Sevdiğim

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bazen insanlar düşünürler. Hayatın anlamı nedir diye.. Bunu zaman zaman ben de düşünüyorum. Hayatın anlamı nedir diye.. En azından seni tanıyıncaya kadar düşünüyordum…
Gerçeklerin acı olduğunu ve bu yüzden biberin gerçek olduğunu anlatan bir espriyi hatırladım. Halbuki biliyor musun, bütün biberler tatlıdır. Zira hayat sanıldığı kadar acımasız ve acı değil.
Sadece hayattaki tadı alabilmeli, kendi istediğin gibi yaşayabilmelisin.
Çevrenin ne diyeceğini umursamadan.. Zira sen yaşayamadıklarınla ölüp gittiğinde çevrenin sana bir yardımı olmayacak. Kendini özgür bırak, ne hissediyorsan onu yap. Çoğu insan, mesela benim gibi ne yapman gerekiyorsa onu yapma, bırak duygularını perdelemeyi, bırak nehirler gibi coşsun onlar. Bir sevdiğinin elini tutarken yaşadıklarının yanlış olduğunu düşünüp hayıflanma, bırak o sevgi tüm benliğini sarsın. Eğer onun gerçekten aradığın olduğuna inanıyorsan, ona sımsıkı sarıl, onu yaşa, onu bırakma.Günün birinde belki anlarsın ne kadar sevdiğini, ne kadar sevebileceğini, ne kadar sevildiğini, ne kadar sevilebileceğini ama iş işten geçmiş, sevgilin, seni seven gitmiş, yitmiş olabilir.
İşte o zaman üzülme vaktidir. Yerli yersiz ağlama vaktidir. İşte o zaman çevrene dönüp, şimdi ne yapacağım diye sorma vaktidir.Alacağın cevabı sana söyleyeyim güzelim. Bilmiyorum diyecekler, senin dediğin gibi. Ben biliyorum oysa, sen de biliyordun. Hep bildin zaten, ama öyle olmadın. Ama artık sen de biliyorsun, biliyorsun ki, en azından bir kez gerçekten sevildin.Ve yine biliyorsun ki bu sevgi bitmeyecek. En azından ben bitene kadar.
Yaşa… Doğru bildiğin insanı bul ve onunla yaşa, ama bu dostunu sakın unutma… Bil ki unutulmayı hiç sevmem.
Ve bil ki kurallarım vardır, herkes buna uymak zorundadır.
Dostlarım benden önce ölemezler. Dostlarım benden çok üzülemezler. Dostlarım benden çok sevemezler. Ve dostlarımı benden çok kimse sevemez.
Artık benim dostumsun.Yaşa bu hayatı sevdiğim, limon gibi sömürerek, tüm ekşiliğine rağmen tadını alarak yaşa!..
J. Yorgo Wiestmich

O kadar doğru ki yazılanlar :) mutlu olmak için bir şeyleri de göze almak lazım

Herkesin ne dedigi onemli degil demekte tek basina dogru degil.
Hayatimizin parcasi olan diger insanlar icinde feda ediyoruz cogu zaman mutluluklarimizi.
Ne sevmek tek basina cozum ne umursamamak.

Herkesin ne dedigi onemli degil demekte tek basina dogru degil.
Hayatimizin parcasi olan diger insanlar icinde feda ediyoruz cogu zaman mutluluklarimizi.
Ne sevmek tek basina cozum ne umursamamak.

Değişik bir bakış açısı , görüşünüze saygı duyarım..
Her insanoğlu aynı şeyi düşünecek diye bir kayde yok

Fakat şunu sormak istiyorum unutmamak gerekiyorki , sevdiğiniz insanla
Yuva kurcağınız zamanda bir aile teşkil etmiş olacaksınız ,
Sevdiğiniz insan için bişeyleri feda etmiyeceksek sevginin manası nedir ki ?

Ya pisman olunacaksa sonunda?
Herkesi ezip gecelim tamam kim kalacak peki sonunda yanimizda?

Ya pisman olunacaksa sonunda?
Herkesi ezip gecelim tamam kim kalacak peki sonunda yanimizda?

Çok farklı yerlere taşıyorsunuz bu şekilde yalnız..
Ben sizin bu uslubunuz karşınızda şunu çıkardım , siz daha yürekten kimseyi sevmemişsiniz sevgili manasında , eğer günün birinde yürekten severseniz ozaman bu düşünceniz
değişecektir diye düşünmekteyim..

Tamam ben kimseyi sevmemis olayim.
Ya ugruna herseyi goze aldiginiz insan yanlis kisiyse?
Sirf onunla biseyler yasayip keskelerle olmemek adina da herkesin fikrini bi kenara atar misiniz?
Kabul cok seviyorsunuz seviliyorsunuz fakat ortada imkansiz bi durum var.
O durumu imkanli hale getirip herkese kenara atmak kolay mi?

Tamam ben kimseyi sevmemis olayim.
Ya ugruna herseyi goze aldiginiz insan yanlis kisiyse?
Sirf onunla biseyler yasayip keskelerle olmemek adina da herkesin fikrini bi kenara atar misiniz?
Kabul cok seviyorsunuz seviliyorsunuz fakat ortada imkansiz bi durum var.
O durumu imkanli hale getirip herkese kenara atmak kolay mi?

Bakın efendim öncellikle uslubunuz sinirli vede sert ben sözlerimin başındada
dile getirdiğim üzere insanoğluyuz vede hepimizin düşünceleri aynı olmayabilir
diyerekten sizin düşüncenizede saygım oldugunu belirtmeme karşın
Bir heybet içersinde sürüklüyorsunuz , sanırım bunun farkında değilsiniz..

Ben yorum yaparken Arkadaşım kendi adıma yorum yapıyorum vede
Ben eğerki bir insanı sevdiysem , vede karşımdaki insanında beni sevdiğine
İnanmış vede hissetmişsem , ben kendi şahsım adına risk alırım sevdiğim insanı
yarı yolda bırakmam anlatabiliyormuyum ,

Bikere sorduğunuz soru şekli yaklaşımı mantıklı kendi açınızdan bakılınca sorduğunuz
Açıdan bakılınca , fakat bakın bende size bir soru sordum bir insan seviyorsunuz ,
Vede o insanla karşınıza bir prüz çıkıyor diye onu bi kenaramı bırakmak daha mantıklı ?

Vede bizler ikimizde karşı görüşlerde olduğumuz ortada , pek uzatmanında lüzumu yok
Ben kimseyle tartışmaya girmeye meğili olan bir insan değilim ,
Saygılıarımı sunuyorum , umarım siz kendiniz hayatınızda böyle sorduğunuz sorular gibi aksilikler yaşamasınız :)

Dipnot ; yazmayı unutmuşum günümüz dünyasında insanlar karşıllıklı istedikten sonra imkansız diye birşey yoktur efendim , herşeyin üstesinden bir şekilde gelinebilir , Yüce Rabbim yeterki müsade etsin , izin versin..

Nerde ben sevdigim icin herseyi yaparim diye kendini parcalayan bi erkek gorsem bir zorlukla karsilasildiginda ilk kacanin o oldugu dusuncesi gelir aklima.
Neden bilmem erkekler genelde boyle.
Lafta dunyayi devirirler ama is ciddiye bindiginde pirrr :)
Ask sozden ibaret olmus artik.
Aslinda bilmezler ki kimse kanmiyor bu sozlere.
Mesela cok sevdim cok seviyorum derler hatta senin yuzunden ne hallere dustum deyip karsisindakine vicdan azabi cektirirler.
Sonra iclerinden kis kis gulerler :)
Kisacasi aslinda buna kadinlarda dahil herkes en cok kendini sever.

Nerde ben sevdigim icin herseyi yaparim diye kendini parcalayan bi erkek gorsem bir zorlukla karsilasildiginda ilk kacanin o oldugu dusuncesi gelir aklima.
Neden bilmem erkekler genelde boyle.
Lafta dunyayi devirirler ama is ciddiye bindiginde pirrr :)
Ask sozden ibaret olmus artik.
Aslinda bilmezler ki kimse kanmiyor bu sozlere.
Mesela cok sevdim cok seviyorum derler hatta senin yuzunden ne hallere dustum deyip karsisindakine vicdan azabi cektirirler.
Sonra iclerinden kis kis gulerler :)
Kisacasi aslinda buna kadinlarda dahil herkes en cok kendini sever.

Saygı değer Gokkusagi Ben böyle bir sıkıntınız olduğunu algılayabilmiştim , dile getirmenizde gayet iyi oldu fakat inanın bir paylaşımda bulundum yüzüme gözüme bulaştırdınız paylaşacağıma paylaştığıma bin pişman oldum sayenizde..
Doluluğunuzu , sinir harbinizi tanımadığınız bir insana lanse ederekten ondan cıkartmaya
calışmak en son yapılması gereken şey olması gerekiyo diye düşünüyorum..
Herneyse , Siz bu mantıkla giderseniz bu sizde saplantı haline dönüşecektir
Vede oda sizin ilerki yaşantınızda çok büyük sorun teşkil edecektir..
Siz kendi yaşadıklarınıza göre yorumluyorsunz , bende bu zamana kadar kendi
Yaşadıklarımla yorumlamaya kalkarsam bu platform tartışma platformu olur ,
Şöyle izah edeyim , ufak bir örnek vereceğim sizin yersiz yüklenmenize karşın Genelde erkekler aldatır denilir , ben bu zamana kadar kimseyi
Aldatmadım , ama bir kere sevdiğim insan tarafından aldatıldım ,
Yani kıyaslamayamı girelim bu şekilde..
Hazır cevabı benim 13 yaşında kardeşim var oda gelsin şu yazılanları okusun
Oda yorumlar , önemli olan bedavadan şeyleri yazmak değil bilmem anlatabiliyomuyum.
Aramızdaki fark ne biliyormusunuz ben yaşanmışlıkları herkeze bedel etmiyorum
Bu çok büyük bir suçlama olur çünkü günümüz dünyasında hiç bir insan aynı değil
Öyle değilmi , Siz kendiniz bana diyebilirmisiniz ben her anlamda kusursuzum diye?
Konunun boyutunu çok farklı yerlere getirdiniz ilk başında dediğim gibi ,
Ben karşımdaki insanın düşüncesine saygı duyarım ama bu tek taraflı olmamalı
Karşımdaki insanda benim düşünceme saygı göstermeli..
Daha fazla uzatmanın bir lüzumunu görmüyorum vede size vereceğim bu son cevap..
Benm yarınlar için bir umudum var , umutsuz insan bu yeryüzünde boşa yaşıyodur..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri