Selfie nedir? Selfie ne demek? Selfie anlamı

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ne Nedir?
Selfie kelimesi Oxford üniversitesi tarafından yılın sözcüğü seçilmiş ve İngilizce'ye eklenmiştir. Kendi kendinin fotoğrafını çekmek demektir. Kişinin cep telefonu ile çektiği kendi fotoğrafı anlamına gelir.

Bir kişinin cep telefonu aracılığı ile kendi fotoğrafını cekmesidir.
Net bir Türkçe karşılığı yok. Selfie'ye önerilen Türkçe kelimeler ise şöyle:
kendimçektim, e- hatırat, özçekim, otofoto, kendintoplu, otoportre, kendimo..
Selfie'nin kullanılması öneriliyor.
Birkaç Selfie örneği:

selfie_524981_m.jpg

617997-4b7ba402-a32d-11e3-8534-2426eac7dfe0.jpg

VOLKİŞŞŞ.jpg

Biz yıllar önce yapıyorduk bunları adı meğer selfie imiş..

Amerikan Psikologlar Derneği 'selfie'nin ve bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmanın ruhsal bir bozukluk olduğunu resmi olarak duyurdu.

Amerikan Psikologlar Derneği (APA) Chicago’daki yıllık yönetim kurulu toplantısında bu zihinsel bozukluğu ‘selfitis’ olarak adlandırdı ve kendi fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmanın obsesif kompülsif bir eğilim ve özgüven eksikliğini gidermenin bir yolu olarak tanımladı.

APA bu bozukluğun 3 seviyesi olduğunu belirtti:

1- Borderline selfitis: (Sınırda) Kişinin kendi resmini en az günde üç kez çekmesi ama sosyal medyada paylaşmaması

2- Acute selfitis: (İleri düzeyde) Kişinin kendi resmini günde en az üç kere çekmesi ve her birini günde 3 kere sosyal medyada paylaşması

3- Chronic selfitis: (Kronik) Kontrol edilemez bir biçimde kişinin kendi fotoğrafını gece gündüz sürekli çekmesi ve günde altı kereden fazla bu resimleri sosyal medyada paylaşması.

APA’ya göre bu hastalığın henüz bir tedavisi yok fakat bilişsel davranış terapisi ile geçici bir tedavi sağlanabilir.

Milliyet.

Amerikalı psikologlar kendileri bozuk bence. Ne alaka kendi fotoğrafını çeken ruhsal yönden sağlıksız mı? Ben ne zamandır kendi fotoğrafımı çekmiyorum. Ruhsal olarak sağlıklı olarak mı kabul ediliyorum. Bence biz bulamadık diye kıskanmışlar. :kiki:

:zuha: neyseki sorunsuzum yaa içim rahatladı

doğrudur :D yalnız bu selfie yeni birsey olmadığı için
Çok konuşmasın o papucumun uzmanları begeniyorum cekiyorum.

Öz güvenim eksik
Ezigim
Çirkin im
canım istiyor yapiyorum:p

Internet Explorer kafalı Oxfortlular yeni keşfettmiş bu zımbırtıyı elleşmeyelim:D
Çokta çirkin sayılmazsın cınım ya deme öyle şlfşgls

Cem Yılmaz'ın TDK'ya Kendikem olarak Türkçe kullanılmalı diye öneri de bulunduğu aslında mazisi geçmişe dayanan o zamanlar çekene amele şimdilerde ise selfie denilen fotoğraf çekme şekli.

Şimdilerde belfie çıkmış. İnceleyin derim.

selfieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Geri