Sessizce uzaklaşmak mı daha olguncadır, açıkça konuşmak mı?

Konu sahibi son olarak 82 gün önce görüldü
Herşey konuşulmaz ya susarsın o da çok şey anlatır

Empati yaptirildi

Acikca konusuldu

Sert konusuldu

Guzelce anlatildi

Tavir alindi

Ornek gosterildi

Sonuc

Sessizce uzaklasmak en temizi

Bazıları anlamıyor açıklama da yapsan anlamıyor.. ufak ufak sinyal veririm baktım olmuyor susarım. en güzeli susmak. Bunu ben çok yaptım ve şimdiye kadar hiç pişmanlığım olmadı..

Bazı durumlarda konuşmak anlamını yitirir. Sessizce gitmek gerekir o zaman da…

Bazı insanlar anlamıyor arkadaşlar.
Baya öyle bi yetileri yok. Nüaslardan,imalardan anlam çıkarmak gibi kabiliyetleri yok.
Açıklasınız düzeltmek için elinden gelen her fedakarlığı yapabilecek tipler olabiliyorlar üstelik.
İnsanına göre degisiyor kisacasi. Ben sezgiselim, anlarim mesela ama her insan böyle degil. Cocukluk arkadasim canimdir ama hece hece aciklarim cogu seyi asiri düz bi adam.
Diger cocukluk arkadasima ise ufacik,minnacik ses tonumu degistirmem bile vermek istedigim mesaji iletmeme yeterli oluyor. Tesadüftür ki ilki Boga, digeri de yengec .
Toprak mizaclilara aciklayin.Satir satir tane tane.

Sessizce uzaklaşmak eğer karşı taraf anlamıyorsa, aynı şeyler defalarca yaşandıysa, konuşsan da bir şey değişmeyecekse gayet normaldir. Herkese açıklama borcun yok. Bazen susup gitmek en temiz çözümdür. ama sırf yüzleşmeye cesaret edemediğin için sessizce kaçıyorsan, o olgunluk değil, ertelemedir. Açık açık konuşmak da olgunluktur tabi eğer bağırmadan, suçlamadan, ben ne hissediyorum diye konuşabiliyorsan. Ama karşıyı düzeltmeye çalışıyorsan, laf sokuyorsan, tartışma çıkarmak için konuşuyorsan onun da bir anlamı yok...

yani insanca konuşman bir şeyi düzeltecekse konuş.konuşmak sadece seni yoracaksa çek git.

Olgunluk konuştum mu sustum mu değil, neden yaptığındır bence.

Aklın, kalbin rahatsa, doğru yapmışsındır.

Açıkça konuşup, sonrasında sakız gibi uzatmadan sessizce uzaklaşmak en olguncasıdır.
Bazı insanlarla konuşmak her zaman çözüm değil çünkü seni dinlemediği gibi sadece duymak istediği şekilde algılayabiliyor ancak biraz zaman geçerse belki daha sağlıklı iletişim kurulabilir.

Kişisine göre değişir. Bak olaya göre demiyorum, kişi önemlidir.

Kaçarak hiçbir şeyi çözemezsin.Eğer karşındakiyle ya da karşındakilerle çözemiyorsan da;kendinle konuşmalısın bu durumu.Ne yapıp edip yüzleşmelisin ki,gözünde küçültebilesin bu durumu.Ondan sonrasını da akışına bırakmış olman halleder zaten.

Geri