Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Çoook güzelll <3

Ben de şunu dinletmek istedim sanaa

Çok zarif söylememiş mi :**

Baba, görüşürüz,' dedim ona en son.
Dokuz sonbahar, dokuz kış, dokuz ilkbahar önce bir yaz gecesi. Bazı kışlar çok soğuk geçti, bazı yazlar dediklerine göre son bilmem kaç yılın en sıcak yazıydı. Ağaçlar büyüdü. Göller kurudu. Bazı akarsular denize dökülmekten vazgeçti. Bir sürü hayvan türü yok oldu. Yenileri keşfedildi. Saçlarım defalarca uzadı, hayatımdaki mutsuz manevralardan nasibini alarak defalarca aniden kısaldı.
Alnım kırıştı. Milyonlarca beyin hücrem öldü. Eğitim sistemi altı kere falan değişti.
Otuz kere sandığa gidildi. Memlekette taş üstünde taş kalmadı.
Aşkından ölüp biten ablamla eniştem bile boşandı.
Bizse babamla hiç görüşmedik.

.
Melisa Kesmez / Nohut Oda

Yazar Virginia Woolf kadınlara şöyle seslenir; "Kendinizin, evrenin belki de en çok tartışılan canlısı olduğunuzun farkında mısınız?" ve "Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. Ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın ! "

Diyorsun ki ‘’tamam şu eşiği de geçeyim sonrası düzlük’’ düzlük sandığın yere geliyorsun bi bakıyorsun orası da yokuşmuş, hiç bitmiyor..

“Bir insana yakışan en güzel şeylerden biri de nezaket. Kadını, erkeği fark etmiyor karşısındakine anlayışla yaklaşan bir insanla her konuyu konuşur bütün olayları çözebilirsin. Çünkü seni anlar, yargılamadan önce dinler. Kendini ifade edersin, içini dökmekten korkmazsın.”

“Bir insana yakışan en güzel şeylerden biri de nezaket. Kadını, erkeği fark etmiyor karşısındakine anlayışla yaklaşan bir insanla her konuyu konuşur bütün olayları çözebilirsin. Çünkü seni anlar, yargılamadan önce dinler. Kendini ifade edersin, içini dökmekten korkmazsın.”
Çok doğru yazmışsınız.Belki sayfanıza izinsiz yazıyorum.Kusura bakmayın.Ancak buna duyarsız kalamadım.
Güzel bir söz vardır: " Kötü düşünen insanları suçlar,aleyhinde hoş olmayan yakıştırmalar yapar.Oysa iyi düşünen problemlere çözüm arar"
Kendine nazik olan çevreye de nazik olur.Kendini seven,kendini her haliyle kabul eden diğer insanları da sever,kabul eder.

Çok doğru yazmışsınız.Belki sayfanıza izinsiz yazıyorum.Kusura bakmayın.Ancak buna duyarsız kalamadım.
Güzel bir söz vardır: " Kötü düşünen insanları suçlar,aleyhinde hoş olmayan yakıştırmalar yapar.Oysa iyi düşünen problemlere çözüm arar"
Kendine nazik olan çevreye de nazik olur.Kendini seven,kendini her haliyle kabul eden diğer insanları da sever,kabul eder.

Yok yok est istediğiniz gibi yazabilirsiniz hiç sorun değil:)
Kesinlikle öyle önce sevmeye kendimizden başlamalıyız..

'herkesin gizli bir şarkısı vardır, ömrünce içinde taşır, bazen öyle derine gömer ki zamanla kendi de unutur onu. ta ki aynı şarkıyla sarhoş olan biriyle rastlaşana kadar. biz aynı şarkıyla kederlenmiş, ağlamışız bir zaman. sana o yüzden inandım.

biliyorum, başka bir zamanda söylenmiş –söylenecek ya da söylenmekte olan– şarkıyla, birbirini tanımadan birlikte dans eden insanlarız.

• Beğen
Tepkiler: Han
En güzel reçeteyi Sait Faik yazmış:
" Tek ihtiyacım olan şey; bir deniz kıyısında sabaha kadar oturup, olan biteni gözden geçirdikten sonra kafasında her şeyi aşmış bir insan olarak kalkıp gitmek. "

Geri