Şeriat mı hadi bakalım..

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Daha islam'ı bilmeden şeriatı asmak kesmek olarak görüp ölümüne karşı çıkanlar var ya. Hristiyanlığı özgürlük bol sevişme bol refah olarak görenler Hristiyan olduğunu söyleyen bu Amerika İsrail gibi ülkelerin uyguladığı Hristiyanlık harici tüm toplumlar yok olmalıdır şeriatına nasıl bakıyorlar?

Hayırdır, biz dedik mi makarnacı diyerek diş bileyen laiklik savunucuları neden susuyor?

Belki tam açılımını yazsam daha kolay anlaşılır.

Şeriat demek= Dünyevi yaşam, davranış hal ve hareketlerin semavi yaratıcının emir ve yasaklarına göre şekillendirlmesinin islami literatürde ki arapça karşılığıdır.

Bugün ise; Çoluk-çocuk yaşlı, hasta veya cinsiyet ayrımı farketmeksizin, kendi inançlarına tabi olmayanların öldürlmesi, yaşam haklarının bile güçlü olanların insiyatifine bırakılmasıdır.

Ee hani parlak beyinli, hergün et yiyen, tüm vitaminler ve nimetlerden faydalanan sözüm ona laik aşıkları bu devletin tüm adımlarını dini saiklerle yapmasına neden susuyor? Cevap verin lan. Hani özgürlük, yaşam hakkı. Bırakın özgür olmayı var olma şansından mahrum bırakılan çocuklar için ne zaman sokağa çıkacaksınız? Siz alışıksınız hırsızlar için yakıp yıkmaya, bu defa hayatları çalınan 80den fazla kız çocuğu için hırsızı lanetleyenler nerede?

Ağam döktürmüş gene. Seni çok seviyoruz, bir dahisin,.....
O kadar zor sorular soruyorsunki cevap verecek bir yiğit çıkmıyor.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
oğlum din diye bir şey yok, sizi koparıyorlar : )
Hahaha bir ateistim eksikti. Paçan yiyiyorsa bunu yahudiye anlat🤣🤣 N'oldu birden fenk-şui yaşadın dimi. Aydınlanan beynini yürüyecek olduğun insanlarla gideceğin yolu görmek için kullan.

Hangi şeriat? Hangi fıkıh Kamil Hocam. Önce onu açmalısın.

Senin şeriat dediğin şey şu an çoğul yorumlara açık, yerel uygulamaları değişken bir sistem. Yani şeriat, kendi başına uygulanabilir “hazır bir hukuk formu” değil.

İşin içine hadisleri katıyor musun mesela? Hadis girdi mi devreye zaten kördüğüm bu mesele. Çünkü şeriat doğrudan uygulanamaz. Uygulanan şey daima fıkıh. Aynı ayet ve hadisler üzerinden, farklı coğrafyalarda ve dönemlerde birbirinden oldukça farklı hükümler üretiliyor. E böyle bir sistem ilahi mi? Beşeri mi o zaman?

Madem beşeri sistem uygulayacaz, o zaman daha ilerici olanda kalmakta fayda var.

Yönetimden rica edelim şu sayfalara Bir de çocuk oyun parkı sistemi kursunlar da millet mağdur olmasın🤣🤣🤣

Senin şeriat dediğin şey şu an çoğul yorumlara açık, yerel uygulamaları değişken bir sistem. Yani şeriat, kendi başına uygulanabilir “hazır bir hukuk formu” değil.

İşin içine hadisleri katıyor musun mesela? Hadis girdi mi devreye zaten kördüğüm bu mesele. Çünkü şeriat doğrudan uygulanamaz. Uygulanan şey daima fıkıh. Aynı ayet ve hadisler üzerinden, farklı coğrafyalarda ve dönemlerde birbirinden oldukça farklı hükümler üretiliyor. E böyle bir sistem ilahi mi? Beşeri mi o zaman?

Madem beşeri sistem uygulayacaz, o zaman daha ilerici olanda kalmakta fayda var.
Evet yazdığım gibi. Dünyevi yaşamın her türlü koşulunun ilahi emirlerle düzenlenmesine şeriat dinliyor İslam hukukunda bunun da Arapça söylenişi şeriat.

Beşeri sistemde kalırsak herkes öldürmek gerekiyor değil mi? eğer Yahudi değilsen gel beraber ölelim.

Bunu aylar önce söylemiştim İsrail saldırılarında. Artık dünyada kural mural yok. Gücünün olduğu ülkede silahının ve paranın olduğu ölçüde büyüksün gerisine Koy gitsin.

Evet yazdığım gibi. Dünyevi yaşamın her türlü koşulunun ilahi emirlerle düzenlenmesine şeriat dinliyor İslam hukukunda bunun da Arapça söylenişi şeriat.

Beşeri sistemde kalırsak herkes öldürmek gerekiyor değil mi? eğer Yahudi değilsen gel beraber ölelim.
Tavsiyem git Afganistan'da bir ay yaşa ve gel tekrar şeriattan bahset.

parlak beyinli, hergün et yiyen, tüm vitaminler ve nimetlerden faydalanan sözüm ona laik aşığı hoşgeldinharuabi hadi hadi cevap ver kamil abimize.

Hahaha bir ateistim eksikti. Paçan yiyiyorsa bunu yahudiye anlat🤣🤣 N'oldu birden fenk-şui yaşadın dimi. Aydınlanan beynini yürüyecek olduğun insanlarla gideceğin yolu görmek için kullan.

nereden biliyorsun ateist olduğumu ? hindistan'da doğmuş olsan hindu olacaktın ve ineğe tapacaktın işte fazla zorlama kamil. israil'de doğsan en koyu yahudi olacaktın ve senin için tek ve gerçek din o olacaktı. türkiye'de doğdun o yüzden müslümansın. bütün dinler aynı derecede bir akıl hastalığıdır bana göre. kiliseler, camiler, ve tüm ibadethaneler, dev dinlerin uzaktaki fabrikalarında üretilen yalanları insanlara satan mağazalardır.

annen baban müslüman olduğu için ve türkiye'de doğduğun için müslümansın hepsi bu kadar tanrının sana torpil geçtiğini sanıyorsan aldanıyorsun.

nereden biliyorsun ateist olduğumu ? hindistan'da doğmuş olsan hindu olacaktın ve ineğe tapacaktın işte fazla zorlama kamil. israil'de doğsan en koyu yahudi olacaktın ve senin için tek ve gerçek din o olacaktı. türkiye'de doğdun o yüzden müslümansın. bütün dinler aynı derecede bir akıl hastalığıdır bana göre. kiliseler, camiler, ve tüm ibadethaneler, dev dinlerin uzaktaki fabrikalarında üretilen yalanları insanlara satan mağazalardır.

annen baban müslüman olduğu için ve türkiye'de doğduğun için müslümansın hepsi bu kadar tanrının sana torpil geçtiğini sanıyorsan aldanıyorsun.
Karakteristik ateist söylemleri ile ilk defa karşılaştığımı sanıyorsan yanılıyorsun, kolay gelsin.!

Karakteristik ateist söylemleri ile ilk defa karşılaştığımı sanıyorsan yanılıyorsun, kolay gelsin.!
Sen hangi meyvesin Çünkü senin genlerine, dna yapına, yaşam formuna, katkıda bulunan meyvelerden yemek bile istemiyorum🤣🤣🤣

Arkadaşa cevap veremedin. Hindistan'da doğsaydın ve ailen Hindu olsaydı gene İslam'ı seçermiydin yoksa en keskin Hindu savunucusu mu olurdun papazın yiyorsa kem küm etmeden cevap ver lütfen.

Kamil abi, İslam devlet yönetimine karışmaz. Hala böyleyken niye kendimizi kasalım ki şeriat diye.

Cumhuriyet, İslam'a en uygun yönetim biçimidir.

Şeriat hangi şeriat? Afganistan'daki mi? Brunei'deki mi? İran'daki mi?
Herkesin kendi uydurduğu bir şeriat var.

Şeriat gelsin desek kimin beyninin içindeki şeriat göre yaşayacağımız belli mi?

Düşün ki senin gibi birisi başımıza geldi, şeriatı uyguladı.
Senin daha buradaki kıçı kırık görüşlere tahammülün yok, hepimizi asarsın mesela.

Bazı kelimeler içerik Barındırır. Vurguladığın kelimenin içeriğini ağzında taşımak hoş olmaz dikkat et!

Kamil abi, İslam devlet yönetimine karışmaz. Hala böyleyken niye kendimizi kasalım ki şeriat diye.

Cumhuriyet, İslam'a en uygun yönetim biçimidir.

Şeriat hangi şeriat? Afganistan'daki mi? Brunei'deki mi? İran'daki mi?
Herkesin kendi uydurduğu bir şeriat var.

Şeriat gelsin desek kimin beyninin içindeki şeriat göre yaşayacağımız belli mi?

Düşün ki senin gibi birisi başımıza geldi, şeriatı uyguladı.
Senin daha buradaki kıçı kırık görüşlere tahammülün yok, hepimizi asarsın mesela.
Hahaha yazıyı okumadan niye bana yorum yapıyorsun sen beni Yahudi mi sandın🤣🤣 yazıyı oku ve Yahudi arkadaşın varsa bir zahmet ona söyle. Doğrusun, neteyahu veya Trump gibi kıçı kırık biri gelse sizi çoktan öldürmüştü. Neyse ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşıyoruz ve Türküz.

Arkadaşa cevap veremedin. Hindistan'da doğsaydın ve ailen Hindu olsaydı gene İslam'ı seçermiydin yoksa en keskin Hindu savunucusu mu olurdun papazın yiyorsa kem küm etmeden cevap ver lütfen.
Farkında değilsin daha ağır bir cevap verdim onu yok saydım🤣🤣

Yalnız , hrısfıyanlıgı bol sevısme olarak tanımlamış kamıl bey ,s

Geri