Senin Sesin Güzeldir '' İki Çay Söylesene ''

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Kasım veda ayıdır. Geçmişe veda, geride kalan tüm mevsimlere elveda.Mevsimsizdir İçinde yaz da vardır, bahar da. Oysa kış ayıdır. Kafaları karıştırmakta o yüzden ustadır !​

u7jgq.jpg

Ben sana hep üşüyordum,
Çünkü kıştım.
Nakıştım, bakıştım.
İnkar etmiyorum da bunu,
Seni sevmek gibi büyük işlere kalkıştım.
Ve lütfen inkar etme;
Sana en çok ben yakıştım.

|Özdemir Asaf​

u7jjn.jpg

güzel konu başlıgı ve güzel paylasımlar eline saglık

"Arsız bi sokak çocuğu gibi gösterişli bir yalnızlık çekiyordun, orası apaçıktı. Ama çektiğin öksüzlük, sahiciydi. Benimkine benziyordu. O soğuk kış gecesinde birbirimize sarılıp ısınabilirdik."

Tomris Uyar​

Keşke başbakan kızlarla,erkeklerin bir arada ne yaptıklarını düşünmek yerine;
Mesela bu gece kaç çocuk aç uyudu diye düşünseydi.
Ya da Üniversite harcını yatırmak için hem okuyan hemde çalışan üniversite öğrencisinin uykusuz,yorgun,bıkkın gençliğini.
Asgari ücretle geçinmeye çalışıp kendi yırtık ayakkabılarını unutup,tercihini çocuğuna palto almaktan yana kullanan babaları...
Melis'e hayat vermek için toplanan onca kan örneğini tahlil ettireceği bir sistemin neden hala bu ülkede olmadığını da düşünebilirdi.
Çok hayalci olmamak lazım değil mi?
Hayatta ki tek mağduriyeti ailesinde ki kadınların başörtüsü olan,çocukları burslarla yurt dışında okumuş biri başkalarının çığlıklarına sağır oluyormuş yaşayarak öğreniyoruz !!!​

O trene binip giden kadınların hiçbiri gelmedi çünkü...

Gittiler, geride bir tren gürültüsü, bir istasyon uğultusu, kulakları yırtan bir düdük sesi bıraktılar..

Bir şarkının nakaratını bıraktılar boğazımızın derinlerinde bir yere. Gittiler, bir perde aralığı, iki kahve fincanı, üzerindeki koku gitmemiş bir sabahlık bıraktılar...​

u8hc8.jpg

Ne çok ölü düşün var senin, kırık dökük
Gerçeklerin üşüşünce düşüncene,
Ne çok canlı acın var senin...

Oruç Aruoba

u8hk9.jpg

Şimdilerde.
Altından geçtiğim,
Bütün ağaçlar yapraklarını döküyor.
Havada hazan var,
Yüreğimde hüzün.

Cemal Süreya