Serdar Gökalp Aslan 7. Bölüm
Serdar Gökalp Aslan 7. bölüm oku
Serdar Gökalp Aslan 7. bölümü,
Aslan 7
Hikâyeyi son bıraktığımız zamandan itibaren 3 ay geçmiştir. Şirketin kurulması, mekânların alınması halledilmiştir. Yusuf Yılmazçelik sözünün eri oluşu ve yanındakilere sahip çıkması sebebi ile Altan ve Cem için vazgeçilmez bir adam her şeyden önce uğruna ölebilecekleri bir abi olmuştur. Yusuf Yılmazçelik bu görev ve yetkilerle donatılmadan önce nasıl bir adamsa şimdide öyle bir adamdır. Eskiden haksızlıkları görüp kuvveti olmadığı için sadece kendi kendini yemiştir ama şimdi herhangi bir haksızlığın karşısında durabilecek ve hesap sorabilecek kuvvete sahiptir. Kalabalığı, gösterişi, insan ezmeyi sevmez, kibirli değildir ve ona bu görevi veren kişiler tarafından devamlı izlendiğinin farkındadır ve unutulmaması gereken bir konu vardır ki, o çok akıllı bir adamdır.
Yusuf: Sağdan gir.
Altan: Tamam abi.
Y: Direk ilerle…. Biraz daha. Tamam, dur burada. Arabada kal ve her ne olursa olsun başka bir şey yapma. Cem’i ara akşam konuştuğumuz işi halledebilmiş mi sor.
A: Tamam abi. Abi dikkat et kendine.
Y: Arabada silah var mı?
A: Var abi.
Y: Seninkinden başka var mı?
A: Var abi emrin üzerine üstümüzdekiler hariç zulada da tutuyoruz.
Y: Tamam sen seninkini de ver bana. Bir şey olursa sen zuladan al.
A: Al abi. Seninki nerede?
Y: Belimde. Buda bulunsun. Ormanın dibindeyiz. Telefonun açık olsun.
… Ee? Daha ne kadar yürüyeceğim ormanın içine doğru. En göz önündeki yer en gizli yerdir. Şehir merkezinde oturup bir kafe de iki arkadaş gibi sohbet etsek daha az dikkat çekeriz be dayı. O ne lan?
Dayı: İndir silahı benim.
Y: Kendini öldürtmeye çok meraklısın.
D: Kötüye bir şey olmaz.
Y: Az daha sıkıyordum. Hem niye buradayız?
D: Akşam bir işin var. İşi hallettikten sonra malzemeyi getireceğin yer burası. Önceden görmeni istedim.
Y: Malzeme?
D: Bırak sevimliliği. Al adam bu. Resmi telefonu her şeyi mevcut. Bu adam lazım bize.
Y: Kim bu herif?
D: İçerden baltalayanlardan bir tanesi. Ama bana sağ lazım. Ölüsü işime gelmez. Çatışmadan al adamı.
Y: Çalışırım.
D: Bütün bilgileri orada mevcut. Adam iyi korunuyor. Bu gece istememin sebebi en kolay bu gece alabilecek olman.
Y: Neden en kolay bu gece?
D: Adam zampara. 4 arkadaşıyla beraber Kilyos’ta bir otele yer ayırttı. Farklı bir yerdende 4 kadın çağırmış. Bu işi yapan adamın telefonu da orada.
Y: Kadın ticareti yapan adamın mı?
D: Evet. Bu gece yapacağı işin duyulması adamın ticari hayatına ters düşer. En fazla 1 koruması 1 de şoförü olur. İşi bu gece yaparsan çok kolay. Ama bir kere daha söylüyorum adam bana sağ lazım.
Y: Neden?
D: Bildiği bazı şeyler önemli. Kayıt altında sorgulamam lazım.
Y: Bunu ben yapayım.
D: Biz seni mafya babası yaptık. Soru sormak sana yakışmaz.
Y: Gece yarısından sonra burada bekle, o saate kadar anca getiririm. He birde yol güzergâhım üzerindeki kolluk kuvettlerinin uygulamaları sana kalmış.
D: Nasıl?
Y: Ben adamı aldıktan sonra bir polis çevirmesinde yakalanmayalım istersen. Öyle olacaksa adamı direk karakola götüreyim ben.
D: Tamam o işi ben hallederim. Olası bir olumsuz olaya karşı bizim ekip sizi takip edecek.
Y: Sanki normalde takip etmiyorlar.
D: Uzatma.
Y: Gece yarısından sonra…
D: O dosyanın içerisinde senin adamın bilgileri de var.
Y: Kimmiş o?
D: Şu arkadaşının nakliye firmasının işlerine taş koyan adamın.
Y: Kalbimi kazanıyorsun.
D: Hadi aslanım, hadi.
… Şu adam kimmiş bir bakalım. Buradan mı yürümüştüm ben. Heh! Araba orada…
Yusuf: Ofise gidiyoruz.
… Ee nerede bilgileri bu adamın? Heh tamam kimmiş ki bu herif
Özkan Fidan
1970 doğumlu. Uluslar arası bağlantıları iyi yeni palazlanan önü birileri tarafından açılan inşaat, otomotiv, bilişim gibi çeşitli şirketlerin sahibi. Bilişim adı altında yaptığı bazı işler takip altında fakat her ne kadar bizim tarafımızdan bilinse de birileri tarafından hep kurtarıldı. Yurt dışı bağlantılı kişiler tarafından yönlendirildiği tarafımızdan kesinleşti.
Akşam için irtibata geçilen Muhabbet lakaplı Ümit isimli kadın tacirinin sadece telefon numarası yeter. Nasıl halledeceğini sen bul.
…Adam karanlık. Anlaşılan biz aydınlatacağız.
Altan: Abi cem yoldaymış gelecek şimdi. Heh geldi zaten.
C: Abi.
Yusuf: Hallettin mi?
C: Evet abi.
Y: Nedir olay peki?
C: Abi kapıda 5 kişi var içeridekilerle beraber 17 kişiler sanırım hepsi silahlı.
Y: Tamam. Al burada bilgileri var. Yarın ara ve adımı söyleyip buraya çağır. Görüşmek istediğimi söyle. İşini gücünü bıraksın ve gelsin.
C: Tamam abi.
Y: Şimdi beyler, bu akşam hareketliyiz biraz. Altan!
A: Efendim abi.
Y: Kapıyı kapat… Cem, şu numarayı hemen arıyorsun. Adamın adı Ümit ama en başta adını söyleme. Muhabbet mi diyeceksin tamam mı?
C: Tamam abi, sonra?
Y: evet dediğinde. Ümit bey bu işte sizin üstünüze adam yokmuş söylediler bizim yurt dışından gelen misafirlerimiz var, onlara unutulmaz bir gece geçirtmek istiyoruz diyeceksin. Bu adam kadın taciri.
C: Peki abi de hayırdır?
Y: Adam bize lazım. Parada pulda sıkıntı olmaz güvencesini ver. Fakat altından gir üstünden çık bizzat bu adamla yüz yüze görüşmen gerektiğini söyle. Misafirlerimiz önemli bir sıkıntı olursa direk sizinle muhatap olalım bizde bu organizasyonlar çok olur direk sizden alayım ben falan filan diye salla bir şeyler.
C: Tamam abi. Hemen arayayım mı?
Y: Hemen hem de. Ara randevulaş adamla. Altan, sende çocuklara söyle Beykoz’daki evi ayarlasınlar. Kuş uçmasın etrafta.
A: Hemen abi.
10 dakika sonra…
C: Abi konuştum.
Y: Nedir olay?
C: Anlattım, büyük adamlar dedim bundan sonra hep beraber iş yaparız tanışalım hem dedim. Oda zaten kimseden korkumuz yok kardeşim görüşelim tanışalım tabiî ki dedi. 1 saat sonra Selimpaşa’da buluşacağız.
Y: Oha lan! Daha yakın bir yer yok mu?
C: Abi adam oradaymış. Kıllanmasın diye tamam dedim.
Y: Altan’a haber ver çıkıyoruz hemen.
… Başımıza gelen işe bak. Bir adamı alacağız diye muhatap olduğumuz adamamı yanayım, diğer herifin ciğeri beş para etmediğine mi yanayım. Bende şaşırdım.
Altan: Abi çocuklar Beykoz’daki evi hazır tutuyorlar.
Y: Söyle de çok dikkat çekmesinler.
A: Bende araba alayım mı?
Y: Yok tek araba gideceğiz. Cem kullansın atla!
C: Gidiyor muyuz abi.
Y: Hızlı hem de, çok hızlı. Kuş kaçmasın.
A: abi bu adamı ne yapacağız?
Y: Evde besleyeceğim, hoşuma gitti.
A: Abi ne işimiz olur bizim bu şerefsizle. Bana söyle saniyede kaldırayım.
Y: Söz almak istediğimi vermezse sana vereceğim Altan… mümkün olduğunca sert yapmayın. Bu adamı burada akıl ile almamız lazım silah ile değil. ben söylemeden aklınıza göre iş yapmayın. Sakın !
Y: Şimdi bu adam büyük ihtimalle tek gelmeyecektir. Nasıl iletişim kuracağız adamla?
C: Telefon edeceğim abi gittiğimizde.
Y: Güzel. Bir şekilde arabaya yaklaştırmamız lazım adamı… o işte sende Cem. Bizde paranın lafı olmaz biz daha ne vereceğini görmeden paranı verelim usta buyur gel de arabaya doğru çek. Eğer tek gelirse sorun yok. Yanında biri daha gelirse sakın açığa çıkmayın adama hakikaten para verip göndereceğiz. Takip eder bir yerde tek başınayken alırız.
A: Abi yanında birisi varsa da sıkarız ona alırız adamı.
Y: Oğlum bir saattir ne anlatıyorum ben?
50 Dakika sonra…
C: Geldik abi arayalım mı?
Y: Ara geldiğimizi söyle.
C: Alo! Biz geldik… evet evet siyah araba bizimki siz neredesiniz? Tamam geliyorum… abi şu arkamızdaki durağın oradalar mış sanırım 3 kişiler.
Y: Tek başına git bir şekilde arabaya çek adamı.
A: Abi, buradan direk Beykoz’a geçeceğiz değil mi?
Y: Evet.
A: Tamam abi akşam orada mı kalaca.. Abi Abi! Geliyorlar!
Y: Tamam. Çaktırma hiç. Tek mi geliyor?
A: Abi Cem’le beraber bir adam daha var sadece.
Y: Tamam önüne dön.
…
Cem: Buyur usta şöyle ben sana paranı vereyim.
Ümit: Para mühim değil tanışmış oluruz. Bizimki de bir nevi ticaret.
Y: Pişt! Hiç kimseye çaktırmadan arabaya bin, yoksa karnını mermi ile doldururum. Çabuk lan şerefsiz!
C: Altan kapıyı kapat.
Y: Durun sakın arabayı hareket ettirmeyin… şimdi telefonunu çıkar o arkadaki arkadaşlarını ara. Sakın şifreli konuşma yoksa bu kafanı dayalı olan silah bir anda patlar.
Ü: Kimsiniz siz?
Y: Yorum yapma lan! Arkadaşlarını ara ve çaktırmadan arkadaşlar misafir ağırlamayı seviyormuş iyide insanlar önceden de tanışıyormuşuz zaten yemek filan yiyeceğiz de. Altan söylediklerimin aksine bir şey söylerse sık kafasına.
Ü: Alo, arkadaşlar eskiden tanıdık çıktı. İyi insanlar yemek filan yiyeceğiz merakta kalmayın siz.
Y: Şöyle yola gel. Ümit efendi. Cem, ilerle.
Ü: Kimsin sen?
Y: Baban!
Ü: Kiminle uğraştığının farkında mısın?
Y: Ya sen az sonra sana neler yapacağımın farkında mısın?
Ü: Kurtaramazsın bu işten kendini, yokluğumu fark ederler.
Y: Bana sadece birkaç saat lazımsın. Sonrasında etsinler sorun yok.
Ü: Ne istiyorsun?
Y: Altan sustur şu kansızı.
Ü: Ah!
Y: Ulan ne yaptın?
A: Susturdum abi.
Y: Lan öldüyse var ya…
Ü: Yok abi ense köküne vurdum silahla, bayıldı.
Y: Dua et ayılsın.
1,5 saat sonra…
Y: Hemen alt kata indirin bunu ben gelene kadar ayıltın.
A: Tamam abi.
C: Oğlum! Bana bakın. Yusuf abi burada. Kuş uçmasın çevrede kuş!
Korumalar: Tamam Cem abi.
C: Abi ne yapacağız bu adamı?
Y: Lan dedim ya alta indirin ayıltın diye.
C: Tamam usta.
…
Y: Ayıldı mı şerefsiz?
A: Ayıldı abi, sandalye ye bağlı.
Y: Tamam.
…
Y: Şimdi, sana sorduklarıma doğru cevap verirsen yarın evinde uyuyor olursun. Ama ters yaparsan ebedi uykuya bırakırım seni.
Ü: Seni tanımıyorum. Ben tanımadığıma göre yeni yetmesin. Adın?
Y: Altan!
Ü: Ahhhh! Bacağım.
Y: Bak o silah 16 tane mermi alıyor. 1 tanesi bacağına patladı. Ama böyle devam edersen hiç şüphen olmasın ki geri kalan 15 taneyi de patlatacak yer bulur Altan!
Ü: Ne istiyorsun söyle.
Y: Bu akşam yüklü bir müşterin var Kilyos’ta bir otelde.
Ü: Haberim yok. Bilmiyorum.
Ü: Ahh!
Y: 2.bacağında gitti. Neyse omuzların var, ellerin var, kalçan var, kafan var.
Y: bir kere daha soruyorum, böyle bir iş var mı yok mu?
Ü: Abi yemin ederim ben tanımıyorum adamları. Aradılar mal istediler benimde senelerdir işim bu. Sadece telefonlaştık. Saat 9 da bir daha arayacaklar Kilyos’a götüreceğiz. Benim tek bildiğim bu.
Y: Ne istediler senden?
Ü: 4 kadın istediler abi. Yemin ederim başka bir şey bilmiyorum.
Y: Tamam, şimdi bana 4 tane kadın buluyorsun. Hemen.
Ü: Abi sana 4 milyon tane getireyim yeter ki beni bırak.
Y: Yok öyle değil. Telefonla. Şunun ellerini çözün telefonunu verin.
Ü: abi nasıl ayarlayacağım.
Y: Ben bilmem. Mesleği bu olan sensin. Eğer ki telefonda en ufak bir açık verir yada şifreli konuşursan, seni Altan’la baş başa bırakırım. 4 kadın ayarla biz aldırırız. Hatta akşamki iş için olduğunu da söyle. İş erkene alındı de.
Ü: Alo! Gözüm ne yapıyorsun?.. Tamam şu akşamki iş için olan kızlar var ya onları hazırlayın hemen. Alacaklar. Ben arkadaşlarlayım hala merak etmeyin… abi tamam nereden alacaklar?
Y: Cem hallet şu işi. Kızlar gelince haber verin bana. Altan bu şerefsizin başına birini koy. Ama sakın ölmesin.
Y: Bak sakın ölmesin dedim anladın mı? Lazım bu adam bana şu an.
…2 saat sonra…
C: Abi kızlar geldi.
Y: Tamam bahçeye alın.
C: Beyler kızları bahçeye alın. Abi bu adamla işimiz bitince ne yapacağız.
Y: Bakacağız Cem, bakacağız.
…
Y: Hoş geldiniz.
Kadın1: Teşekkürler. Hoş bulduk.
K2: Sağ olun.
K3: Teşekkürler.
K4: Hoş bulduk.
Y: Sizi getiren arkadaş bir şey anlatmadığı için siz burada neden olduğunuzu bilmiyorsunuz tabi.
K1: Daha önce neden başka yerlerdeysek şimdide o sebeple buradayız.
K4: Evet.
Y: Birbirimizi tanımıyoruz ama bu gece size ihtiyacım var. Bir adama gidecektiniz normalde. Ondan önce ben sizi aldım ve sizin gideceğiniz adam bana lazım. Eğer bana yardım ederseniz bende size yardım ederim.
K3: Ne dediğinizi anlamadık biz.
Y: Sizin hiçbir şeyden haberiniz yokmuş gibi davranacaksınız ve bu ölene kadar aramızda sır olarak kalacak. Beraber akşam Kilyos’a gideceğiz. Otelden içeri girdiğimizde ben oda da bana lazım olan adamı alıp gideceğim ve işimiz orada bitecek. O oda da 4 adam olacak bana 1 tanesi lazım diğer 3 tanesi korkularından sizlere bir daha asla temas edemezler, benim aldğım adam ise bu dünyadan kimseye temas edemeyecek zaten. Korkmayın sakın.
K2: Riskli bir iş.
Y: Şu an yaptığınız işte risk yok mu?
K1: Ben yaparım.
Y: Eğer kabul ederseniz her birinize 20 bin dolar vereceğim. Hemen şimdi.
K2: Sonrasında can güvenliğimiz?
Y: Cem’in telefonunu alın. Başınız ne zaman sıkışırsa haber vermeniz yeterli.
K2: O zaman tamam.
K4: Peki.
K3: Benden de tamam.
Y: Akşama kadar misafirimizsiniz. Çocuklar yardımcı olsun.
…Ulan, şu kadınlardaki yüreğin, cesaretin yarısı bazılarında olsa neler olurdu neler be.
Y: Yusuf şu şerefsizin telefonunu getir bana.
C: Yanımda abi. Buyur.
Y: Son arananlarda bir sürü numara var. Hangisi olduğunu bilemeyiz. Saat 6 da arayacak demişti. 1 saatten az bir süre var bekleyeceğiz mecburen.
C: Ne yapalım o arada abi?
Y: Şu Altan’a sahip çık, en azından şimdilik öldürmesin adamı. Ben yukarı çıkıyorum uzanıp düşüneyim biraz.
…Düşünüp taşındığımda operasyonda olmaması için hiçbir neden yok. Her şeyi kılıfına uydurduk. En zor iş kadınları ikna etmekti o işte tamam. Akşam bu adamı verdikten sonra yarın şu Özgür’ün işini de… telefonu çalıyor şerefsizin.
Y: Alo!
Adam: Muhabbet?
A: Özkan Fidan’ın siparişleri için arıyorum. Ben yardımcısıyım.
Y: Abi Buyur.
A: Konuştuğumuz gibi değil mi?
Y: Evet abi aynen 4 tane hazır. Nasıl yapacağız.
A: Güvenlik sebebi ile biz çıkmayacağız. Sen getir siparişleri.
Y: Abi emrin olur. Nereye?
A: Yaz veriyorum adresi…
…
Y: Cem!, Altan! Hazırlanın. Kızları bir arabaya koyun. Sizde kimseyi uyandırmadan arkamdan arabayla gelin.
Y: Adam nere de?
A: Alt katta abi.
Y: Siz arabaları hazırlayın...
Koruma: Hoş geldiniz abi.
Y: Sağ ol kardeşim. Nedir durum?
K: Emriniz üzerine bekliyoruz abi. Yaşıyor.
Y: Gece yarısın dan sonra buna bir etek giydirin ormanın en ücra köşesine bırakın. Oradan kurtulursa yaşasın. Hee birde ormanda çok vahşi köpek var karnı açtır hayvanların bunu ona göre bir yere bırakın.
K: Tamam abi.
Y: Bak gitmeden önce söylüyorum. Gittiğimizde otele ben tek gireceğim ve asla içeriden silah sesi duymazsanız içeri girmeyin! Silah sesi duyarsanız girin ben birine değil biri bana sıkmış demektir. Ben susturucu kullanacağım.
Y: Ben otele girdikten birkaç dakika sonra kapıdaki korumalar gidecekler, onlar gittikten sonra arabayı hemen kapıya yanaştırın. Benim kullandığım arabayı bizim elemanlardan birisi tekrar geri getirsin kanıt olmasın. Sahte plakalar takıldı mı?
A: Hallettik abi.
Y: Bol şans. İhtiyacımız olacak.
…1,5 saat sonra…
Y: Abi muhabbet ben. Söylediğin adrese geldim.
Adam: Tamam otele girebilirsiniz. Biz kapıdayız zaten bizden başka müşteri yok otel kapalı.
Y: Tamam abi. Kızlar hazır mısınız?
K1: Evet.
Y: Haydi kolay gelsin…
Y: Merhaba abi, geldik biz.
A: Kes sesini içeri doğru yürü.
Y: Tamam abi. Haydi kızlar içeri.
A: 4. Kata çıkacağız. Teslim edip paranı alırsın.
Y: Tamam abi.
…
A: Efendim, istedikleriniz geldi.
Özkan Fidan: Tamam, şunun parasını verip gönderin.
Y: İyi geceler Özkan bey.
Ö: Yürü lan! Paranı al ikile buradan. Misafirlerim var görmüyor musun?
Y: Peki efendim.
Ö: Götür bu herifi hemen buradan.
A: Peki efendim. Beni takip et.
Y: (Bu hiç olmadı, bu adamı nasıl atlatacağız şimdi. Asansör!) Tamam abi.
A: Buraya gelmedin, görmedin bilmiyorsun. Biz kızları yollarız sana. Üzerinde G yazan tuşa bas çıkışa inelim.
Y: Tamam abi şöyle gel kapı kapansın.
A: Ahh!
… Şimdi bundan nasıl kurtulacağız. Ayılınca hemen çıkamaması lazım. O ne? Kirli odası. Kilit var mı? Tamam harika. Ayılsa da saatlerce çıkamaz buradan. Kaçıncı odadaydı bu herif. 101 sesler geliyor zaten muhabbet başlamış. Kapıyı kıramayız mecbur onlara açtıracağız.
Özkan Fidan: Kim o?... Kim o? Kimsin lan kapıyı…
Yusuf Yılmazçelik: Azrail! Geç lan duvara doğru şerefsiz. Nefes alış şeklini değiştiren olursa kafasına sıkarım. Kızlar sizde şöyle geçin. Sözümü dinleyen kimsenin canı yanmayacak.
Ö: Paranı almadın mı sen? Neyin peşindesin?
Y: Kes lan!
Ö: Ahh!
Y: Bana bak lan göbekli maymun.
Adam2: benim bir suçum yok
Y: Bu adamla aynı yerde durmanız bile bir suç. Çıkarın hepiniz telefonlarınızı. Hepiniz hemen! Hemen ulan! Maymun, telefonları tek tek tuvalete at sifonu çek. 30 saniyen var.
Adam2: Tamam.
Y: 29 saniyen kaldı.
Ö: Kimsin sen.
Y: Tek kelime daha edersen beynini arkandaki duvara yapıştıracak kişiyim. Hallettin mi lan telefonları?
Adam2: Evet.
Y: O duvarda ki telefonu da sök yerinden… tamam hepiniz girin banyoya. Çabuk lan çabuk! Tamam bunları hallettik. Şimdi sıra geldi sana. Çıkart telefonunu. Acele et lan it!
Ö: Tamam.
Y: Kapıdaki korumaları ara ve deki güdün çocuklar dikkat çekiyorsunuz. İşimiz bitince ben ararım sizi durmayın burada. Bunun aynısını söyle.
Ö: Bak benim çok param var, seni zengin ederim.
Y: söylediğimi yapman için 10 saniyen var.
Ö: Alo! Çocuklar kapıda falan dikkat çekiyorsunuz, gidin siz hiç biriniz kalmasın burada. Ben sizi arayacağım.
Y: Tamam şimdi kapat telefonunu ver bana. Düş önüme…
Ö: Bana ne yapacaksın?
Y: İşte buna çok üzülüyorum.
Ö: Neye?
Y: sana bir şey yapamayacak olmama.
Ö: Kim yapacak?
Y: Memlekette vatan sever bitmez illaki birisi yapar.
Ö: Nereye gidiyoruz?
Y: Tek kelime daha edersen gideceğin yere tek gideceksin. Cem kapıyı aç.
Altan: Abi buyur.
Y: Cem hemen uzaklaş buradan.
Ö: Siz kimsiniz.
Y: Başım ağrıdı yahu. Ölmez değil mi lan?
A: Yok abi ense kö…
Y: Lan tamam tamam anladık. Cem’ e tarif et sabah gittiğimiz yeri.
… 1 saat sonra…
Dayı: Lan sana demedim mi adam bana canlı lazım diye.
Y: Yaşıyor, yaşıyor. Ense köküne..
D: Oh!
Y: Bu adam senin için neden bu kadar değerli.
D: Vatana ihanet eden herkesin, tanıdığı bir ihanetçi daha vardır. Bende diğer ihanet edenleri öğreneceğim.
Y: Bu işi bana neden yaptırdın?
D: Ben mi yapsaydım?
Y: İstesen yapardın. Sen beni bile kaçırdın.
D: Demek istememişim. Dikkat et kendine.
Y: Sende. Bir dahaki sefere Etiler’de falan buluşalım kahve içeriz.
D: Şaka yapmak sana yakışmıyor.
Y: Sana da gülmek…
Serdar Gökalp Aslan 7. bölüm oku
Serdar Gökalp Aslan 7. bölümü,
Aslan 7
Hikâyeyi son bıraktığımız zamandan itibaren 3 ay geçmiştir. Şirketin kurulması, mekânların alınması halledilmiştir. Yusuf Yılmazçelik sözünün eri oluşu ve yanındakilere sahip çıkması sebebi ile Altan ve Cem için vazgeçilmez bir adam her şeyden önce uğruna ölebilecekleri bir abi olmuştur. Yusuf Yılmazçelik bu görev ve yetkilerle donatılmadan önce nasıl bir adamsa şimdide öyle bir adamdır. Eskiden haksızlıkları görüp kuvveti olmadığı için sadece kendi kendini yemiştir ama şimdi herhangi bir haksızlığın karşısında durabilecek ve hesap sorabilecek kuvvete sahiptir. Kalabalığı, gösterişi, insan ezmeyi sevmez, kibirli değildir ve ona bu görevi veren kişiler tarafından devamlı izlendiğinin farkındadır ve unutulmaması gereken bir konu vardır ki, o çok akıllı bir adamdır.
Yusuf: Sağdan gir.
Y: Direk ilerle…. Biraz daha. Tamam, dur burada. Arabada kal ve her ne olursa olsun başka bir şey yapma. Cem’i ara akşam konuştuğumuz işi halledebilmiş mi sor.
A: Tamam abi. Abi dikkat et kendine.
Y: Arabada silah var mı?
A: Var abi.
Y: Seninkinden başka var mı?
A: Var abi emrin üzerine üstümüzdekiler hariç zulada da tutuyoruz.
Y: Tamam sen seninkini de ver bana. Bir şey olursa sen zuladan al.
A: Al abi. Seninki nerede?
Y: Belimde. Buda bulunsun. Ormanın dibindeyiz. Telefonun açık olsun.
… Ee? Daha ne kadar yürüyeceğim ormanın içine doğru. En göz önündeki yer en gizli yerdir. Şehir merkezinde oturup bir kafe de iki arkadaş gibi sohbet etsek daha az dikkat çekeriz be dayı. O ne lan?
Dayı: İndir silahı benim.
Y: Kendini öldürtmeye çok meraklısın.
D: Kötüye bir şey olmaz.
Y: Az daha sıkıyordum. Hem niye buradayız?
D: Akşam bir işin var. İşi hallettikten sonra malzemeyi getireceğin yer burası. Önceden görmeni istedim.
Y: Malzeme?
D: Bırak sevimliliği. Al adam bu. Resmi telefonu her şeyi mevcut. Bu adam lazım bize.
Y: Kim bu herif?
D: İçerden baltalayanlardan bir tanesi. Ama bana sağ lazım. Ölüsü işime gelmez. Çatışmadan al adamı.
Y: Çalışırım.
D: Bütün bilgileri orada mevcut. Adam iyi korunuyor. Bu gece istememin sebebi en kolay bu gece alabilecek olman.
Y: Neden en kolay bu gece?
D: Adam zampara. 4 arkadaşıyla beraber Kilyos’ta bir otele yer ayırttı. Farklı bir yerdende 4 kadın çağırmış. Bu işi yapan adamın telefonu da orada.
Y: Kadın ticareti yapan adamın mı?
D: Evet. Bu gece yapacağı işin duyulması adamın ticari hayatına ters düşer. En fazla 1 koruması 1 de şoförü olur. İşi bu gece yaparsan çok kolay. Ama bir kere daha söylüyorum adam bana sağ lazım.
Y: Neden?
D: Bildiği bazı şeyler önemli. Kayıt altında sorgulamam lazım.
Y: Bunu ben yapayım.
D: Biz seni mafya babası yaptık. Soru sormak sana yakışmaz.
Y: Gece yarısından sonra burada bekle, o saate kadar anca getiririm. He birde yol güzergâhım üzerindeki kolluk kuvettlerinin uygulamaları sana kalmış.
D: Nasıl?
Y: Ben adamı aldıktan sonra bir polis çevirmesinde yakalanmayalım istersen. Öyle olacaksa adamı direk karakola götüreyim ben.
D: Tamam o işi ben hallederim. Olası bir olumsuz olaya karşı bizim ekip sizi takip edecek.
Y: Sanki normalde takip etmiyorlar.
D: Uzatma.
Y: Gece yarısından sonra…
D: O dosyanın içerisinde senin adamın bilgileri de var.
Y: Kimmiş o?
D: Şu arkadaşının nakliye firmasının işlerine taş koyan adamın.
Y: Kalbimi kazanıyorsun.
D: Hadi aslanım, hadi.
… Şu adam kimmiş bir bakalım. Buradan mı yürümüştüm ben. Heh! Araba orada…
Yusuf: Ofise gidiyoruz.
… Ee nerede bilgileri bu adamın? Heh tamam kimmiş ki bu herif
Özkan Fidan
1970 doğumlu. Uluslar arası bağlantıları iyi yeni palazlanan önü birileri tarafından açılan inşaat, otomotiv, bilişim gibi çeşitli şirketlerin sahibi. Bilişim adı altında yaptığı bazı işler takip altında fakat her ne kadar bizim tarafımızdan bilinse de birileri tarafından hep kurtarıldı. Yurt dışı bağlantılı kişiler tarafından yönlendirildiği tarafımızdan kesinleşti.
Akşam için irtibata geçilen Muhabbet lakaplı Ümit isimli kadın tacirinin sadece telefon numarası yeter. Nasıl halledeceğini sen bul.
…Adam karanlık. Anlaşılan biz aydınlatacağız.
Altan: Abi cem yoldaymış gelecek şimdi. Heh geldi zaten.
C: Abi.
Yusuf: Hallettin mi?
C: Evet abi.
Y: Nedir olay peki?
C: Abi kapıda 5 kişi var içeridekilerle beraber 17 kişiler sanırım hepsi silahlı.
Y: Tamam. Al burada bilgileri var. Yarın ara ve adımı söyleyip buraya çağır. Görüşmek istediğimi söyle. İşini gücünü bıraksın ve gelsin.
Y: Şimdi beyler, bu akşam hareketliyiz biraz. Altan!
A: Efendim abi.
Y: Kapıyı kapat… Cem, şu numarayı hemen arıyorsun. Adamın adı Ümit ama en başta adını söyleme. Muhabbet mi diyeceksin tamam mı?
C: Tamam abi, sonra?
Y: evet dediğinde. Ümit bey bu işte sizin üstünüze adam yokmuş söylediler bizim yurt dışından gelen misafirlerimiz var, onlara unutulmaz bir gece geçirtmek istiyoruz diyeceksin. Bu adam kadın taciri.
C: Peki abi de hayırdır?
Y: Adam bize lazım. Parada pulda sıkıntı olmaz güvencesini ver. Fakat altından gir üstünden çık bizzat bu adamla yüz yüze görüşmen gerektiğini söyle. Misafirlerimiz önemli bir sıkıntı olursa direk sizinle muhatap olalım bizde bu organizasyonlar çok olur direk sizden alayım ben falan filan diye salla bir şeyler.
C: Tamam abi. Hemen arayayım mı?
Y: Hemen hem de. Ara randevulaş adamla. Altan, sende çocuklara söyle Beykoz’daki evi ayarlasınlar. Kuş uçmasın etrafta.
A: Hemen abi.
10 dakika sonra…
C: Abi konuştum.
Y: Nedir olay?
C: Anlattım, büyük adamlar dedim bundan sonra hep beraber iş yaparız tanışalım hem dedim. Oda zaten kimseden korkumuz yok kardeşim görüşelim tanışalım tabiî ki dedi. 1 saat sonra Selimpaşa’da buluşacağız.
Y: Oha lan! Daha yakın bir yer yok mu?
C: Abi adam oradaymış. Kıllanmasın diye tamam dedim.
Y: Altan’a haber ver çıkıyoruz hemen.
… Başımıza gelen işe bak. Bir adamı alacağız diye muhatap olduğumuz adamamı yanayım, diğer herifin ciğeri beş para etmediğine mi yanayım. Bende şaşırdım.
Altan: Abi çocuklar Beykoz’daki evi hazır tutuyorlar.
Y: Söyle de çok dikkat çekmesinler.
A: Bende araba alayım mı?
Y: Yok tek araba gideceğiz. Cem kullansın atla!
C: Gidiyor muyuz abi.
Y: Hızlı hem de, çok hızlı. Kuş kaçmasın.
A: abi bu adamı ne yapacağız?
Y: Evde besleyeceğim, hoşuma gitti.
A: Abi ne işimiz olur bizim bu şerefsizle. Bana söyle saniyede kaldırayım.
Y: Söz almak istediğimi vermezse sana vereceğim Altan… mümkün olduğunca sert yapmayın. Bu adamı burada akıl ile almamız lazım silah ile değil. ben söylemeden aklınıza göre iş yapmayın. Sakın !
Y: Şimdi bu adam büyük ihtimalle tek gelmeyecektir. Nasıl iletişim kuracağız adamla?
C: Telefon edeceğim abi gittiğimizde.
Y: Güzel. Bir şekilde arabaya yaklaştırmamız lazım adamı… o işte sende Cem. Bizde paranın lafı olmaz biz daha ne vereceğini görmeden paranı verelim usta buyur gel de arabaya doğru çek. Eğer tek gelirse sorun yok. Yanında biri daha gelirse sakın açığa çıkmayın adama hakikaten para verip göndereceğiz. Takip eder bir yerde tek başınayken alırız.
A: Abi yanında birisi varsa da sıkarız ona alırız adamı.
Y: Oğlum bir saattir ne anlatıyorum ben?
50 Dakika sonra…
C: Geldik abi arayalım mı?
Y: Ara geldiğimizi söyle.
C: Alo! Biz geldik… evet evet siyah araba bizimki siz neredesiniz? Tamam geliyorum… abi şu arkamızdaki durağın oradalar mış sanırım 3 kişiler.
Y: Tek başına git bir şekilde arabaya çek adamı.
A: Abi, buradan direk Beykoz’a geçeceğiz değil mi?
A: Tamam abi akşam orada mı kalaca.. Abi Abi! Geliyorlar!
Y: Tamam. Çaktırma hiç. Tek mi geliyor?
A: Abi Cem’le beraber bir adam daha var sadece.
Y: Tamam önüne dön.
…
Cem: Buyur usta şöyle ben sana paranı vereyim.
Ümit: Para mühim değil tanışmış oluruz. Bizimki de bir nevi ticaret.
Y: Pişt! Hiç kimseye çaktırmadan arabaya bin, yoksa karnını mermi ile doldururum. Çabuk lan şerefsiz!
C: Altan kapıyı kapat.
Y: Durun sakın arabayı hareket ettirmeyin… şimdi telefonunu çıkar o arkadaki arkadaşlarını ara. Sakın şifreli konuşma yoksa bu kafanı dayalı olan silah bir anda patlar.
Ü: Kimsiniz siz?
Y: Yorum yapma lan! Arkadaşlarını ara ve çaktırmadan arkadaşlar misafir ağırlamayı seviyormuş iyide insanlar önceden de tanışıyormuşuz zaten yemek filan yiyeceğiz de. Altan söylediklerimin aksine bir şey söylerse sık kafasına.
Ü: Alo, arkadaşlar eskiden tanıdık çıktı. İyi insanlar yemek filan yiyeceğiz merakta kalmayın siz.
Y: Şöyle yola gel. Ümit efendi. Cem, ilerle.
Ü: Kimsin sen?
Y: Baban!
Ü: Kiminle uğraştığının farkında mısın?
Y: Ya sen az sonra sana neler yapacağımın farkında mısın?
Ü: Kurtaramazsın bu işten kendini, yokluğumu fark ederler.
Y: Bana sadece birkaç saat lazımsın. Sonrasında etsinler sorun yok.
Ü: Ne istiyorsun?
Y: Altan sustur şu kansızı.
Ü: Ah!
Y: Ulan ne yaptın?
A: Susturdum abi.
Y: Lan öldüyse var ya…
Ü: Yok abi ense köküne vurdum silahla, bayıldı.
Y: Dua et ayılsın.
1,5 saat sonra…
Y: Hemen alt kata indirin bunu ben gelene kadar ayıltın.
C: Oğlum! Bana bakın. Yusuf abi burada. Kuş uçmasın çevrede kuş!
Korumalar: Tamam Cem abi.
C: Abi ne yapacağız bu adamı?
Y: Lan dedim ya alta indirin ayıltın diye.
C: Tamam usta.
…
Y: Ayıldı mı şerefsiz?
A: Ayıldı abi, sandalye ye bağlı.
Y: Tamam.
…
Y: Şimdi, sana sorduklarıma doğru cevap verirsen yarın evinde uyuyor olursun. Ama ters yaparsan ebedi uykuya bırakırım seni.
Ü: Seni tanımıyorum. Ben tanımadığıma göre yeni yetmesin. Adın?
Ü: Ahhhh! Bacağım.
Y: Bak o silah 16 tane mermi alıyor. 1 tanesi bacağına patladı. Ama böyle devam edersen hiç şüphen olmasın ki geri kalan 15 taneyi de patlatacak yer bulur Altan!
Ü: Ne istiyorsun söyle.
Y: Bu akşam yüklü bir müşterin var Kilyos’ta bir otelde.
Ü: Haberim yok. Bilmiyorum.
Ü: Ahh!
Y: 2.bacağında gitti. Neyse omuzların var, ellerin var, kalçan var, kafan var.
Y: bir kere daha soruyorum, böyle bir iş var mı yok mu?
Ü: Abi yemin ederim ben tanımıyorum adamları. Aradılar mal istediler benimde senelerdir işim bu. Sadece telefonlaştık. Saat 9 da bir daha arayacaklar Kilyos’a götüreceğiz. Benim tek bildiğim bu.
Y: Ne istediler senden?
Ü: 4 kadın istediler abi. Yemin ederim başka bir şey bilmiyorum.
Y: Tamam, şimdi bana 4 tane kadın buluyorsun. Hemen.
Ü: Abi sana 4 milyon tane getireyim yeter ki beni bırak.
Y: Yok öyle değil. Telefonla. Şunun ellerini çözün telefonunu verin.
Ü: abi nasıl ayarlayacağım.
Y: Ben bilmem. Mesleği bu olan sensin. Eğer ki telefonda en ufak bir açık verir yada şifreli konuşursan, seni Altan’la baş başa bırakırım. 4 kadın ayarla biz aldırırız. Hatta akşamki iş için olduğunu da söyle. İş erkene alındı de.
Ü: Alo! Gözüm ne yapıyorsun?.. Tamam şu akşamki iş için olan kızlar var ya onları hazırlayın hemen. Alacaklar. Ben arkadaşlarlayım hala merak etmeyin… abi tamam nereden alacaklar?
Y: Cem hallet şu işi. Kızlar gelince haber verin bana. Altan bu şerefsizin başına birini koy. Ama sakın ölmesin.
Y: Bak sakın ölmesin dedim anladın mı? Lazım bu adam bana şu an.
…2 saat sonra…
C: Abi kızlar geldi.
Y: Tamam bahçeye alın.
C: Beyler kızları bahçeye alın. Abi bu adamla işimiz bitince ne yapacağız.
Y: Bakacağız Cem, bakacağız.
…
Y: Hoş geldiniz.
Kadın1: Teşekkürler. Hoş bulduk.
K2: Sağ olun.
K3: Teşekkürler.
K4: Hoş bulduk.
Y: Sizi getiren arkadaş bir şey anlatmadığı için siz burada neden olduğunuzu bilmiyorsunuz tabi.
K1: Daha önce neden başka yerlerdeysek şimdide o sebeple buradayız.
K4: Evet.
Y: Birbirimizi tanımıyoruz ama bu gece size ihtiyacım var. Bir adama gidecektiniz normalde. Ondan önce ben sizi aldım ve sizin gideceğiniz adam bana lazım. Eğer bana yardım ederseniz bende size yardım ederim.
K3: Ne dediğinizi anlamadık biz.
Y: Sizin hiçbir şeyden haberiniz yokmuş gibi davranacaksınız ve bu ölene kadar aramızda sır olarak kalacak. Beraber akşam Kilyos’a gideceğiz. Otelden içeri girdiğimizde ben oda da bana lazım olan adamı alıp gideceğim ve işimiz orada bitecek. O oda da 4 adam olacak bana 1 tanesi lazım diğer 3 tanesi korkularından sizlere bir daha asla temas edemezler, benim aldğım adam ise bu dünyadan kimseye temas edemeyecek zaten. Korkmayın sakın.
K2: Riskli bir iş.
Y: Şu an yaptığınız işte risk yok mu?
K1: Ben yaparım.
Y: Eğer kabul ederseniz her birinize 20 bin dolar vereceğim. Hemen şimdi.
K2: Sonrasında can güvenliğimiz?
Y: Cem’in telefonunu alın. Başınız ne zaman sıkışırsa haber vermeniz yeterli.
K2: O zaman tamam.
K4: Peki.
K3: Benden de tamam.
Y: Akşama kadar misafirimizsiniz. Çocuklar yardımcı olsun.
…Ulan, şu kadınlardaki yüreğin, cesaretin yarısı bazılarında olsa neler olurdu neler be.
Y: Yusuf şu şerefsizin telefonunu getir bana.
C: Yanımda abi. Buyur.
Y: Son arananlarda bir sürü numara var. Hangisi olduğunu bilemeyiz. Saat 6 da arayacak demişti. 1 saatten az bir süre var bekleyeceğiz mecburen.
C: Ne yapalım o arada abi?
Y: Şu Altan’a sahip çık, en azından şimdilik öldürmesin adamı. Ben yukarı çıkıyorum uzanıp düşüneyim biraz.
…Düşünüp taşındığımda operasyonda olmaması için hiçbir neden yok. Her şeyi kılıfına uydurduk. En zor iş kadınları ikna etmekti o işte tamam. Akşam bu adamı verdikten sonra yarın şu Özgür’ün işini de… telefonu çalıyor şerefsizin.
Y: Alo!
Adam: Muhabbet?
A: Özkan Fidan’ın siparişleri için arıyorum. Ben yardımcısıyım.
Y: Abi Buyur.
A: Konuştuğumuz gibi değil mi?
Y: Evet abi aynen 4 tane hazır. Nasıl yapacağız.
A: Güvenlik sebebi ile biz çıkmayacağız. Sen getir siparişleri.
Y: Abi emrin olur. Nereye?
A: Yaz veriyorum adresi…
…
Y: Cem!, Altan! Hazırlanın. Kızları bir arabaya koyun. Sizde kimseyi uyandırmadan arkamdan arabayla gelin.
Y: Adam nere de?
A: Alt katta abi.
Y: Siz arabaları hazırlayın...
Koruma: Hoş geldiniz abi.
Y: Sağ ol kardeşim. Nedir durum?
K: Emriniz üzerine bekliyoruz abi. Yaşıyor.
Y: Gece yarısın dan sonra buna bir etek giydirin ormanın en ücra köşesine bırakın. Oradan kurtulursa yaşasın. Hee birde ormanda çok vahşi köpek var karnı açtır hayvanların bunu ona göre bir yere bırakın.
K: Tamam abi.
Y: Bak gitmeden önce söylüyorum. Gittiğimizde otele ben tek gireceğim ve asla içeriden silah sesi duymazsanız içeri girmeyin! Silah sesi duyarsanız girin ben birine değil biri bana sıkmış demektir. Ben susturucu kullanacağım.
Y: Ben otele girdikten birkaç dakika sonra kapıdaki korumalar gidecekler, onlar gittikten sonra arabayı hemen kapıya yanaştırın. Benim kullandığım arabayı bizim elemanlardan birisi tekrar geri getirsin kanıt olmasın. Sahte plakalar takıldı mı?
A: Hallettik abi.
Y: Bol şans. İhtiyacımız olacak.
…1,5 saat sonra…
Y: Abi muhabbet ben. Söylediğin adrese geldim.
Adam: Tamam otele girebilirsiniz. Biz kapıdayız zaten bizden başka müşteri yok otel kapalı.
Y: Tamam abi. Kızlar hazır mısınız?
K1: Evet.
Y: Haydi kolay gelsin…
Y: Merhaba abi, geldik biz.
A: Kes sesini içeri doğru yürü.
Y: Tamam abi. Haydi kızlar içeri.
A: 4. Kata çıkacağız. Teslim edip paranı alırsın.
Y: Tamam abi.
…
A: Efendim, istedikleriniz geldi.
Özkan Fidan: Tamam, şunun parasını verip gönderin.
Y: İyi geceler Özkan bey.
Ö: Yürü lan! Paranı al ikile buradan. Misafirlerim var görmüyor musun?
Y: Peki efendim.
Ö: Götür bu herifi hemen buradan.
A: Peki efendim. Beni takip et.
Y: (Bu hiç olmadı, bu adamı nasıl atlatacağız şimdi. Asansör!) Tamam abi.
A: Buraya gelmedin, görmedin bilmiyorsun. Biz kızları yollarız sana. Üzerinde G yazan tuşa bas çıkışa inelim.
Y: Tamam abi şöyle gel kapı kapansın.
A: Ahh!
… Şimdi bundan nasıl kurtulacağız. Ayılınca hemen çıkamaması lazım. O ne? Kirli odası. Kilit var mı? Tamam harika. Ayılsa da saatlerce çıkamaz buradan. Kaçıncı odadaydı bu herif. 101 sesler geliyor zaten muhabbet başlamış. Kapıyı kıramayız mecbur onlara açtıracağız.
Özkan Fidan: Kim o?... Kim o? Kimsin lan kapıyı…
Yusuf Yılmazçelik: Azrail! Geç lan duvara doğru şerefsiz. Nefes alış şeklini değiştiren olursa kafasına sıkarım. Kızlar sizde şöyle geçin. Sözümü dinleyen kimsenin canı yanmayacak.
Ö: Paranı almadın mı sen? Neyin peşindesin?
Y: Kes lan!
Y: Bana bak lan göbekli maymun.
Adam2: benim bir suçum yok
Y: Bu adamla aynı yerde durmanız bile bir suç. Çıkarın hepiniz telefonlarınızı. Hepiniz hemen! Hemen ulan! Maymun, telefonları tek tek tuvalete at sifonu çek. 30 saniyen var.
Adam2: Tamam.
Y: 29 saniyen kaldı.
Ö: Kimsin sen.
Y: Tek kelime daha edersen beynini arkandaki duvara yapıştıracak kişiyim. Hallettin mi lan telefonları?
Adam2: Evet.
Y: O duvarda ki telefonu da sök yerinden… tamam hepiniz girin banyoya. Çabuk lan çabuk! Tamam bunları hallettik. Şimdi sıra geldi sana. Çıkart telefonunu. Acele et lan it!
Ö: Tamam.
Y: Kapıdaki korumaları ara ve deki güdün çocuklar dikkat çekiyorsunuz. İşimiz bitince ben ararım sizi durmayın burada. Bunun aynısını söyle.
Ö: Bak benim çok param var, seni zengin ederim.
Y: söylediğimi yapman için 10 saniyen var.
Ö: Alo! Çocuklar kapıda falan dikkat çekiyorsunuz, gidin siz hiç biriniz kalmasın burada. Ben sizi arayacağım.
Y: Tamam şimdi kapat telefonunu ver bana. Düş önüme…
Ö: Bana ne yapacaksın?
Y: İşte buna çok üzülüyorum.
Ö: Neye?
Y: sana bir şey yapamayacak olmama.
Ö: Kim yapacak?
Y: Memlekette vatan sever bitmez illaki birisi yapar.
Ö: Nereye gidiyoruz?
Y: Tek kelime daha edersen gideceğin yere tek gideceksin. Cem kapıyı aç.
Altan: Abi buyur.
Y: Cem hemen uzaklaş buradan.
Ö: Siz kimsiniz.
Y: Başım ağrıdı yahu. Ölmez değil mi lan?
A: Yok abi ense kö…
Y: Lan tamam tamam anladık. Cem’ e tarif et sabah gittiğimiz yeri.
… 1 saat sonra…
Dayı: Lan sana demedim mi adam bana canlı lazım diye.
Y: Yaşıyor, yaşıyor. Ense köküne..
D: Oh!
Y: Bu adam senin için neden bu kadar değerli.
D: Vatana ihanet eden herkesin, tanıdığı bir ihanetçi daha vardır. Bende diğer ihanet edenleri öğreneceğim.
Y: Bu işi bana neden yaptırdın?
D: Ben mi yapsaydım?
Y: İstesen yapardın. Sen beni bile kaçırdın.
D: Demek istememişim. Dikkat et kendine.
Y: Sende. Bir dahaki sefere Etiler’de falan buluşalım kahve içeriz.
D: Şaka yapmak sana yakışmıyor.
Y: Sana da gülmek…