Şeriat, Kadın, Türkiye, Cinayet

Konu sahibi son olarak 1211 gün önce görüldü
Yazacaklarımın hepsi kadınları ilgilendiriyor ve yazacaklarımın sakın yanlış anlaşılmasını istemiyorum.

Lütfen yorumlarınız yapıcı olsun, ben buraya geliyim laf atıyım tartışma çıksın diye düşünen varsa yazmasın...

Son zamanlarda kadınlara ve çocuklara tecavüz, dayak suçunda artış yaşandığını hepimiz görmekteyiz.
TV'lerde sözde din adamıymış gibi gösterilen kişiler; kadın öyle yaparsa böyle olur, şöyle yaparsa tecavüze uğrar, anneler diz kapağının üstünde etek giymesin tahrik sayılır, hamile kadın dışarı çıkmasın yaşadıkları ilişki filan belli olur gibi yorumlar yapılarak bizzat Kadınlara karşı düşmanlık beslenmektedir.

Aramızda bulunan bayan arkadaşlarımızın Şeriatı desteklediklerini bikaç yorumda gördüm. Bakın doğal olarak şeriat istemek hakkınız var ancak Türkiye'de olmaz.

Kadın için en iyi olarak Türkiyenin yönetim biçimi Cumhuriyettir.
Eee Cumhuriyet var ama suç işleniyor. Burada tabii ki haklısınız, ancak suçu önlemek öncelikle devletin elinde. Diayanet ve aile bakanlığı...

Aile yaşantısı, aldığı terbiye..

Şeriat gelirse;

Kadınların seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınacak
Kadınlar sadece çocuk doğuracak ve hiçbir şeyde söz hakkı bulunmayacak
İstediği şekilde giyinemeyecek
İstediği yere gidemeyecek

Kusura bakmayın ama MALDAN daha az değeriniz olacak.

TV programlarında; Hocam duşa çıplak girmek, duşu çıplak almak günahmıdır diye soranların olduğu
hocam castın bibır posteri asmak günah mı?

bu millet daha adam akıllı Kur'an açıp okumamış, onun bunun saçma salak yorumlarıyla sözde dinini ifşa eden toplum haline gelmiş.

Not: Tabii ki dinini Kur'an okuyarak yerine getiren Müslümanlar bulunuyor. Ancak sayısı çok az.

Bizim ülkemiz her şeye dini alet ettikleri için hep gerideyiz. Ya Allah'ın senin namaz kılmana, oruç tutmana ihtiyacı yok. Kur'an senin iyi bir insan olman ve Cennete girmeyi başarman için gönderilmiş kullanma kılavuzudur en basit örneğiyle.

Daha birçok şey var ama aklıma gelmiyor.

Bari Müslüman olamıyorsunuz, İNSAN olun diyerek

KADINA ŞİDDETE ARTIK SON VERİN,
KADINLAR SİZİN MALINIZ DEĞİL.

Saygılarımla...

Öncelikle inandığın dinini net olarak öğrenmelisin. Yazını baştan sona okudum ve buna bakarak sana ılımlı müslüman diyorum. Hepsi bu...

Aslında başlık çok yanlış açılmış.Doğrusu Laiklik,Kadın,Türkiye,Cinayet olmalıydı.

Cumhuriyetten önce'de kimse cumhuriyet Osmanlı'da olmaz diyordu.Bunu zaman gösterecek.
Kadın için en iyi olanı Şeriat'tır.
Din adamı diye bahsedilen kimi kişilerin yaptıkları İslama mal ediliyorsa.Bugün laikliklerin,cumhuriyetçilerin de yaptıkları Cumhuriyet rejimine mal edilir.
Aile terbiyesi denilmiş(!) Kör ile yatan şaşı kalkar.

Peki şeriat gelirse ne olur:
Dünyada kadınların oy kullanması ilk olarak İslam ile başlamıştır.
Küçük bir örnek verilirse Hz.Ömer zamanında bir kadın denetim görevlisi olarak tayin edilmiştir.
Mümin bir bayanın istediği giyinme şekli zaten Kuran'da geçiyor..
Allah bayanlara da ayak vermiş ki istedikleri yere gidebilsinler.

daha yüzlerce örnekler...

İnsanlar İslamla şereflenir buna en güzel örnek bayanlardır.Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri gömülüyordu.Bayanlar mal gibi kullanılıyordu vs..Cennet annelerin ayakları altındadır deyip bayanları şereflendiren bir dinin değeri paha biçilemez.

Tv programlarında justin bieber posteri asmak günah mıdır?Sorusu laikliğin bizi dinden ne derece uzaklaştırdığının apaçık bir göstegesidir.Bu sistem insanların kalbinde ki imanı almak için kurulmuş bir sistemdir.

Kuran okuyanlar bir elin parmaklarını geçmiyor mu?

Peki kuran bizler için iyi bir insan olmak ve Cennete girmeyi başarmak için gönderilmiş kullanma kılavuzusu ise Kuranın yönetimde uygulanma sistemi olan şeriatı biz neden kullanma klavuzu olarak kullanmıyoruz diye sorarlar?

Diyanet işleri başkanlığı denmişte!Peki diyanet başkanlığı kim tarafından,hangi amaçla kuruldu?Kurulduktan sonra camilerde ne ile ilgili vaazlar veriliyordu? O Zaman ki diyanet başkanı kimdi?O Başkanın laiklik ile ilgili sözleri nelerdi? Bunların cevabını yazmalısın ki Türkiye'nin şuan ki durumunu anlayabilesin. Yarım bilmek yanlışa itmesin.

Konu tartışmaya müsait bir konu olduğundan dolayı tartışma kategorisine taşınmıştır.

Ne şeriatından bahsediyorsunuz arkadaş siz kafasına göre hacı hocanın uyguladığı kurallardan mı bahsediyorsunuz. Bugün dinde bir birlik yok lan, her önüne gelen bir kural koyuyor, Kuranı kendine göre yorumluyor. Bu şartlar altında kalkıp biz şeriat istiyoruz nedir, bi gidin Allah aşkına. Cumhuriyet neyinize yetmiyor lan.

Din adamı diye bahsedilen kimi kişilerin yaptıkları İslama mal ediliyorsa.Bugün laikliklerin,cumhuriyetçilerin de yaptıkları Cumhuriyet rejimine mal edilir.
valla kusura bakma da ben tuğçe kazaz gibi birilerine suç atıp din değiştirmedim :D

Şeriatta; tecavüz edilen kadın taşlanıyor, idam ediliyor

Küçük bir örnek verilirse Hz.Ömer zamanında bir kadın denetim görevlisi olarak tayin edilmiştir.
ya çok safsın ya da tv açıp izlemiyorsun.
Şu konuyu okuyan anlasın ya benim Müslümanlıkla, Hristiyanlıkla, Yahudilikle veya başka bi dinle ilgili sorunum yok

Peki kuran bizler için iyi bir insan olmak ve Cennete girmeyi başarmak için gönderilmiş kullanma kılavuzusu ise Kuranın yönetimde uygulanma sistemi olan şeriatı biz neden kullanma klavuzu olarak kullanmıyoruz diye sorarlar?

o kadar çok mal varken, koyun gibi güdülüyorken, gerizekalıların lafına inanan, din tüccarlığı yapan şerefsizlere inanılıyorken

Kur'an açıp okumamış, kadını sex objesi olarak gören bir toplum olduğu için ŞERİATI kullanmıyoruz.

Konuyu okuyup onca şeyden sadece Şeriat karşıtı olduğumu çıkartıyorsun
Ancak sen kafanda beni görmek istediğin şekilde yorumluyorsun

Başlıkla içerik çelişiyor bence. Hem şeriat gelse bir kadın bu denli şiddet vs. göremez. Ayrıca şeriatta kadınların ikinci plana atıldığı, hor görüldüğü gibi bir izlenim sunulmuş; yok öyle bir şey. Manipüle edilmiş bir yazı bu. Konu, bazı spontane gelişen olayların sonucunda alakası olmayan kavramlarla bağdaştırılmış.

Seçme ve Seçilme Hakkı konusunda sanki araştırılmamış gibi geldi. Bunun için tarih sayfalarına bakacak olursak, soy ismi kanunundan önce kadınlar geldikleri anne veya Babaları işe anılırdı. Çok nadiren Eşleri ile anılırdı. (Yusuf kızı Ayşe, veya Ahmet'in Ayşe'si gibi)
Daha eskiye yani şeriatın gerçek manada uygulandığı zamana dönecek olursak, hiçbir kız hiçbir erkeğe rızası olmadan evlendirilemez. Ağalık denen sistemde ise buna şeriat adı verilmiştir.
Oysa şerii kanunlarda kadının çalışma Hakkı kazandığını dilediği gibi harcama Hakkı vardır. Yönetime Seçilme Hakkı bile vardır.
yeni bir yönetim biçimi getirileceği zaman bir önceki sistemin yanlışlarını ortaya koyarak lağv edilmeye başlanır. Cumhuriyet ile laiklik tamamen çelişkili bir sistemdir. Ya cumhuriyetçi olacaksın ya laik.

Basliga neden takiliyorsunuz anlamiyorum..
Cumlenin icine iki afilli kelime yazincada cok hakli olmuyorsunuz bunuda yazdiktan sonra ,
Konuya gelecek olursam
Unity , tebrik ederim ...

Aslında başlık çok yanlış açılmış.Doğrusu Laiklik,Kadın,Türkiye,Cinayet olmalıydı.

Cumhuriyetten önce'de kimse cumhuriyet Osmanlı'da olmaz diyordu.Bunu zaman gösterecek.

daha yüzlerce örnekler...

İnsanlar İslamla şereflenir buna en güzel örnek bayanlardır.Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri gömülüyordu.Bayanlar mal gibi kullanılıyordu vs..Cennet annelerin ayakları altındadır deyip bayanları şereflendiren bir dinin değeri paha biçilemez.

Tv programlarında justin bieber posteri asmak günah mıdır?Sorusu laikliğin bizi dinden ne derece uzaklaştırdığının apaçık bir göstegesidir.Bu sistem insanların kalbinde ki imanı almak için kurulmuş bir sistemdir.

Kuran okuyanlar bir elin parmaklarını geçmiyor mu?

Diyanet işleri başkanlığı denmişte!Peki diyanet başkanlığı kim tarafından,hangi amaçla kuruldu?Kurulduktan sonra camilerde ne ile ilgili vaazlar veriliyordu? O Zaman ki diyanet başkanı kimdi?O Başkanın laiklik ile ilgili sözleri nelerdi? Bunların cevabını yazmalısın ki Türkiye'nin şuan ki durumunu anlayabilesin. Yarım bilmek yanlışa itmesin.

Sorayayi taslamak .
Bu filmi izle lutfen. Sonra gel yine konusalim.

Bir söz vardı; dört dörtlük olan İslamdır, insanlar değil diye

Ama hala anlamak istediğini yerinden anlamaya çalışıyorsunuz. O kadar bi yerlerinden bişeyler uyduran varken bu ülkede şeriat olduğunda kadın düşmanlığı dahaok artacaktır.

Ya televizyon izlemiyorsunu ya da cahil cahil konuşmaya devam ediyorsunuz

Kadınlar okumasın diyen akpli vekil kim?
Kadınlar sadece evlenip çocukşarına balsın diyen kim?

Bu kadar gerizekalı varken kusura bakma şeriat gelemez.

İsteyen varsa İrana Irağa Mısıra ya da zengin paraya tapanlar gibi Dubaiye gidebilir.
Biz insan haklarından ve hürriyetlerinden yanayız.

Yaşasın CUMHURİYET....
Yaşasın Türkiye Cumhuriyetini kurmakta büyük emeği geçen TÜRK KADINI.

AA pardon ya... Siz filmler ile ilgili konuşuyormuşsunuz. Yanlış konuya girmişim. Özür dilerim.

Okadar adam konuya yorum yapmış biri de dememiş ki lan Cumhuriyet döneminde gayet modern dünya! düzeninin hüküm sürdüğü bir ülkede işlenen bu vahşeti eleştirirken neden şeriatı kötüleme gereği duymuş bu arkadaş??

ben yorum yapmak yerine şu filmi öneriyorum:
Patience-Stone-Poster.jpg

Film onerdim diye laf sokmaya gelen embesil , merak ettim ,
yorumumu mu , filmimi mi begenmedin acaba ?
Neyi savundugun bile anlasilmazken , prim yapmak icin yorma kendini.
Seriatle yonetilen ulkelerin hali icler acisi , usenme izle filmi, bi fikrin olur belki.

Şeriat gelsin her yer çiçek bahçesi olsun dünya ne güzel ne güzel bilmemek ne güzel ne güzel.

ya kardeşim, bir şeyler karalıyorsunuz, tabiri yerindeyse gerçekten saçmalıyorsunuz, sonra da diyorsunuz ki aman efendim tartışma çıkmasın. böyle yarım yamalak, yalan yanlış bilginizle tartışmayı alevlemenize ne denecek başka?

ulan yıllarca orta doğuda şeriat adına uygulanan saçma sapan şeyleri fener tutup islamiyete mal ettiler. makale yazmışsın ve aklı sıra kuranı örnek vermişsin ama diğer yandan şeriatı karalamışsın. madem kuranı ışık tutacak aklın var, kuranın da içerisinde bulunan şeriatı siyonist medya guruplarından öğrenmek yerine kurandan öğren.

tutturmuşsunuz bi şeriat öyle şeriat böyle. size 2X2=5 desek matematik hocanıza mı küfür ediyosunuz olum? ya bi şeyi adam gibi gerçek kaynağından öğrenin, ya da çıkıp böyle eğri büğrü yazılar yazmayın.

kimse kusura bakmasın da ben bu dünyada şeriata bok atan hiç kimsenin adam akıllı bilgi edindiğini görmedim. lafa söze gelince Allah peygamberden örnek verir ama peygamber döneminin hangi sistemle yönetildiğinden bile habersiz. bırakın şu işleri ya.

şu singonun laflarına itimat etmeyebilirsiniz ama en azından gidip teyit etme zahmetinde bulunun. şeriatla 700 sene adalet dağıtıldı lan bu dünyaya.

içi boş maddeci maddeci zihniyetle konuşuyosunuz, sonra da "aman bi tartışma çıkmasın haaa" diye kendinizi aklı sıra garantiye alıyosunuz. bırakın şu gidişatınızı. yanlış yoldasınız. şeriata veya bir başka düşünsel akımlara bok atmayın. herkes kendini tartsın.

yahu neyin şeriatı sanki şeriat olan yerde bu tarz şeyle olmuyor mu, ülkemizdeki sığır oranı bir hayli yüksek olduğundan hangi sistem gelirse gelsin bu tarz olaylar olacaktır, şöyle sağlam cezalar olmadığı sürece kadına şiddet ve tecavüzde ilk sıralarda yer almaya devam edeceğiz, eğitim sistemini gelişmesi toplumun gelişmesi lazım önce, son olarakta Neşet babayla bitireyim.

"kadınlar insandır biz insanoğlu"

Tartışmaya girilecekse tarafların amacı en azından birşeyleri öğrenmek,kabullenmek olmalı.Çünkü girilen birçok tartışma amacından sapıyor.Benim islam ile ilgili fikirlerim değişmez.Dünya'nın hiçbir yerinde Şeriat ile yönetilen ülke yoktur.Ülkelerin yönetim sistemlerini öğrenin.Eğer ki hak yolu tercih etmeye niyetiniz varsa buyrun tartışırız o halde.

Dünyanın hiçbiryerinde Şeriat ile yönetilen ülke olmadığı halde.Halen bizleri Arabistana yönlendirenler var :) Şeriatı karalayıp ben şeriate karşıt değilim,soraya filmini izle,Müslüman olduğu halde şeriatı istemiyorum diyenlerin olduğu bir konuda tartışmaya ihtiyaç yoktur.

Müslümanın sağcısı,solcusu,ortacısı,laikcisi,sekülercisi,sosyalisti olmaz.Biz sadece Müslümanız!

O Halde Yaşasın İslam.Sadece Türk kadınları yaşamasın! Kürt,Arap,Çerkez,Zaza,Alevi kadınlarıda yaşasın.. İşte ırkçılık üzerine kurduğunuz sahtekar kadın hakları savunuculuğu..

SiNGo dine uymak yerine dini kendine uyduran insanların bidatlarla dolu islam inancından gerçek islamı ayırabilen aklıselim ve tutarlı yorumlarınla beni tekrar foruma sık girmeye ve seni okumaya sevk ettin, nick altındaki cümle anlamlı..

Geri