Şeker Hamurlu Kurabiye

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü

Yaptıgım kurabiyeleri sizlerle paylaşmak istiyorum gönül isterdi ki beraber yeseydik ama sadece bana nasipmiş. :cray:

Şimdi tarifi başka sitelerde varken parmaklarımı yoramayacağım. Ama yaptıgım kurabiyelerin resmini sizinle paylaşacağım ... Yapacak olanlara simdiden afiyet olsun..:3120:

Malzemeler
1 tane yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
200 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında oldukça yumuşamış)
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un (Ben 2 bardak civarı kullandım)

Yapılışı
Tereyağını ve yumurtayı yoğurma kabına alın.Un, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozunu ve tuzu başka bir kaba ilave edip karıştırın. Sonrasında bu karışımı yumurtalı yaglı karışıma boşaltıp yogurmaya başlayın.Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Kıvamını tutturmak için azar azar un ekleyebilirsiniz.Merdane yardımıyla hamuru yaklaşık yarım santim kalınlığında açın.Kurabiye kalıplarıyla kesin. Kalan hamuru bitene kadar tekrar tekrar kalıp basacaksınız Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.150 derecede 10-15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Sürekli kontrol edin çok çabuk rengi kararıyor. Tamamen pişmesini beklemeyin hafiften yumuşak kalırsa daha lezzetli oluyor. Sonra şeker hamurunu aynı kalıplarda kesip önceden su serptiğiniz kurabiyelerin üzerine koyuyorsunuz. ve dilerseniz damla çikolata ile süsleyebilirsiniz..
Ve hazır afiyet olsun.

seker_kurabiye1.JPG

Geri