Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nasip..
Gidörüm bu başlıktan. By.
Sen biraz daha şiir paylaş, ne bileyim romantizm falan.

''aşk, saçma bir şey. hep öyle olmuştur zaten: daima da öyle olacaktır. gerçi, tek var olan şey; ama saçma. kuşlardan gayri hiç bir mahlûka göre değil; kuşlara göre. çünkü kuşlar, yaşamak için, insanlar gibi bir takım aşağılık işlerle uğraşmağa mahkûm edilmemişler. elbise giyen, dünyada oturan, çalışması, para kazanması gereken, havayla, suyla yaşayamayan mahlûklar için aşk, fazla güzel bir şey. konuşan hayvanlar için bu biraz fazla.'
'Orhan Veli Kanık çevirisi ile 1952’de yayınlanmış bir öyküden.

"küsecek kadar
sevmeli insan birini
o gelince küsmeli: nerdeydin
bunca zaman niye sevmedin beni,
küsecek kimsem yoktu demeli
o varken de kimseye
küsmemeli…"

.
h .ergülen

ben, benim.
ve kendi beğenilerimi insanların bağlaşık yargılarına tabi kılmayacağım. insanların çoğunluğu bir şeyden hoşlanıyor ya da hoşlandığına inandırılıyor diye, benim de o şeyden hoşlanıyor taklidi yapmam için dünyada hiçbir neden yok!.

j. london

Şunu iyi bilin ki; gösteriş budalası insanlardan, gösterişli laflardan, gösterişin kendisinden, hiç hoşlanmam, bu bir. Kibirden, kendini beğenmişlikten, bütün bu dağları ben yarattım havalarından, süslü kişiliklerden nefret ederim, bu iki. Yalakalardan, yalakalıktan, yalakaca edilmiş laflardan ve davranışlardan da nefret ederim bu üç. dördüncüsü, gerçeği, içtenliği, samimiyeti çok severim. Ve Dostoyevski’nin dediği gibi: gerçeğin, her şeyin üstünde, zavallı egolarımızın bile üstünde tutulmasını isterim..

Yeraltı Filmi

hO5oIx.jpg

Ruhumuzda çiçek yeşerten insanları gönlümüzün neresine sarıp da saklasak?

- kıskandım..

İçindeki evi her zaman temiz tutmalısın, sağlam örmelisin duvarlarını, gireceğin zaman kapısından yüzün olmalı, üzerine yorganı çektiğinde sıcak tutmalı seni. Çünkü yapayalnız ve güvensiz hissettiğinde kendini bu acımasız düzende, sığınabileceğin tek yer orası oluyor.

“ ilginç ama;
kadınlar cam gibidir adeta.
çünkü cam ve kadınların ömrü kırılana kadardır. ..”

.
dougles adams

Allah'ım ümidimi kaybettiğimde senin yazdığın kaderin hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat..

Mental olarak o kadar yoruldum ki dümdüz bir sakinlik istiyorum. Yıkıcı kavgaları değil konuşabilmeyi, gürültülü eğlenceleri değil de sevdiklerimle kendi halimizde oturup sohbet edebilmeyi istiyorum. Kimsenin kimseyi şüpheye düşürmediği sırt sırta verilen küçük çevreli bir hayat.

Seni sikayet edecektim ama sikayet bolumunden yasaklamislar.. uzucu..kalbim kirildi..

Geri