''Şehitler unutulunca ölür'' sözüne katılıyor musunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
''Şehitler unutulunca ölür'' sözüne katılıyor musunuz?

Doğru olabılırdı .. Bir gerçekte var ki şehitler UNUTULMAZ

Ne guzel kendimizi kandiriyoruz.

sehitler olduruldugunde olur. Ve bir sure sonra kimsenin aklina gelmez

İnançsızca yasamaktansa, inandığın bir şeyler uğruna ölebilmek daha mantıklı gibi. Ve evet unutulunca değil ölünce ölüyorsunuz, bir de benden duyun istedim :p

unutulmaması gerektiği vurgulanmış. yoksa unutulmayan şehitler canlı olacak hali yok.

Bu konuda bol keseden konuşmamak gerekir,askerlik yaptığım dönmede uğurladığım Şehitler oldu ayrıca öldü kelimesine gıcık olurum bir asker ölmez Şehit olur.Bu durumu çok çok yakından yaşadığım şahit olduğum için o anları hiçbir zaman unutmayacağım.Bilmeyen için konuşması çok basit.

İnandığın şey seni sen yapan değerlerdir. Sen mesela küçük su kaplumbağlarına inanırsın onların yaşaması için kendi canını riske atarsın, diğeri özgürlük gibi soyut şeyler uğruna mücadele verir, kimisi evladı için canını hiçe sayar. Doğru veya yanlış yoktur bunda. Herkesin uğruna öleceği/ölebileceği şeyler vardır. Sana çok aptalca gelen birilerinin hayatını adadığı bir şeydir belki.ifade edebildim sanırım

İnandığın şey seni sen yapan değerlerdir. Sen mesela küçük su kaplumbağlarına inanırsın onların yaşaması için kendi canını riske atarsın, diğeri özgürlük gibi soyut şeyler uğruna mücadele verir, kimisi evladı için canını hiçe sayar. Doğru veya yanlış yoktur bunda. Herkesin uğruna öleceği/ölebileceği şeyler vardır. Sana çok aptalca gelen birilerinin hayatını adadığı bir şeydir belki.ifade edebildim sanırım

Inandigin sey'in acilimini biliyorum zaten serkan:)
Sadece ya da neyse bu konu ile ilgili dusuncemi cok evvel soylemistim.

Şehitler ölmez .. Bunu bizzat ALLAH buyuruyor ..
İsimlerinin yaşayanlar tarafından unutulmasının gayb aleminde bir önemi yok ..

Katılmıyorum, şehitlerin olmasına askerlerin ölmesine sebep olanların
kendilerini rahatlatmak için söylediği bir söz sadece ..

5 Tane şehit Asker ismi Hikayesi Say Desen SayamazLar
5 Pop Sarkıcı Say Desen 15 Sayarlar

(169-170) Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.
AL-İ İMRAN

Peygamber efendimiz şehitlerin cennette dünyada olmayan nimetlere yüz çevirip dünyaya tekrar gidip tekrar ölmek isteyeceklerini buyurmaktadır.

Evet katılıyorum.Öyle olması gerekir en azından, dini ve vatanı için can verenlerin normal ölen insanlardan biraz farkları olsun degil mi

Ölmek ölmektir. Her haltı yapıp, bunlara sebep olup şehitlerimizi saygıyla anıyoruz demek kimin içini rahatlatıyorsa artık..

Geri