Şekersiz ve Glutensiz Pankek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Şekersiz ve Glutensiz Pankek

glutensiz-tatli-tarifleri--bs64-db35f9bf-cd35-49c3-b5e9-49a2ef21fc96

Malzemeler;

1. 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  2. 1 Çay Bardağı Glütensiz Un
  3. 1 Yumurta
  4. 1 Su Bardağı Süt
  5. Yarım Çay Bardağı Su
  6. 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  7. 1 Fiske Tuz
  8. 6 Adet Çilek
  9. 8 Adet Ahududu (isteğe göre)
  10. 20 Adet Yaban Mersini
  11. 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  12. 2 Yemek Kaşığı Bal ya da Agave Şurubu

Yapılışı: Yumurta süt ve suyu bir karıştırma kabında güzelce çırpalım. Ardından glütensiz unu ve mısır ununu ekleyelim. Karbonat ve bir fiske tuz atalım homojen hale gelene kadar karıştıralım. (Karışımınız yoğun olursa su ya da süt ekleyerek seyreltebilirsiniz. Krema kıvamında olmalıdır. Yanmaz tavayı iyice ısıtıp Ayçiçek yağını ekleyelim ve pankekleri pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz pankekleri bir kat yaban mersini bir kat çilek olacak şekilde kat kat dizelim. Üzerine 1 yemek kaşığı bal veya agave şurubu dökerek servis edebilirsiniz

@Morsalkım ramazandan sonra yap da yiyelim…
Diyete azcık oruç molası veriyorum ben jfjfhfj

o kadar debelenecenize
yemeyiverin

arkadaşlar acıbadem özikizlere gidiyorsunuz katmer söylüyorsunuz (kare) yiyorsunuz

Pankek olanı değil de aynen bu şekilde daha kıtır bir şeydi benim yediğim. Şeklende benziyor olabilir. Hoş duruyor.

Ben bunu bisküvi aromalı protein tozu ile yapıyorum, enfesto oluyor.

Benim yaptıklarım pankek gibi parlak ve dolgun olmuyor. İnce ve koyu renklerde oluyor. Yaptıklarımın görselleri ile bir diyetisyen arkadaşımdan teşekkür almışlığım var. Danışanlarını pankekten uzak tutmak için kullandığını iddia ediyor.
Bu durumu protein tozuna yordum. Kendi beceriksizliğimden değildir değil mi ?

Benim yaptıklarım pankek gibi parlak ve dolgun olmuyor. İnce ve koyu renklerde oluyor. Yaptıklarımın görselleri ile bir diyetisyen arkadaşımdan teşekkür almışlığım var. Danışanlarını pankekten uzak tutmak için kullandığını iddia ediyor.
Bu durumu protein tozuna yordum. Kendi beceriksizliğimden değildir değil mi ?
Protein tozu yapısı itibari ile homojen olmuyor bazen. Ben o dokuyu elde etmek için içine biraz lupin unu ya da hindistan cevizi unu ekliyorum( badem unu da olur) Ama en önemli aşama homojen olana kadar iyice karıştırmak.

Geri