Sen Nerenin Şivesine Sahipsin?

Konu sahibi son olarak 665 gün önce görüldü
BENIMKI :benmi:
5563201d104c05e70b233eb8.webp

Verdiğin cevaplara göre sende İç Anadolu şivesi var ellaam :) Şivenden de belli olacağı üzere sen buraların insanısın: Angara, Çorum, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Kırşehir... Yani merdin, yiğidin, kadın gibi kadının/adam gibi adamın harman olduğu yerlerlerden. Ayrıca bu torpağın insanı bozkıra benzer: Şov yapmaz, kalenderdir, sadıktır. Büyüklere hörmet, küçüklereyse şefkat her daim vardır. Hadi görüşürük gadasını aldığımın :)

Bikto Ekmek bandırem ?

ben çok düzgün konuşurum ama forumda akdeniz şivesi takılıyom

Verdiğin cevaplara göre sende Güneydoğu şivesi olduğunu düşünüyoruz gurban :) Şivenden de belli olacağı üzere sen Mezopotamya'nın insanısın: Diyarbekir, Urfa, Antep... Yani sana her şeyden önce sözünün eri demek oldukça yerinde. Kıyametin kopacağını bilsen sözünü yerine getirirsin. Samimisin, sıcakkanlısın; o topraklar gibi sert yanların olsa da, seni bilen bilir, özünde duygusallığın kitabını yazarsın...

benım sectıgım yemekten mı ıc anadolu cıktı :nee:

"İstanbul Türkçesi" çıktı!

Evet Ben Buyum Çünkü !

Aziz kardeşim, verdiğin cevaplara göre sen İstanbul Türkçesiyle konuşuyorsun. Telaffuzun Ali Kırca'yla, Gülgün Feyman'la aşık atar: Yani bir Anchorman/woman halinin olduğunu söyleyelim. Bu diksiyon sayesinde ise çoğu kişiyi etkin altında bırakıyorsun, işte bunun adı retorik! Osmanlıcayla Öztürkçe sende bir sentez olmuş, yanına da batı kökenli kelimeler gelmiş. Bravo sana, ne diyelim daha başka!..

Hadi ya, bu kadar düzgün mü konuşuyormuşum. :p

Çalışmıyor bozuk bu.
:D

bu testmiydi abooow :)))) rezil olduk emii iyi madem ben gidiim gari :)))

Aziz kardeşim, verdiğin cevaplara göre sen İstanbul Türkçesiyle konuşuyorsun. Telaffuzun Ali Kırca'yla, Gülgün Feyman'la aşık atar: Yani bir Anchorman/woman halinin olduğunu söyleyelim. Bu diksiyon sayesinde ise çoğu kişiyi etkin altında bırakıyorsun, işte bunun adı retorik! Osmanlıcayla Öztürkçe sende bir sentez olmuş, yanına da batı kökenli kelimeler gelmiş. Bravo sana, ne diyelim daha başka!..

E olsun o kadar :T:
27 senemizi boşuna geçirmedik bu şehir de.
Gerçi açıklama biraz b.kunu çıkarmış neyse .p

İstanbul'da dogup buyumus birinden de anadolu sivesi cikmazdi zaten :p

Istanbul sivesi cikti ama bana kalirsa benim en iyi ozelligim her yorenin sivesini,dilini cabuk kapiyor olmam. Mesela Hollanda'da Limburg sivesi, dogulu arkadaslarimla onlar gibi konusurum,karadenizde yine ayni sekilde cabuk uyum saglar, yabancilik cekmem hic :)

% 100 Sivas Elazığ Erzincan Bayburt Erzurum Taraflarına Ait Bir Şivedir.

Bakınız El Cevap Çığnırem Daha Neydem

Ele Edirem Olmir Bele Edirem Olmir Nağlet Canan Gor Şeytan (:

Geri