sessiz insanların en yanlış anlaşılan yönleri

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Bende vazgeçmişlik diye çalışır başkasını bilemem

Her konuda tepkisiz kalacakları ya da içten içe kabullendikleri yanılgısı diye düşünüyorum.

kimsesiz, güçsüz, her istediklerini yapabilecekleri yanılgısı… :)

kibar oldukları sanılır aksine içten içe biriktirirler sonra bir anda patlarlar. ah ne şeytan onlar...

ben sessiz sakin biriyim kendi halinde biriyim
geçen nöbetteyim gece bi konudan dolayı elini salladı bi git der gibi (yüzüme falan değil) benden yaşça büyük biri
herkesin içinde rezil ettim yarım saat afedersiniz ağzına da sıçtım
sonra hiçbir şey olmamış gibi hala konuşmaya çalıştı
hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam edecek gene yine bozacam

depresif, mutsuz olduğu düşünülür. mal sanılabilir, daha da ilerletirsek psikopat olabilir mi düşüncesine bile yer verilir.
sessiz sakin olmak iyidir. yerine göre çok sessiz kaldığım oluyor. ilgimi çekmeyen konu hakkında konuşmam, muhabbete eşlik etmem. o konularda daha çok dinleyici rolüne bürünürüm.

ya o tripler boş. sessiz olan zekiymiş de, aslında her şeyin farkındaymış da, bulunmaz nimetmiş de falan hikaye bu işler. boş boş oturuyo ondan sonra gaza gelmeli sessizlik paylaşımlarını görüp havaya giriyo millet. dünyaya bi faydan yoksa napalim senin fazla zekadan kaynaklanan sessizliğini ya. otur dur öyle şimdi.

ya o tripler boş. sessiz olan zekiymiş de, aslında her şeyin farkındaymış da, bulunmaz nimetmiş de falan hikaye bu işler. boş boş oturuyo ondan sonra gaza gelmeli sessizlik paylaşımlarını görüp havaya giriyo millet. dünyaya bi faydan yoksa napalim senin fazla zekadan kaynaklanan sessizliğini ya. otur dur öyle şimdi.
Bunla “Her fikri sıçmak” arasında bir yerde durmak lazım.

Sessizlik ile yeterince anlatmamak arasında sağlam fark vardır.
Yeterince anlatmayan, anlatabileceği doğru anlamı arar durur ve ararken farklı yollar bulur. Anlatanın aksine zeki olduğu sanılır ama anlatmadığı için farklı ihtimalleri düşünmüştür. Anlatanın bulduğu karşılık umduğundan bulduğu "tunnel-vision" dır.
Sessiz insan doğru noktaya parmak basan iyi bir fırsat avcısıdır. Gözlem, anlayış, yorum ve genellikle zafer...

Sessizlik ile yeterince anlatmamak arasında sağlam fark vardır.
Yeterince anlatmayan, anlatabileceği doğru anlamı arar durur ve ararken farklı yollar bulur. Anlatanın aksine zeki olduğu sanılır ama anlatmadığı için farklı ihtimalleri düşünmüştür. Anlatanın bulduğu karşılık umduğundan bulduğu "tunnel-vision" dır.
Sessiz insan doğru noktaya parmak basan iyi bir fırsat avcısıdır. Gözlem, anlayış, yorum ve genellikle zafer...
Hoş geldin andımız adam…

Geri