallerini kabul etmiş ve onun en çılgın tavırlarıyla kabullenmişsiniz demektir
Sevmek saymak sadece sizi memnun edecek tavırlara olmamalı
Hata yapacağız pişman olacağız kusecegiz barışacagiz
İnsanız
Ki seviyorsan sevgin bitmez
Hadi sevmedin
sevmesen de saygın bitmez bitemez
Hadi hepsi bitti
Bunların hiçbiri seni üzmez
Beni hiç üzmez

parantez içinde ki illa sevgili/eş gibi düşünmek istiyorum

Geri