Şeker Yemek Şeker Hastası Yapar mı?

• Kullanıcı Flora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 72 gün önce görüldü
2d8375ccseker.jpg

Şeker hastalığının sebebi ne? Şeker hastalığı neden olur? İşte tüm bu soruların cevabı...

Şeker hastalığının aşırı şekerli gıda tüketiminden değil insülin salınımı eksikliği ile ilgili olduğunu belirten Memorial Ankara Hastanesi'nden Doç. Dr. Sibel Ertek, diyabette şekerli gıdaların azaltılmasının tek amacının vücudun ihtiyacı olan şeker düzeyine inmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Ertek, “Diyabet, genetik alt yapı, hareketsizlik, fazla kilo sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bir kişi çok şeker yediği için diyabet olmaz ama diyabetlilerin şeker tüketimimi kısıtlaması gerekir” dedi.

haber7

Ailesinde yakın akrabasında şeker hastalığı olanların dikkat etmesi gerekiyor malesef.
Tabi ben etmiyorum o ayrı mesele.

En önemli etken genetik olması, çok şeker yemekle alakası olsaydı önce bizim komşular şeker hastası olurdu galiba =) bilgilendirme için teşekkürler

Rose. Evet kesinlikle canım. Ama ben şekerli gida tumetmenin hastalığa davetiye çıkardığını düşünüyordum, oyle bir arastirayim dedim değilmiş, biraz rahatladım :o
Müeddeb rica ederim :)

heskesin bünyesi farklı tabi...aynı tepkiyi vermiyor ama ben bizzat mağdurum ordan biliyorum :p
araştırmalarda da kanıtlanmış zaten

Diyabette şekerden kasıt 'Glikoz'dur. Yalnızca şekerli yiyeceklerde değil tüm karbonhidratlarda zaten glikoz vardır. En basiti ekmekte olduğu gibi.. Bunun şeker yemekle alakası yok. Önemli olan kan glikoz seviyesini iyi ayarlamaktır.
Ailesinde şeker hastalığı olanlar elbette daha dikkat etmeli çünkü onların genetik yatkınlığı daha fazla. Ancak kilo problemi olanlar da büyük risk taşır. Çünkü kilo insülinin etki mekanizmasını bozar. Bu da Diyabet hastalığına davetiye çıkarır..

Geri