Şehit sınıflandırılması ?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Türkiye'nin 15 Temmuz dan beri konuştuğu isim Şehit Ömer Halisdemir ...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra herkesin gönlünde taht kurdu. Stadlar da pankartları asıldı , t-shırtleri çıktı , kalemlere ismi yazıldı bayraklara resminin baskısı yapıldı, haberlerde her akşam ismi geçer, okullara sokaklara bulvarlara ismi verildi vs...

Peki dün akşam Van da yola döşenen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan askerimizin adını memleketini bilen var mı ?

Ya ondan önce her gün 2şer 3er verilen şehit polis , askerlerimiz den ?

Ülkede artık şehit sınıflandırılması mı yapılıyor yoksa bana mı öyle geliyor ?

15 temmuz gecesi şehit düşenler kahraman , mayın patlaması sonucu şehit olanlar sıradan mı ?

Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

Son olarak Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun , Allah ailelerine sabırlar versin.

Söylenebilecek her şeyi zaten söylemişsin ki . Bunları göremeyenler düşünsün ..

Kurtuluş Savaşında binlerce şehit verdik ama o şehitleri Sütçü İmam temsil etmiştir .. İstanbul'un fethinde Ulubatlı Hasan, Uhud'da Hz.Hamza ..
Genelde bu tür olaylarda bir ya da bir kaç isim ön plana çıkarılır bunda bir anormallik yok ..
Anormal olan demokrasi şehitleri için mangalda kül bırakmayanların, duygu sömürüsü üzerine sömürü yapan iktidar zihniyetinin terör karşısında verdiğimiz şehitler için " PIÇAGG GEMÜĞEE DAYANDUU HAAA " diye artislik yapıp geçiştirmeleridir ..

Dövletin işine garışmam begim.

Aloo...Angara mı?Gonuşun susman!
Zor benim oraya erişmem begim.
Burası Şemdinli...Ben Çopur Osman,
Şart oldu sizinle görüşmem begim.

Neden mi aradım,hele bah şuna!
Yoksa sesim getmedi mi hoşuna?
Bize silah dağıtmayın boşuna,
Anarşistle filan vuruşmam begim.

Bir kere vuruştum aldım payımı
Hapiste geçirdim otuz ayımı
Şimdi tekrar gazıp gendi guyumu
Zindanda çürüyüp buruşmam begim.

Aloo..Dur gapatma dökem içimi
Sattım savdım davarımı geçimi
Ürüşvetle zor gurtardım gıçımı
Üç ay evvel bitti duruşmam begim.

Silah diye zırtımıza bindiniz
Şimdi niye dağıtmaya döndünüz
Ula bizi siz eşşek mi sandınız?
Ben daha o işe girişmem begim.

Hem köylüler ne yapacak silahı
Bu yolla mı bilacağız felahı
Hani gardaş gavgasıydı bu yahu
Ben öyle lafınan yarışmam begim.

Gardaşı mardaşı artık bırahıp
Bu gavga neymiş anlayın bahıp
Yerinizde olsam kürsüye çıhıp
Beşlik simit gibi gırışmam begim.

Gayrı benim külahıma anlatın
Enayisi biz miyiz be milletin
Cendermesi polisi var devletin
Dövletin işine garışmam begim.

Gedip de Arifi dinleyin bir de
Dünkü garışanlar şimdi bah nerde
Türkeş babo dört senedir içerde
Küsmüşem vallahi barışmam begim.

Ozan Arif

O kadar çok şehit veriyoruz ki son zamanlarda isimlerini hatırlayamıyoruz bile.Sınıflandırılma olduğunu düşünmedim ben yazıyı okuyana kadar. Yine de düşünmüyorum, yıllardır şehit veriyoruz bu yüzden bayrağımız kırmızı bizim. Hiç birinin diğerinden üstün olduğunu düşünmüyorum böyle düşünen varsa da insanlığından şüphe duyarım.

Türkiye'nin 15 Temmuz dan beri konuştuğu isim Şehit Ömer Halisdemir ...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra herkesin gönlünde taht kurdu. Stadlar da pankartları asıldı , t-shırtleri çıktı , kalemlere ismi yazıldı bayraklara resminin baskısı yapıldı, haberlerde her akşam ismi geçer, okullara sokaklara bulvarlara ismi verildi vs...

Peki dün akşam Van da yola döşenen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan askerimizin adını memleketini bilen var mı ?

Ya ondan önce her gün 2şer 3er verilen şehit polis , askerlerimiz den ?

Ülkede artık şehit sınıflandırılması mı yapılıyor yoksa bana mı öyle geliyor ?

15 temmuz gecesi şehit düşenler kahraman , mayın patlaması sonucu şehit olanlar sıradan mı ?

Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

Son olarak Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun , Allah ailelerine sabırlar versin.

Bu soruların arasına girerseniz, çıkamazsınız. Mesela ben bunu yıllardır savunurum. Ama ucu Mustafa Kemal Atatürk'e dayanır. Yıllarca savaşlar oldu. Çanakkale'de şehitlerimiz oldu. Çanakkale Şehitliği'nde ismi yazılan şehitlerin isimleri neden hiç bir yerde yok ta Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi her yerde var? Ülkenin hiç bir yerinde Arap isimleri istenmiyor gibi görünüyor. Ama şehitlikte şehit olan Orta Doğulu'lar var mesela.

Önüne geçemezsiniz böyle şeylerin. Şehitlikler bu dünyada tabii ki sınıflandırılır. Öteki dünyada asıl layığını bulur, çok dert etmeyin.

Jose Chilavert

Mustafa Kemal Atatürk bu yaşadığımız toprakların kurucusu hala bunu idrak edemedik gitti ...
Sen bile diyorsun "Atatürk" diye. Niye bu adam bu ünvanı almış ? İsminin her yerde geçmesi normal değil mi :)
Sıradan ahmet mehmet hasan hüseyin den bahsetmiyoruz Atatürk'ten bahsediyoruz !

Bu kıyaslama yanlış ve eksik olmuş bence.

Bahsettiğin şeyi anladım ama . Mesela Erzurum da ermenilere karşı yapılan ayaklanmada birçok şehidimiz vardır ama öncü olarak Nene Hatun ön plana çıkmıştır . Diğer şehitlerimizi bilmeyiz ..

İzmir de işgalcilere ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin vardır . Öncü olmuştur onun ismi geçer.
Maraşta Sütçü İmamlar , Çerkez Ethemler , Demirci Mehmet Efe'ler gibi öncü birçok isim vardır.
Bunlar gibi Ömer Halis Demir de aynı kefeye koyulabilir .15 Temmuz da öncü olmuştur.

Ama dediğim gibi Mustafa Kemal Atatürk ile kıyaslamak doğru değildir.

Jose Chilavert

Mustafa Kemal Atatürk bu yaşadığımız toprakların kurucusu hala bunu idrak edemedik gitti ...
Sen bile diyorsun "Atatürk" diye. Niye bu adam bu ünvanı almış ? İsminin her yerde geçmesi normal değil mi :)
Sıradan ahmet mehmet hasan hüseyin den bahsetmiyoruz Atatürk'ten bahsediyoruz !

Bu kıyaslama yanlış ve eksik olmuş bence.

Bahsettiğin şeyi anladım ama . Mesela Erzurum da ermenilere karşı yapılan ayaklanmada birçok şehidimiz vardır ama öncü olarak Nene Hatun ön plana çıkmıştır . Diğer şehitlerimizi bilmeyiz ..

İzmir de işgalcilere ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin vardır . Öncü olmuştur onun ismi geçer.
Maraşta Sütçü İmamlar , Çerkez Ethemler , Demirci Mehmet Efe'ler gibi öncü birçok isim vardır.
Bunlar gibi Ömer Halis Demir de aynı kefeye koyulabilir .15 Temmuz da öncü olmuştur.

Ama dediğim gibi Mustafa Kemal Atatürk ile kıyaslamak doğru değildir.

Bir Atatürkçü için tabii ki doğru değildir.
Ben daha objektif, tarafsız ve liberal bir gözle bakıyorum olaya.
Örneğin Atatürk kadar olmasa da ön plana çıkması gereken bir Kazım Karabekir var. Ama Kazım Karabekir'in yaptıklarıyla, şuandaki bilinirliği ve anılma derecesi arasında kocaman bir uçurum var.

Yani kısacası, Atatürk'ü haddinden fazla büyütüp, diğerlerini yerin dibine soktuk. Bunu sen, ben, o yaptık. Suçu başkasında aramamak lazım.

''Türk milleti'' yerine ''ümmet'' kavramını inşa edenler için şehitlik, bir şeyh (hanedan) ya da mezheb için savaşıp ölenler için anlam ifade eder. Osmanlı'da Alevilerin (Türkler) katli için verilen fetvalarda bu çok net görülür.

Kimin kimi şehit gördüğü tartışmasının yanında, şehitliğin dinen mertebelerinin olduğu gündeme gelmeli bence.

Herkes kendi mücadelesine kutsiyet atfediyor. Tapınakçılar için; "İsa'nın ordusu korkusuz ve yenilmezdir." ifadesi geçer. Ama korktular ve yenildiler.

Saldıran şempanzeler, sevişen bonobolar.

Bir Atatürkçü için tabii ki doğru değildir.
Ben daha objektif, tarafsız ve liberal bir gözle bakıyorum olaya.
Örneğin Atatürk kadar olmasa da ön plana çıkması gereken bir Kazım Karabekir var. Ama Kazım Karabekir'in yaptıklarıyla, şuandaki bilinirliği ve anılma derecesi arasında kocaman bir uçurum var.

Yani kısacası, Atatürk'ü haddinden fazla büyütüp, diğerlerini yerin dibine soktuk. Bunu sen, ben, o yaptık. Suçu başkasında aramamak lazım.

Liberal bir gözle mi :u1:
Peki . Neyse ..
Oraya hiç girmeyeyim konu uzamasın.

Ben Atatürkçüyüm diye böyle düşündüğümü söylüyorsun ya peki , ben aynı zamanda bir Ülkücüyüm ! Buna rağmen burda birçok konuda Devlet Bahçeliyi yerden yere vurup eleştirmişimdir.

Senin mantığına göre Ülkücü olarak liderimi eleştirip yerden yere vurmam tezatlık oluyor :) Demek ki neymiş tarafsız bir gözle olayları yorumlayıp değerlendiren biriyim ;)

Ben Atatürkçüyüm diye böyle düşündüğümü söylüyorsun ya peki , ben aynı zamanda bir Ülkücüyüm ! Buna rağmen burda birçok konuda Devlet Bahçeliyi yerden yere vurup eleştirmişimdir.

Senin mantığına göre Ülkücü olarak liderimi eleştirip yerden yere vurmam tezatlık oluyor :) Demek ki neymiş tarafsız bir gözle olayları yorumlayıp değerlendiren biriyim ;)

O çok büyük bir hatadır biliyor musun?
Yani ülkücü olabilirsin. Bu ülkücülüğü benimsediğini söyleyen bir Milliyetçi Hareket Partisi'ni benimseyeceğin anlamına gelmiyor. Tamamıyla görüşlerini hiç bir zaman karşılamaz çünkü.

O yüzden en iyisini yapıyorsun. Ben de öyleyim. Benim görüşlerimi tam anlamıyla karşılayan bir siyasi parti yok. Zaten normalde de kimsenin olmaması lazım. Büyük bir görüşünü karşılıyor olabilir ama hiç bir zaman tamamını karşılamaz. Karşılamamalı.

Şehit mertebesi konusunda da hala aynı fikirdeyim. Sembol olarak bir çok şehidi temsilen bir kaç kişi ön plana çıkarılıyor. O yüzden her şehite aynı değer verilmez. Onun değeri ahirette bellidir.

Geri