Şenol Güneş ile Volkan Demirel arasında 'el sıkmama' gerginliği

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
GfdUyEYXMAA1sps

Volkan haklı. Ve fakat Son cümlede yalan söylemiş “Ben kimseye saygısızlık etmedim” diyerek.

Kendisinin de futbolcu iken tribünlere yaranmak için yapmadığı saygısızlık yoktu.

Volkan haklı. Ve fakat Son cümlede yalan söylemiş “Ben kimseye saygısızlık etmedim” diyerek.

Kendisinin de futbolcu iken tribünlere yaranmak için yapmadığı saygısızlık yoktu.
Toplum içinde bazı nezaket kuralları vardır ve kişisel sorunları yansıtmamak gerekiyor. Elini sıkar ancak sonrasında mesafesini korurdu. Karşısındaki insan el uzatmışsa geri çevirmek kabalıktır.

Toplum içinde bazı nezaket kuralları vardır ve kişisel sorunları yansıtmamak gerekiyor. Elini sıkar ancak sonrasında mesafesini korurdu. Karşısındaki insan el uzatmışsa geri çevirmek kabalıktır.
Katılmıyorum.

Saygı da nezaket de hak edilen bir şeydir. Hak etmediğini anladığınız kişilere saygı göstermek, nazik davranmak zorunda değilsiniz.

Volkan Hatayda hoca iken deprem oldu, takımının oyuncusu Atsu öldü. Ailesinden kimse yoktu Hatayda. Her siyahi birinin cenazesi çıkarıldığında Volkan Adli tıpa gidip teşhis yapıyordu, ezilmiş, tanınmaz hale gelmiş cenazelerden biri kendi topçusu mu diye.

Tüm bu sürecin içerisinde Şenol Güneş çıkıp “Hatay maçlarını başka kentte oynayabilir, noolacak ki dedi.” Bunu da futbolda 2 puan için yaptı.

Bunu yapan birine saygı duymamak da nazik davranmamak da son derece olağan. Nezaketsizlik etmiş mi? Elini itmiş mi? Eline vurmuş mu? Hayır. Kendi elini uzatmamış.

Uzatmayabilir.

Bu her şeye saygı duyalım hak eden etmeyen herkese nezaketli davranalım zırvalığından kurtulmalıyız. Kabalık etmemek kâfi.

Katılmıyorum.

Saygı da nezaket de hak edilen bir şeydir. Hak etmediğini anladığınız kişilere saygı göstermek, nazik davranmak zorunda değilsiniz.

Volkan Hatayda hoca iken deprem oldu, takımının oyuncusu Atsu öldü. Ailesinden kimse yoktu Hatayda. Her siyahi birinin cenazesi çıkarıldığında Volkan Adli tıpa gidip teşhis yapıyordu, ezilmiş, tanınmaz hale gelmiş cenazelerden biri kendi topçusu mu diye.

Tüm bu sürecin içerisinde Şenol Güneş çıkıp “Hatay maçlarını başka kentte oynayabilir, noolacak ki dedi.” Bunu da futbolda 2 puan için yaptı.

Bunu yapan birine saygı duymamak da nazik davranmamak da son derece olağan. Nezaketsizlik etmiş mi? Elini itmiş mi? Eline vurmuş mu? Hayır. Kendi elini uzatmamış.

Uzatmayabilir.

Bu her şeye saygı duyalım hak eden etmeyen herkese nezaketli davranalım zırvalığından kurtulmalıyız. Kabalık etmemek kâfi.
Kabalık etti zaten ve elini sıkmakla karşı tarafa ya da yaptığı bir eyleme saygı göstermiş olmuyorsun kaldı ki bir maç için zorunlu karşılaşma gerçekleştiğini herkes biliyor.

Elini uzatmayacaksa ilk baştan bunu yetkililere bildirip basın önünde bu manzarayı vermemeliydi.

Kabalık etti zaten ve elini sıkmakla karşı tarafa ya da yaptığı bir eyleme saygı göstermiş olmuyorsun kaldı ki bir maç için zorunlu karşılaşma gerçekleştiğini herkes biliyor.

Elini uzatmayacaksa ilk baştan bunu yetkililere bildirip basın önünde bu manzarayı vermemeliydi.
Kabalık ettiğini düşünmüyorum. Elini itse idi kabalık etmiş olurdu.

Anlaşamayacağız bu konuda.

Konu ne, neden dalaşmış bunlar? Utanmıyorlar mı bu tür kavgalara?

Deprem zamanı Volkan gerçekten samimi duygularla Hatay halkının yanında olmuştu. Hocam haklı sonuna kadar.

Deprem zamanı Volkan gerçekten samimi duygularla Hatay halkının yanında olmuştu. Hocam haklı sonuna kadar.
Oradan yola çıkarsak Volkan çoğu kişinin elini sıkmamalı, bakanlardan tutun Kızılay başkanına kadar bilmem kaç kişi var böyle ama birsz sıkar tabiiki.
Söyleyeceği varsa başka bir ortamda adabına göre söylerdi burada Volkan doğru yapmadı.

Oradan yola çıkarsak Volkan çoğu kişinin elini sıkmamalı, bakanlardan tutun Kızılay başkanına kadar bilmem kaç kişi var böyle ama birsz sıkar tabiiki.
Söyleyeceği varsa başka bir ortamda adabına göre söylerdi burada Volkan doğru yapmadı.
O şahsın duygusuzca o insanları yok sayıp futbol düşünmesi bence problem...

O şahsın duygusuzca o insanları yok sayıp futbol düşünmesi bence problem...
Konu tam olarak ne bilmiyorum ama yukarıda yazdım daha kimlerin proplemli olduğunu. Önemli olan yerinde ve zamanında doğru davranışda bulunmak. Her ikiside birbirini tanıyan şahıslar ve bir yerde görüşüp bu konuyu halledebilirlerdi. Ayıp bu tür davranışlar, çalıştırdığı takım babasının malı değil.

Son düzenleme:
insanlıktan nasibini almamış başkanı da
oynayıp yenildiği maç için 3 puan istemişti
hataysporun bütün maçları iptal edilsin rakiplerine 3 puan verilsin diye ortalığı ayağa kaldırmıştı
laflara bak sanki küçük dağları bu yaratmış
şu olayda şenol güneşe haklı diyen de insanlığını sorgulasın

Profesyonel iş yaşamında bu tip davranışlar kabul görmez. Şahsi sorunlarınızı kendi aranızda çözer ve iş ortamına yansıtmazsınız.

İki teknik direktörün karşı karşıya geleceği sürpriz mi? Değildi

Maç öncesinde bu tip bir karşılaşmayı istemediğini belirtmesi gerekirdi, milyonların önünde bir insanı rencide edince, davanızda haklı olsanız bile antipati toplarsınız.

Volkan deprem zamanı sorumluluk almış birisi, elini taşın altına koymuş ve imkanlarını kullanarak insanlara yardım eli uzatmıştır. Ve bu ilk de değil, vefat eden Somalı maden işçilerinin de zamanında borcunu kapatmıştı. Futbol benim için hiçbir şey, ben kişinin toplumsal olaylara bakış açısına, neler yaptığına bakarım.
Şenol Güneş, Fatih Terim falan stadlara isimleri verilmiş kişiler, bazı kişiler tarafından önemli görülen şahsiyetler, kime yol gösterip örnek olmuşlar, ya da halkı için ne yapmışlar.
Ayrıca bu kişisel bir şey, kimse kimseye saygı duymak zorunda değil, ister elini sıkar ister sıkmaz. Benlik önemli, tebrik ediyorum Volkan'ı bu konuda.

ben de olsam sıkmam
senin çocugun olsaydı depremde vefat eden
oynanması lazım macların diye kudurur muydun acabaaa

Ben hala Volkan'ın davranışını doğru bulmuyorum, yer, zaman ve kişi açısından yanlış seçim. Mesela Volkan depremzedelere çadır satan Kızıay başkanı ile bir resmi buluşmada aynı davranışı yaparmı? Bence asla yapamaz sıkar biraz. Onurlu duruş sadece güçsüzler veyaymakam sahibi olmayanlar karşısında göstetilen değildir.
Volkan Kızılay başkanına veya benzeri bir şahsiyete aynı davranışda bulunur veya bulundu diyebilen birisi varsa buyursun.

Başka bir platformda şov yapmadan medeni bir şekilde eleştirisini yapmalıydı.

Volkan şortla gezeken Şenol Hoca büyük takımları çalıştırıyordu.
Ayrıca 2002 yılında Şenol Hoca bizi dünya 3.sü yaptığında, Volkan daha ümit milliydi.
A milli bile değildi.
Adam yaşçada büyük, az saygın olsun.
Ölülere saygısı yok dirisine saygılı olmam falan, senin ne haddine adamı böyle bir zan altında bırakmak.
Depremde çok acı çektik ama bizi eleştirdi gibisinden düşüncelere girip kendi kendine kurulmuş Şenol Güneş'e.
Şenol Güneş Kenya'lı mı ? Sende o da herkesinde yüreği yandı depremde.
Adamın açıklamasına baktım kötü niyetle söylenmiş bir sözde yok.
Sadece lig başlayınca antreman yapabildiğine göre futbolda oynayabilir Hatayspor demiş.
Adamın söylediklerini çarpıtmak ve manipüle etmek neden yani?
Ayrıca deprem oldu bitti , yaşadığımız acıları yeniden gündeme getirmeye gerek yok.
O travmaları milletçe unutmalıyız, asrın felaketiydi çünkü.
Geleceğe bakmak lazım.
Azcık büyük-küçük-hürmet-saygı kelimelerinden anlıyorsan Şenol Hocanın elini öpüp özür dilersin Volkan Demirel.

Geri