Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
"Bir erkeğin merhametini sevin. Yakışıklılık geçer gider. Para; mal, mülk tükenir. Ama merhamet kalıcıdır. Ve bir erkeğe en çok merhamet yakışır" demiş Tomris Uyar. Sonra eklemiş: Merhameti küçümsemeyin. En kalıcı ve en büyük duygu budur.

"Mutluluk yaşanmaz, hatırlanır." diye bir cümle okumuştum bir yerde. Bu, böyledir. Yaşarken farkında olmayız genelde mutluluğun. Üstünden seneler geçer, alelade bir anda burnumuzun direği sızlar ve şöyle deriz; “Vay be! Ne de güzel zamanlarmış.” Hayat, mutlu olunan üç beş andır.

"Mesela; "Evime televizyon sokmam" diyen adamla, "Evde televizyon olmasa daha çok muhabbet olmaz mı?" diyen adamın arasındaki uçurumu size nasıl anlatayım? Ölene dek üslubun kimlik olduğunu savunacağız."

tomris uyar ne güzel şeyler diyordu da aşkı ne çok adamı öldürdü... kimisini aşkından, kimisini yokluğundan...
sana çok sevdiğim athena şarkısını bırakayım buraya, kıymeti geç anlaşılanlardan. <3

Hiç yanlış yapmadım diyemem ama hep ne hissettiysem onun peşinden gittim, bazen çok doğru olmadığını bildim yaptıklarımın, bazen de yanlış olmasına rağmen doğrunun peşinden koştum elimden geldiğince. İnsan hissettiği yerde; durduğu kadar.

“ rûhunun dinleneceği
bir iyilik tasarlar her insan,
ve onun peşinde koşar; ona erişmek için çaba harcar.“

ilahi komedya -

Kitap okumayan, fikirlerle tartışmayı bilmeyen, kırdığını düzeltmeyen, yanlışlarını görmezden gelen, hayvanları sevmeyen, kendinden başkasına yararı olmayan ve kendini her zaman haklı zanneden sığ insanlardan uzak durun. Emin olun mutlu olacaksınız.

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Geri