Selda Bağcan: "HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyması lazım"

Konu sahibi son olarak 1155 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CNN TÜRK'te Mirgün Cabas'ın sunduğu Her Şey programına konuk olan sanatçı Selda Bağcan, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. "Bizim ülkemizde iç savaş yok, terör var" diyen Bağcan şunları söyledi: "Her gün bir şehit haberi gelmesi çok üzücü. Terör örgütü tekrar silaha sarıldı. Bu da manalı. Bütün mesele HDP'yi barajın altına itmek. Halbuki onun barajın üstünde olması lazım. Diyalog kurabileceğiniz kürtler olması lazım. O partinin kıymetini bilmek lazım. O partinin de aklını başına toplayıp PKK ile arasına mesafe koyması lazım."

[YOUTUBE]CCijvdBjyi8[/YOUTUBE]​

Sanatçı yanıyla sevdiğim bir insan Selda Bağcan.
Bu açıklaması duyarlılığını gösteriyor.

Kendisi bir gazetenin ekinde uzunca yaptığı bir ropörtaj da da belirtmişti.
Kendisini PKK ile özdeşleştirenlere verdiği cevap, nelerin ve kimlerin yanı da yer alacağını bildirmiş.

Seçmenler Pkk için Hdp'ye oy veriyor. Hdp'nin ilişkisini kesmesi veya araya mesafe koyması söz konusu olamaz bu geçmişte ki tüm partilerinde de böyledir.Parti içinde ki birçok yönetici Kandil tarafından görevlendirilmiş kişilerdir. Dolayısıyla bu konudan dolayı hayal kırıklığı yaşamayın çünkü yanlış insanlar üzerinden hayaller kuruyorsunuz.

i: "Her gün bir şehit haberi gelmesi çok üzücü. Terör örgütü tekrar silaha sarıldı. Bu da manalı. Bütün mesele HDP'yi barajın altına itmek. Halbuki onun barajın üstünde olması lazım. Diyalog kurabileceğiniz kürtler olması lazım. O partinin kıymetini bilmek lazım. O partinin de aklını başına toplayıp PKK ile arasına mesafe koyması lazım."

Çok doğru analizler. Kesinlikle katılıyorum. Selahattin Demirtaş çok iyi seçilmiş bir ekran yüzü, konuşmalarını dinledikçe özellikle seçim zamanı çok hak verdiğim zamanlar olmuştur. Fakat pkk ile arasına mesafe koyması gereken tek parti HDP midir ? Pkk ile yıllardır müzakare edip açılım ve çözüm süreçlerini yönetenler, ortak açıklamalar yapanlar bugün neredeler ? diye sormazsam kendi aklıma ihanet ederim. Pkk den tek nemalanan siyasi partinin hdp olmadığını bilmek hatta hdp den bile daha derin bağlantıları olan partiler ve farklı partilerde siyasi isimler olduğunu bildikten sonra hdp nin tek başına çokta etkili olmadığını söyleyebilirim.

Kesinlikle halkın mecliste oy attığı kişiler tarafından anayasal sınırlar içerisinde temsil edilmesi gerekir ki demokrasi ülkeye yayılsın. Bu seçimlerde hdp nin meclise girmesiyle oy kullanan seçmenlerin %95 inin oy attığı partiler mecliste temsil hakkı bulmuştur. Bu da demek oluyor ki demokrasi için gerçek bir zaferdir. Çoğunluğun temsili kolaydır. Ama azınlığın değildir.

Mecliste milletin sorunlarını çözmek için milletin vergisiyle kral gibi yaşayanlar dururken her gün biz kendi kendimizi yiyoruz. Bir baba, bir eş, bir evlat, bir kardeş daha öldümü diye. Biz halk olarak bunu haketmiyoruz. Ama siyasi kimliklerimize o kadar bağlıyız ki, neredeyse şehit haberlerini bile birbirimize laf atmak için kullanıyoruz.

Yazık bu vatan evlatlarına, yazık bu ülkeye, yazık bu ülkenin değerlerine. Artık eline silah alan çeksin gitsin bu memleketten zaten etrafımız yangın yeri orada kan döksün.

Vay arkadaş aynısını defalarca bu forumda biz söyledik adımız teröriste çıktı, Selda Bağcan söyledi, duyarlı sanatçı oldu.

İnsanımız ilginç.

Her birinin içinde bi Türk düşmanlıgı var. Ben buna inanıyorum artık. Yahu senelerce kardeşim gibi gördügüm ünivde aynı evi paylaştıgım kız fb hesabında 'Pkk sayfalarını begeniyor. Bu nasıl bir rezillik ya . Bu nasıl bir vatan hainligi. Allah içinde zerre vatan hainligi olan herkesi helak etsin. Cehennemi ölmeden yaşasınlar dilerim.

Her birinin içinde bi Türk düşmanlıgı var. Ben buna inanıyorum artık. Yahu senelerce kardeşim gibi gördügüm ünivde aynı evi paylaştıgım kız fb hesabında 'Pkk sayfalarını begeniyor. Bu nasıl bir rezillik ya . Bu nasıl bir vatan hainligi. Allah içinde zerre vatan hainligi olan herkesi helak etsin. Cehennemi ölmeden yaşasınlar dilerim.

Yorumumu bir cevap veya saygısızlık olarak almayın lütfen.

Aslında ev arkadaşınızın yaşadığı sorun buda sosyal statü sorunudur. Kitle histerisine benzetebilirsiniz. Bir taraf olmak zorunda bırakılıyor insanlar. ve bu taraflar o kadar keskinleştiriliyor ki, bir çok insan dolaylı olarak buna katılıyor. Buda ne yazık ki oyları garantiliyor. Çünkü çöken siyasi ikltidarın artık kendi düşmanlarının önemsenmediğini görmüş olması toplum düşmanlarını yaratmaya baişlamasına sebep olmuştur.

Ki ben şuna inanıyorum ki ev arkadaşınız eline silah alıp bir insan öldüremez. Zaten bunu yapmaları için ciddi eğitimler alır teröristler. Ama terörizmin bile siyasete alet edildiği ülkemizde o teröristler için halk desteği oluşturulması gayet doğaldır.

Evet bir çoğuyla aynı düşünceleri paylaşmıyoruz, bizde evlat onlarda bu kuyruk acısı varken oranın halkıyla bütünleşmemiz çok zor. Ama imkansız değil yargılarımızı kırmaya bağladığımızda terör örgütlerinin birer maşa olduğunu ve bu maşalarında siyasi piyonlar tarafından yönetildiğini hep beraber anlayacağız. Tabiiki bizden önce bunu bölge halkının anlaması gereklidir.

Bana göre eğitim görmüş düşman daha tehlikelidir Kızıl_mavi . Benim düşüncem sabittir bu dakikadan sonra. Yorumun için sagol.

Siyasetin kahve köşelerine yerleştirildiği günleri anımsıyorum.Tüm gün çay içilip ,üretmeden sadece algı operasyonlarına Türkiye'nin yoğunlaştırıldığı.
Şimdi bu davranış facebook,forum,vb bilumum sosyal ağlarda tartışılır oldu.
Ama gördüğüm aynı şey.Sadece üretmeden konuşulması.
Çok konuşan ama ne yazık ki bilinçaltına siyasetten başka şey enjekte edilmeyen ve daha önemli meselelere bilinci uyuşturulmuş hal içine sokuluyoruz.
Farketmeli.

Türk halk müziği sanatçısı Selda Bağcan, "HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyması lazım." dedi.

[YOUTUBE]MQNXRoiVaPY[/YOUTUBE]

CNN TÜRK'te Mirgün Cabas'ın sunduğu 'Her Şey' programına konuk olan sanatçı Selda Bağcan, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

"O PARTİNİN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM"
"Bizim ülkemizde iç savaş yok, terör var." diyen Bağcan şunları söyledi, "Her gün bir şehit haberi gelmesi çok üzücü. Terör örgütü tekrar silaha sarıldı. Bu da manalı. Bütün mesele HDP'yi barajın altına itmek. Halbuki onun barajın üstünde olması lazım. Diyalog kurabileceğiniz Kürtler olması lazım. O partinin kıymetini bilmek lazım. O partinin de aklını başına toplayıp PKK ile arasına mesafe koyması lazım."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri