Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Herşey neyse de gerçekten anlamakta zorlandığım konu şu ki bu adamın partisiyle Atatürkümüzün kurduğu parti niye birleşir? Kafamda deli sorular...![]()
Bak toparliyorum.
Terörün bu ülkedeki cikis nedeni,Kemalizmin bir ilkesi olan Milliyetciliği veriyorsun.
(Evet Ust kimlik insaa edildi, dilleri ve var olduklarini iddaa etmeleri dahi yasaklandi ve ben bunun sartlar icin dogru uzun vadede ise hata oldugunu dusunuyorum....)
Yanlis ise yanlis de.Ne kadar dogru ne kdar yanlis tartisilir..
Zamanla "dogru niyetler" yanlisa burkulabilir.Tarih bu gibi olaylarla dolu.
Bu örgüt kimin taşeronu diye mi sorsaydim bu Örgütleri kim kuruyor yerine?Burda celisiyosun gibime geldi.s
Seyh Sait isyan etti.Niye bilio musun? Sekularizme karsi.Dindi yani ambisyonu.
Simdiki terör örgütünün ambisyonu din mi?Solculuk ve ateizm.Kiyaslayamazsin.Emel degisti.
Önce ideolojiye karsi savas acildi sonra irklar arasi savasa döndü.
Yani öyle yada böyle ikisi de TC karsi bir ayaklanma.
Bu kabul edilemez.
Ya ha universite ögrencisi ha köyden kacirilmis bir cocuk.Ne fark eder?Egitimliler mi yani?Bu da ayri bir konu ya.
Uniye giden her insan egitimli de olmuyor.Neyse o baska konu.
Taseronu besleyecek bir üs vardir her zaman.
Ben kim kurdu diye sordugumda buna deginmek istemistim.
Bu terör biter mi bitmez mi onu da analiz etmek lazim.
Cografi yapilanmasi kayabilir belki.s
Avrupa ülkelerin terör örgütleri ile anlasmaya varmasini övüp de,Türkiye nin bu girisimini ayiplamak bir garip dogrusu.s
Neyse X.
Iste forumlarda bu tür tartismalar bir sonuc vermiyor inan.
Aman Ali Riza bey agziminizin tadi bozulmasin.
Osmanli’dan bize kalan sorun oldugunu anlatmaya calisiyorum azizem. Enver, Cemal ve Talat Pasalarin kendilerince tedbir amacli aldigi onlemlerin sonucu bunlar. Bu Imparotorlugun icinde yasayan tebaalarin kurtler harici hemen hepsi bize gore ihanet etmistir, kendilerine gore bagimsizlik mucadelesi vermislerdir. Bunun en buyuk sebeplerinden biri ozerk bolgelerde atanan valilik ve yonetim sisteminin bu adamlarca kokten degistirilmeye calisilmasidir. Hatta daha ileri gidiyorum milli mucadele zamani Kurtlere bazi sozler verildiginide idda ediyorum.
Osmanli’dan kalan son dagitilmamis ordu Kazim Karabekir’in emrindeydi, bu meseleye bakis acisi malum daha sonra Atatürkle arasinin acilmasi malum, idamla yargilanmasi malum. Bu adamin “ ben ve kolordum emrinizdeyiz pasam “ sozu butun milli mucadeleyi degistirmistir.
Kurtulus Savasi’ndan sonda darmadagin olmus bir ulke tabi ki Ust kimlik insaa edecekti, bunu anlamlandiriyorum ama dogru bulmuyorum. Hos dogru bulsam ne olur sonuclari ortada degil mi? Milyarlarca dolar harciyorsun hala batakliktan kurtulamiyorsun.
Bu orgutu kimin kurdurduguna gidersek is MIT’e kadar uzanir. Zamanla evrilip kimin usagi oldugu hangi amaclara hizmet ettigi ayri, kurulus asamasini derinlemesine incelemek lazim.
Universite ogrencisi ve koyden kacirilmis cocuk benim icin cok sey farkediyor, burada yontulup memlekete faydali olacak gencleri bu adamlarin kucagina atip, ne farkeder? diyemeyiz, bize ait üniversitesilerden yetisiyor. Bu basli basina buyuk bir sorundur.
Turkiye Cumhuriyeti devletinin bu orgutle gorusmesini elestirmiyorum daha onceki mesjaimda ustune basa basa soyledigim gibi bunu siyasi malzeme haline getirmesini ve partinin ve dahi koltugunun cikarina gore gorusmeler ve pazarliklar gerceklestirmesini elestiriyorum. Boyle sorun mu cozulur yahu?
Boyle televizyonlardan naklen yayin yaparak sorun felan cozulmez, cozulmedigi gibi sorunu dahada derinlestirdi zaten bu denemeler. Haklisin azizem, zaten ben bu tarz konulara anlamayacak insanla girmem. Kendimi yorduguma değmez, senden istifade edebilecegimi dusundugum icin yazdim. Cevaplarin icin tesekkur ederim, saygilar sevgiler.
Ben terör meselesini kürtlerden ayrismaya calistikca sen özenle lafi kürtlere getiriyorsun.
Bu adamlar militan havuzu olarak bu irki kullaniyor nasil ayiracaksin ki bunu. Bu insanlarin yasadigi cografyada baslamis palazlanmis bir sorun. Tarihsel olarak ele al dedin bende almaya calistim.
Sunuda söyleyeyim bu irkin ayrilma kopma ihanet etme sevdasi hicbir zaman olmadi, bir arada yasamaya calisiyorlar, olaya isyan olarak bakarsak Osmanli’ya en cok isyan edenler turklerdir, bu turkler tarafindan kurulan bir devlet oldugu gercegini degistirmez.
Yani PKK’nin kurtlerin icinden cikan bir yapilanma olmasi hepsini ayni kefeye koyacagimiz anlamina gelmez olay bu. Yakinlarda olsan bir kahveni icmeye gelirdim bu arada.
Ortak düşmanları Cumhur ittifakı olduğu için
Susss ben cvbı malum kesimden bekliyordum) gerçi ne diyeceklerini onlar da bilemezler
Hı hı ağzı olan konuşuyor maalesef doğru yanlış, ıspatlı ıspatsız ne diyelim herkesin baktığı pencere temiz olmuyor. Kirli pencereden bakan baktığı her şeyi kirli görür diyeyim susayım bari size kolay gelsinHımm... Ne güzel de ak kaşıksınız siz öyle!
Apoş domuzunun mektubunu trt de kim okuttu?
Apoş domuzunun kardeşi Osman köpeğiyle trt de röportaj yapıp kürt oylarının peşine kim düştü?
Vakti zamanında İdris Naim'in yakalayıp içeri attıpı kcklı teröristleri açılım bahanesiyle dışarı kim saldı?
YPG'yi sınırımızdan güvenliğini sağlayarak ve hatta yedikleri lahmacun paralarını bile valiliğe ödeterek geçişini kim sağladı?
Akapeye kadar hiç barajı geçememiş hdp ye açılım sürecinde güç veren ve oylarının artmasına sebep olan sonunda da parti olarak meclise girmelerine sebep olan kim oldu?
Haburda davul zurna ile karşılanan pkklı köpekler kimin zamanında bu kadar aleni ortalıkta gezdiler?
Ya burayı var ya akepenin yaptığı ikiyüzlü siyasetle doldururum kanıtlı isnatlı da verecek cevap bulamazsınız. Bu sorulardan birini bile bir akepeliye sorduğumda şöyle kıvırıyorlar; " ee ama bu siyaset, siyaset de olur öyle "
Ulan siyaset bi size mi siyaset? Size yalan serbest size iki yüzlülük serbest size çıkarınız için her şey serbest ama başkaları yapınca vatan haini !!
HADİ ORADAN.