Şeker Portakalı

S
  • Kullanıcı SiyahBeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
VpnmAq.jpg

Vizyon Tarihi:23 Mayıs 2014

Yapımı:2012 - Brezilya

Tür: Dram

Süre:99 Dak.

Yönetmen:Marcos Bernstein

Oyuncular:José De Abreu , João Guilherme Ávila , Caco Ciocler , Eduardo Dascar , Ricardo Bravo

Senaryo:Marcos Bernstein , Melanie Dimantas

Yapımcı:Katia Machado Diğer Adı:My Sweet Orange Tree

Film Özeti

Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan Zeze, hayal gücü çok gelişmiş bir çocuktur. Ailesi çok fakir olan Zeze'nin en büyük zevki, hayallerini evinin bahçesindeki bir portakal ağacıyla paylaşmaktır. Zeze'nin çocukluk dönemi, dostlukları ve hayalleri filmde yer buluyor. Brezilya ve Güney Amerika edebiyatının en özgün yazarlarından olan Jose Mauro de Vasconcelos'un Şeker Portakalı romanının Marcos Bernstein imzalı 2012 uyarlaması, 2014'ün Mayıs ayında Türkiye'de gösterime girdi.

Beyaz perdeye uyarlanan edebi eserler genelde pek başarılı olamamaları ile gündeme gelirler ki benim de izlediğim uyarlama filmler bu kanıyı doğrulamıştır.
Bir dünya klasiği olan Şeker Portakalı' na umarım izlenmeye değer bir uyarlama yapılmıştır.

Kitabını okuduğum filmleri izlemeyi sevmiyorum aslında ama su an ki ruh haline o kadar uygun ki film.
Ağlarsiniz .

İzlemedim ama kitabını okurken ağlamıştım, izleyeceğim.

marianın beğendiği filmleri izlemeye çalışıyorum zevkine itimadım sonsuz bu konuda [emoji41] yeni bitti sayılır.. yalnız bu ne yaramaz bi çocukmuş ya sinirden saçımı başımı yoldum

Film gerçekten ciddi derece de amator..
Oyunculuklar, kitaptan parçaların alelacele bir yerlere sokuşturulmaya çalışılması,
karakterlerin oyuncularla uyum göstermeyen fiziki halleri..

Büyük heyecanla izlemiştim ama cidden bir çocuk filmi derecesinde profesyonellikten uzak ..

Geri