Serdar Ortaç

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bazıları için olağanüstü bir şarkıcı gibi görünebiliyorken bazıları için aptalca şarkı sözleri ve ritimleriyle piyasada tutunan bir tüccar görünebilmekte.

Bazıları için Ahmet Kaya'ya çatal atan adam olarak bilinirken bazıları için ise halkı lümpenleştiren biri olarak bilinmekte.

Pop müzik doğası itibariyle bir tüketim ürünüdür.
Daha sanatçı piyasaya sürülmeden gerek görünüş gerekse de davranış şekillerine kadar tasarlanır, videoları vs çekilir, tv ekranlarında magazinselleştirilir, reklamları yapılır, gazetelere konu edilir vs. Yani diğer bir deyişle piyasaya çıkacak bir maldan farksızdır. İşte Serdar Ortaç'da bana göre böyle biridir. Sanatçı değil şarkıcıdır ve tüketim amacı ile yapılan bu müziklerin müzikal yönden herhangi bir değeri yoktur. Türkiye kapitalizminin kültür alanındaki ideolojik sembollerindendir.

literatüre hayattaki en anlamlı dizeleri sokmuştur.

''aşk bu kızıl ötesi
yaralı müzesi
hareket edemem''

Benimle özdeşleşti artık bu adam pardon şarkısı diyeyim :D

Yerden bitme ibiş ama eski şarkıları hakkaten iyidi.

Yazın gelmesi ile her beach ve arabalarda şarkılarını duymanız muhtemel olan adam..

aynı ritimle, sözleri anlamsız 548940458 şarkı yapabilme yeteneği var tebrik edilmeli.

Ahmet kayaya fırlattığı çatalla ırkçılık damgası yemiş sanatçımız.

şarkıyı yapmayı bıraktığı günü sabırsızlıkla beklediğim kişi.
şarkıyı yapmak=şarkıyı becermek= anlamsız sözler ve tekrarlayan ritimlerle beyne tecavüz etmek.

Ben küççükken bu kadar saçma sapan değildi, ayarlarımla oynamadı şükür ki .p

türkiyedeki eller havaya kültürünün en önemli temsilcilerinden. bir diğeri de demet akalındır.

şu an mesafe şarkısını dinliyorum, spoti listeme atmışım. bence iyi müzisyen. hepsi çok iyi demiyorum ama muazzam şarkıları var. neden sevmiyosunuz, nasıl sevmiyosunuz cidden çok merak ediyorum arkadaşlar? :p

İlk çıktığında kadın sanmıştık biz radyo da istek istiycez adını bilmiyoz meğer erkekmiş.

her şarkısı birbirinin kopyası olduğu halde nedense en çok dinlenenlerden

dinliyorum bir kaç şarkısını sadece.

Bu adamın kaç şarkısı var?
O kadar şarkıdan, güzel olan tek bir tanesi :p
[YOUTUBE]UlprkSNWN2w[/YOUTUBE]

Geri