Şeriat isteyen biri..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Neden şeriat ile yönetilen ülkeler yerine gavur kafir dedikleri Avrupa’ya sığınırlar yada hiç bir zaman kalıcı olarak gidemeyeceği ülkesinin şeriat ile yöneltilmesinden yana tavır alır ..

yabani, sanki tanıdığın biri varmış gibi konuştun...

Çünkü yalaka ve utanmazlar. Arkalarından atıp tuttukları toplumlardan medet umarlar, yardım beklerler,.....
Resmen iki yüzlü şarlatanlar.

evet Avrupa’da yaşayan müslümanların çoğu o görüşte hatta yakında Avrupa’yı müslümanlaştıracağız diye iddia ediyorlar bak yaradan ne emrediyor bol bol takkiye yapın diyor onlar gibi görünün ipleri ellerinize alana kadar

zengin koca bulup avrupaya kacanlardan mi bahsediosun
Screenshot_20200706-170551.jpg
suxhhahzhahzhhaahah

Bu ülkede zannedildiği gibi kuruluşundan bu yana laiklik olsaydı hiç kimse şeriat özlemini iktidara gelerek dillendiremezdi. Çünkü bunun zemini olmazdı. Ki bu ülkede varsayılan laiklik ile şeriat arasında hep ince bir çizgi oldu. Birbirine geçişliydi. Devlet dindar nesil yetiştirmeyi kendine öncelikli bir görev saydı. Böyle bir ülkede böyle bir toplumu yönetmek şüphesiz daha kolaydı.

Alevileri dahi ötekileştiren, Hıristiyanlara, Musevilere "hala bitmediler" diyerek kin bileyen, ateistleri zaten yolunu bulsa zindanlara atacak bir devlet.

Mesela yine sünni bir Diyanetimiz var, doğar doğmaz kimliklere din hanesi ekleniyor, şeriatımız niye olmasın diye sorarlar sonra.

bu konuda haklısın ama ben de şunu anlamıyorum bu ülkede yaşamayıp neden hala sanki bu ülkeye çok aşıkmış gibi sürekli siyaset yapıyorsunuz.
ben ailemi ikna edip gidebilsem ne dönüp arkama bakardım ne de kim nasıl yönetmiş ona bakardım.
sizinki de iki yüzlülük değil mi **Spam/Adversiting**
her sene bi aylık maaşınızla gelip burda krallar gibi tatilinizi yapıp gidiyorsunuz
ordan topladığınız parayla burda deli gibi gayrimenkul satın alıyorsunuz
neden sanki asgari ücretli işçiyi düşünüyormuş gibi konuşuyorsunuz
tl dolar karşısında değer kaybedince en çok siz mutlu oluyorsunuz
bu aslında her iki taraf için de geçerli iktidar taraftarı da muhalif de öyle

bu konuda haklısın ama ben de şunu anlamıyorum bu ülkede yaşamayıp neden hala sanki bu ülkeye çok aşıkmış gibi sürekli siyaset yapıyorsunuz.
ben ailemi ikna edip gidebilsem ne dönüp arkama bakardım ne de kim nasıl yönetmiş ona bakardım.
sizinki de iki yüzlülük değil mi **Spam/Adversiting**
her sene bi aylık maaşınızla gelip burda krallar gibi tatilinizi yapıp gidiyorsunuz
ordan topladığınız parayla burda deli gibi gayrimenkul satın alıyorsunuz
neden sanki asgari ücretli işçiyi düşünüyormuş gibi konuşuyorsunuz
tl dolar karşısında değer kaybedince en çok siz mutlu oluyorsunuz
bu aslında her iki taraf için de geçerli iktidar taraftarı da muhalif de öyle

Buraya imza atarım.

Herkes şeriat istiyor. Bizim karşı olduğunuz Arap geleneksel hukuku. Yoksa Allah'ın hukukuna göre benim ağır cezada yargilanmasini istediklerimin kellesi omuz üzerinde durmaz zaten.

Tekbiiiirrr!

Dini kurallar normal yasalara göre daha iyi olabilir ama, şu an ülkemizde din adı altında sadece bizde değil ortadoğu da müslümanız diye geçinip ülke yönetip Müslümanlıkla alakası olmayan yönetim şekli çok.
Yani biz inançlıyız diyip kul hakkı yiyen, çalıp çırpan insanlar mı Müslüman?

Eğer gerçek şeriat gelecekse hani çalan el kesilir var ya şeriatta en başta ülkeleri yönetenlerin eli kesilir, bunu bile bile mi getirecekler.
Çok İRONİK olur bence. :D

Hiç kimse bindiği dalı kesmez eğer akıllı birisiyse.
Şeriat gelirse o kurallar sadece toplumu dizginlemek için gelir, yani ülkeyi yönetenler Şeriat kanunlarından muaf olur.

Yani Şeriat gelecekmiş, ona göre herkes yaşayacakmış hayalden öte değil.
Ülkemizde en iyi yönetim şekli Laik Cumhuriyet biçimi.
Eksileri var mı, vardır illa ki. Ancak diğer arap ülkelerine bakın hepsinde iç savaş var ve abd, ingiltere israil gibi ülkelerin köleleri.
Gerçi bizim ülkemizde son zamanlar da aynı duruma getirildi de neyse. :)

Dini kurallar normal yasalara göre daha iyi olabilir ama, şu an ülkemizde din adı altında sadece bizde değil ortadoğu da müslümanız diye geçinip ülke yönetip Müslümanlıkla alakası olmayan yönetim şekli çok.
Yani biz inançlıyız diyip kul hakkı yiyen, çalıp çırpan insanlar mı Müslüman?

Eğer gerçek şeriat gelecekse hani çalan el kesilir var ya şeriatta en başta ülkeleri yönetenlerin eli kesilir, bunu bile bile mi getirecekler.
Çok İRONİK olur bence. :D

Hiç kimse bindiği dalı kesmez eğer akıllı birisiyse.
Şeriat gelirse o kurallar sadece toplumu dizginlemek için gelir, yani ülkeyi yönetenler Şeriat kanunlarından muaf olur.

Yani Şeriat gelecekmiş, ona göre herkes yaşayacakmış hayalden öte değil.
Ülkemizde en iyi yönetim şekli Laik Cumhuriyet biçimi.
Eksileri var mı, vardır illa ki. Ancak diğer arap ülkelerine bakın hepsinde iç savaş var ve abd, ingiltere israil gibi ülkelerin köleleri.
Gerçi bizim ülkemizde son zamanlar da aynı duruma getirildi de neyse. :)
Bize aklındaki Müslümanlığı gerçek islamı izah edermisin hep öyle bir deyim var “müslüman böyle yapmaz “ “gerçek islam bu değil” kuranı hiç okudunuz mu

Bize aklındaki Müslümanlığı gerçek islamı izah edermisin hep öyle bir deyim var “müslüman böyle yapmaz “ “gerçek islam bu değil” kuranı hiç okudunuz mu

Okumadım ama nasıl iyi bir insan olunabileceğini biliyorum.

Kul hakkı yeme
Çalma
Alçak gönüllü davran

ibadetleri biliyorum.

Peki Kur’an okuyup ta hepsini 4x4 lük olmasa da yarısını bile yapan var mı?
Şeyh şıh peşinde koşmaktan sapkınlığa itilmekten başka ne yaparlar?

Hepsini yapamasa da elinden geldiğince inancına göre yaşayan herkese sonsuz saygım var. Gösteriş olsun diye yapanlara lafım benim.

Benim fikrim kötü gelmiş olabilirde sizin fikirlerinizi duymak isterim.

Okumadım ama nasıl iyi bir insan olunabileceğini biliyorum.

Kul hakkı yeme
Çalma
Alçak gönüllü davran

ibadetleri biliyorum.

Peki Kur’an okuyup ta hepsini 4x4 lük olmasa da yarısını bile yapan var mı?
Şeyh şıh peşinde koşmaktan sapkınlığa itilmekten başka ne yaparlar?

Hepsini yapamasa da elinden geldiğince inancına göre yaşayan herkese sonsuz saygım var. Gösteriş olsun diye yapanlara lafım benim.

Benim fikrim kötü gelmiş olabilirde sizin fikirlerinizi duymak isterim.
Kuran’ın o sözlerini sıradan biride söyler yani hırsızlık yapma dürüst ol insanın alın terini çalma çok çelişiyor bence kuranı okursa anlasa herkes zaten dinden çıkar

Kuran’ın o sözlerini sıradan biride söyler yani hırsızlık yapma dürüst ol insanın alın terini çalma çok çelişiyor bence kuranı okursa anlasa herkes zaten dinden çıkar

Ya şu Cennet Cehenneme inananlar sadece iyi insan olsa bile cennete gider.
Ha bide Dinde Zorlama olmaz deniyor ama sen müslüman değilsin kesin cehenneme gidicen pis gavur diyorlar. Dediğin gibi çok çelişkide var.

Din adamları bundan 500-600 yıl önce ülkeleri yönetiyordu hristiyanlarda, biraz aştılar gibi emin değilim bana öyle geliyo. Biz ise çokkk geriden geliyoruz.

Son bişey, dünyada korona var ama herkesin tek medet umduğu şey BİLİM.

Şeriat'ın Türkçesi yasa demek. Şu an Şeriat ile yönetiliyoruz.

Ya şu Cennet Cehenneme inananlar sadece iyi insan olsa bile cennete gider.
Ha bide Dinde Zorlama olmaz deniyor ama sen müslüman değilsin kesin cehenneme gidicen pis gavur diyorlar. Dediğin gibi çok çelişkide var.

Din adamları bundan 500-600 yıl önce ülkeleri yönetiyordu hristiyanlarda, biraz aştılar gibi emin değilim bana öyle geliyo. Biz ise çokkk geriden geliyoruz.

Son bişey, dünyada korona var ama herkesin tek medet umduğu şey BİLİM.
Cennet bazen mutlu olduğun bir an cehennem ise acı çektiğin günler

Geri