Şehrin Her Yerinde Mesaj Taşıyan Pedler

• Kullanıcı Aleyna1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1277 gün önce görüldü

fe-6.jpg

Elöne isimli genç bir kadın onlarca farklı pedin üzerine feminist mesajlar yazdı önce. Ardından hepsini şehrin her bir tarafına yapıştırdı.

“Tecavüzcüler insanlara tecavüz eder, giysilere değil“, “Erkeklerin, kadının regl olmasından iğrendiği kadar tecavüzden de iğrendiği bir dünya düşünün” gibi mesajların yazılı olduğu pedleri sokakta bir süreliğine kalıcı hale getirdikten sonra fotoğraflarını çekip Tumblr hesabında paylaşıyor bu genç kadın.

Günlerdir kendisiyle dünyanın her yerinden birçok kadının iletişime geçtiği genç kadına, aynı projeyi başka yerlerde de uygulayıp uygulayamayacakları soruluyor.

Çalışmasından rahatsız olan bir kesim de var. Aldığı mesajların her biri destekleyici yönde değil, anlayacağınız.

Oldukça güçlü ve farkındalık uyandırma noktasında çok başarılı olduğunu düşündüğümüz çalışmanın dünyanın başka yerlerinde devam etmesini diliyor, böyle vurucu projelerin çoğalmasını arzuluyoruz.

-“…şey yapsan aslında çok güzel görünürdün, şey…” -HAYIR.

IMG_0258.jpg

benim adım “bebek” değil!

0e3ced51-569b-47f4-8857-35dd069db8f7.jpg

Erkeklerin, kadının regl olmasından iğrendiği kadar tecavüzden de iğrendiği bir dünya düşünün

period-pads.jpg

Tecavüzcüler insanlara tecavüz eder, giysilere değil

Elon%C3%AB-de-Alemania-mensajes-feministas-en-compensas-2.jpg

molped1%281%29.JPG

8amymx.jpg

Bende uyku bandı sanmıştım meğerse kanatsız günlük pedmiş.. :d

Ped değil de başka bişeye yazaymış iyiymiş neyse ki günlük pede yazmış sanırım öyle ;)

....

Annem ben çok küçükken Aleyna , çalıştığı için sütünü sağar dolapta bekletirmiş. Sütleri sakladığı özel bişeyler var bilirsin mutlaka onun üstüne her sağma sırasında notlar yazarmış. O gün benimle ne konuşmak istediyse onu yazıyormuş

Bu yazıları hala saklar. Bu anlamlı derin bir şey tabi de annem de dahil bu kadın milleti hayatla oynamayı seviyor ;)

Cesareti varsa o pedleri TR'de dağitsin... buradaki abazalar kızı delik deşik ederlerdi :D

Mesaj iyi kullandıgı simge kötü herşeyimiz bu kadar ortada olmamalı

ayfonumdan gönderildi :p

Ped değil de başka bişeye yazaymış iyiymiş neyse ki günlük pede yazmış sanırım öyle ;)

....

Annem ben çok küçükken Aleyna , çalıştığı için sütünü sağar dolapta bekletirmiş. Sütleri sakladığı özel bişeyler var bilirsin mutlaka onun üstüne her sağma sırasında notlar yazarmış. O gün benimle ne konuşmak istediyse onu yazıyormuş

Bu yazıları hala saklar. Bu anlamlı derin bir şey tabi de annem de dahil bu kadın milleti hayatla oynamayı seviyor ;)

pede yazmasnn anlamı işte kadın olmak, kadnlra yönelk msj içermesi. bnce güzl fikr.
annen çk ince ruhlu bi hatunmş, saygyla anıyorm :) not yazmasnn bi sebbide kendisnn çalşmak zornda kalp kndi emziremediği için sçluluk duygusu taşıması olablrr. kendini notlr yazark ifade etmş. e zamnı geldiğinde de iç güdüsl olark emzirlme ne oldgnu bilmedğini notlrı okudgnda anlaycgnı düşnmş olablr.

notları kaybtmezsnz umarm. kadn mlleti ince düşnceli naprsn :)

Verilmek istenen mesaj gayet iyi ama bunu duvara anlatıyor gibi ..
Bizim memlekette öyle de yurt dışında ki duyarlı insanları bilemiyorum.

Geri