Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
120160879_10158429864207931_4227306571323616852_n.jpg

Farabi’nin şöyle muazzam bir sözü var.. “Herkese güvenme yolda kalırsın. Her halini anlatma değersizleşirsin.”

Gösterişe, abartıya, başka birilerinin etkisiyle sarsılabilen temeli olmayan insan ilişkilerine değil; inceden yapılan güzelliklere, nazik duruşa, ağır başlılığa ve çıkarsız sevgiye inanıyorum. Kendi halindeliğe, omurgalı duruşa ve arkası dolu cümlelere inanıyorum.

Dostoyevski mücadele etmeyi şöyle anlatıyordu.. “Duvarı yıkmaya gücüm yetmiyorsa kendimi parçalayacak değilim elbette. Ama önümde duvar var diye boyun eğmeyi de kabullenemem.”

“Bana iyi gelmeyen her insanla muhabbeti kestim. Bana, benim verdiğim değerden daha az değer veren her insanı sildim. Kimse için çabalamak zorunda değilim. “Çokluk, çöplükttür” diye bir söz duymuştum. Çok fazla haklı.”

İltifata güzel sözlere doyduk artık duyunca etkilenmiyoruz bile içimizden "yav he he" diyoruz, ben artık sadece icraat görmek istiyorum boş laf değil

"Başka sevgilerde teselli bulma çabanız varken bir insana sadık kalabilmenin gururunu asla tadamayacaksınız."

Sen garip bir kadınsın, hiç vazgeçmesini bilmez misin? Onca acına rağmen gülüyorsun. Hiç sevilmemiş birisin fakat sevmekten vazgeçmiyorsun. Ne kadar kırılsan da, kandırılsan da güzel bakmayı bir türlü bırakmıyorsun. Bazı kadınlar çok naif, içleri enkaz, dışları çiçek..

Geri