Serdar Ortaç Kimdir

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sanatçılar
16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu.
Ilk öğretiminii Kocamustafapasa'da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı.
Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bölümünde liseyi bitirdi.

Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı.
Fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

1993 senesinde istanbulda özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı.
Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi.
Böylelikle o gune kadar yazdıgı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaldı ve ilk albümünü yaptı.
1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin-Karabiberim" ile muzik dunyasına merhaba dedi.
1996'da ikinci albümü olan Yaz yağmuru'nu yaptı.Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı.Daha sonra Türkiye'de de bu albümü , ispanyolca bir single olarak hazırladı.
3. Albümü olan GECELERIN ADAMI, 1998 senesinde piyasaya çıktı.
4. Albüm calısması BILSEMKI 2000 senesinde çıktı.
5. Albümü OKYANUS oldu.2002 senesinde piyasaya çıktı.
6. Albüm BENİ UNUT/ÇAKRA 2004 senesinde satışa sunuldu.

Ödülleri :

1994 Kral tv Video Müzik Ödülleri - En iyi çıkış yapan sanatçı

1997 Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı - Padişah

1999 Hürriyet Altın Kelebek - Yılın en başarılı sanatçısı.

2000 Kral tv Video Müzik Ödülleri - Pop Müzik en iyi erkek sanatçı

2003 Radyo ve TV Oscarları - En iyi Show Programı : Serdar Ortaç'la Hep Beraber

resmi web sitesi Serdar Ortaç Resmi Web Sitesi

son albümü mesafe 2006 yılında piyasa ya çıktı.

İnternette gezerken denk geldim, doğru söyle bunu da mı sen yazdın; "topu topu bi deste ara sıra bi besle iki nokta bir besteyim"

Ben daha "Aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edemem" sözünü çözemedim, hala düşünüyorum.

Büyük güftekar, filozof... Saygı duyuyorum.

Iki senede 86 görüntüleme :honk:
Öldükten sonra anlaşılacak kıymeti :dyg:

Şarkı sözlerini çözebilen varsa dönsün bana

Wall 'u muhteşem söylüyor :p

hıh ben de bu konuyu arıyordum.

"Aşk bu kızılötesi ,yaralı müzesi" şarkı sözünü imza yapıcam. tşk

Ekşi Sözlük'te bir yazar, ''Poşet'' isimli şarkısını çözmeye çalışmış ama heyhat!
Şöyle ki;

"ulan" dedim, "hani osurup osurup ipe diziyor bu herif diyoruz da, mutlaka kendi içinde bir mantığı olmalı." buradan yola çıkarak başladım bu serdar ortaç şarkısını irdelemeye.

nitekim ilk üç dizede az çok bir mantık yakalamayı başardım. bir tek "omuz ovala" kısmında sıkıntılar vardı, onu da "herhalde teselli manasında, omzu sıvazlamak anlamında kullanıyor serdar reis." diye çözdüm.

"aşk bu, kızılötesi, yaralı müzesi; hareket edemem." diyordu serdar ortaç bir sonraki dizede. şimdi bu noktada aşkı kızılötesi teknolojisiyle ve yaralı müzesiyle bağdaştırmak yetmiyordu. ayrıca serdar ortaç'ın hareketsizliğinin bu konuyla ilişkisini ve "yaralı müzesi" denen şeyin ne olduğunu çözmeliydik.

şimdi pek çok telefonda bu kızılötesi olayı var di mi? hah. ne yapıyoruz biz bu teknolojiyle? telefonlarımızın kızılötesi alıcılarını birbirlerine yaklaştırarak dosya transferi yapıyoruz. buraya dikkat: transfer esnasında telefonlar birbirinden uzaklaşmadan, hareket etmeden yan yana duruyorlar. işte serdar ortaç da telefonlar arası bu ilişkiyi aşkla bağdaştırmış, hareketsiz olmasını da mantık çerçevesine oturtmuştu. çabalarım ilk meyvesini vermişti, şarkıların manası ortaya çıkıyordu.

"yaralı müzesi"ne gelince; efendim bana kalırsa serdar ortaç burada "aşk" denen meretin nice ocakları söndürdüğünü, nice yiğidi yaraladığını vurgulamak istiyor. diyor ki, "bu aşk yaralılarını toplasak bir müze oluştururuz adeta." bu mantıkla yaralı müzesini de çözüyoruz. lakin bunun serdar ortaç'ın hareket edememesiyle olan ilişkisi biraz canımı sıktı. uzun düşünmelerime rağmen ancak "ulan acaba 'bu yaralar sarılmaz, aşkın ateşi sönmez, çıkamam bu müzeden.' mi demek istiyor bu herif?" gibi zayıf bir argüman üretebildim. hafiften s.çmaya başlamıştı serdar. anlam kayboluyordu.

dördüncü dizenin ilk iki kelimesini gördüğümde ise büyük bir sarsıntı yaşadım: "acılarım heveste." artık yenilgiyi kabullenmenin vakti gelmişti. bu sözlerin ancak "serdar ortaç lyrics generator" vasıtasıyla yazılmış olabileceğini kendime itiraf ettim. devamında "aheste" kelimesinin telaffuzunu duyunca, vurdum kafayı uyudum.

özet: serdar ortaç şarkılarında mantık aramayın. -rotario

16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul'da doğdu. Annesinin adı Nesrin babasının adı Mehmet’tir. İki kardeşe sahip olan Serdar’ın kardeşlerinin adı Sertaç ve Serkan’dır.

İlköğrenimini Kocamustafapaşa'da ve ortaöğrenimini Suadiye Lisesi'ndedevam etti Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bölümünde ise bitirdi. 1977 yılında babasının torna dükkanında çalıştı, sokakta simit ve su sattı, iş hayatını öğrendi. Yüksek öğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde başladı ama tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

1993 senesinde İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi. Böylelikle yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.

1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin-Karabiberim" ile müzik sektörüne girdi.

1996'da ikinci albümü olan ‘’Yaz Yağmuru'’nu çıkardı.

Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı. Albümün açılış parçası olan “Ben Adam Olmam”ın İspanyolca versiyonu “Loco Para Amar” Meksika radyolarında da çalındı. Daha sonra Türkiye'de de bu albümü, İspanyolca bir single olarak hazırladı.

1998 yılında 3. Albümü olan ''Gecelerin Adamı'' piyasaya çıktı.

2000 senesinde 4. Albümü ''Bilsemki'' çıktı.

2002'de 5. Albümü ''Okyanus'' piyasaya çıktı.

2004'de 6. Albüm ''Beni Unut/Çakra'' satışa sunuldu.

2001 yılında daha önce Sibel Can'ın seslendirdiği “Padişah” adlı şarkısı koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü aldı.

2005'in ilk haftasında “Bu Şarkılar Kimin İçin” adlı Mavi Ağaç Yayıncılık'tan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl “Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde hem “En Çok Albüm Satan Sanatçı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.

Beste fabrikası olarak anılan Serdar Ortaç, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konser verdi.

Çapkınlıklarıyla ünlü ve aşk defterleri oldukça kabarık olan Serdar Ortaç, Banu Öztürk, Selin Toktay, Müge gibi birçok isimle birlikte oldu.

1998 yılında askerlikten kurtulmak için hile yaptığı iddiasıyla 66 gün cezaevinde kaldı.

KRAL TV Müzik Ödülleri töreninde Serdar Ortaç’ı tuvalet koridorunda; MGD gecesinde Ahmet Kaya’ya sergiledigi tutum nedeniyle yumruklayarak iki dişini kıran müzisyen Cafer Arat, kasten yaralama ve tehdit suçlarından toplam 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 Haziran 2014'te İrlandalı sevgilisi Chloe Loughnan ile evlendi. Evliliğinin ardından MS Hastalıgına yakalandıgının ortaya çıkmasıyla zor günler geçirmektedir.

Geri