Senin İçin Özgürlüğün Anlamı Nedir ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Kimseye hesap vermeden her istediğimi yapabilmek…

Özgürlük tanımının bu ülke sınırları içinde geçerli olduğunu asla düşünmüyorum. Düşündüğümüzü ifade ederken çekinen, yazarken "gözaltına alınır mıyım" diye korkan, baskı ve korku rejimiyle yönetilen ülkemde bu kavramın yeri şuan için maalesef yok.
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben yapabilmek için mutlaka özgür bir ulusun çocuğu kalmalıyım. O halde, ya özgürlük ya ölüm! Ne kadar zengin ve gelişmiş olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmak katından yüksek bir işleme uygun sayılamaz." diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Özgürlüğümüzü tekrar kazanmaya çok az kaldı.

özgürlüğün felsefi boyutlarına hiç girmeden kıyısından köşesinden bir yorum yapayım; maddi temeli olmayan özgürlük anlamsızdır. karın tokluğuna çalışan insanın (ki dünya nüfusunun büyük kısmı böyledir) önceliği özgürlüğü değil ekmeğidir. seyahat etme özgürlüğü vardır ama seyahat edecek parası yoktur, tüketim özgürlüğü vardır ama tüketecek parası yoktur, istediğiyle evlenme özgürlüğü vardır ama aile desteksiz evlenecek maddi gücü yoktur. liste uzar gider. kullanamadığınız özgürlük ne kadar sizindir?

Son düzenleme:
Özgürlük gezmek, tozmak,hesap vermeden istediğini yapmak mı? xnddjdjdj

Bireysel algiya hitap eden bir soru zaten.

Geri