Seni Terk Etmeliyim...

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hattat Seni terk etmeliyim…
Hattat Seni terk etmeliyim…

İstisnasız bütün benliğimi reddettiğim için seni terk etmeliyim.

Sen gül renkli ve gül kokulu cariyen ve onun, gözleri birer derin kuyuya benzeyen ulağıyla uğraşadur, hiç kimseleri terk edemediğim için ben, seni evvela inkâr ediyor, sonra o boşlukta, o kocaman boşlukta inkâr edilmişin terki gibi garip bir komedyanın bütün küçüklüğünü yüklenerek seni terk ediyor.

Seni sadece ben mi vehmetmişim hattat?
Öyleyse, eğer seni sadece ben vehmetmişsem de, vehimlerimin bütün akıl almaz yangınları arasında bu defa seni yine terk ediyorum. Çünkü biliyorum ki bana bu kadar acı çektiren kimliğimi bir gömlek gibi sırtımdan soyunmam ancak bu şekilde mümkün olacak.
Evvela saatlerdir başında oturduğum şu tahta masayı, şu perdeden sızan soğuk kuzey ışığını, şu dışarıda patlayan rüzgârı ve kar fırtınasını.
Şu önümde sadece bir cümle yazabildiğim saman kâğıdını.
Sonra matbaayı ve editörü terk etmeliyim. En baştan itibaren bütün öyküleri ve onlarda mevcut beni anlayan ve anlamayan bütün kahramanlarımı.
Sonra teker teker gözlerimi ve gönlümü, ellerimi ve hafızamı, ruhumu ve bedenimi.

Eğer başarabilirsem,
Sırtımdan seni bir gömlek gibi soymayı başarabilirsem,
Gömleğimi kenara bırakarak yepyeni bir kimlikle yoluna devam eden zavallı bir yaratık gibi başarabilirsem,
Bütün acılarımdan kurtaracağım zannediyorum.

Nazan BEKİROĞLU
Nun Masalları

anlamsızlıkların içine anlam katmak bu başarının sırrı nedir.bi de bakıyım bana(yazara hitaben)

NAzan bekiroğlu harika bir yazar,benim için eserleri, ilginç yazıları müthiş.

nazan bekiroğlunun denemelerinde üstünde durduğu asıl konu düşünmek ve yaşamak konusudur.ona karşı ilgim alakam işte bu yüzden edebiyatla ilgilenen insandan neler çıkmaz ki diymi yaaa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri