Şehit Olmak?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgede meydana gelen olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleriyle toplantı yapan Yıldız, "Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır" dedi.

Bu açıklamayı samimi buluyor musunuz?

Konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Siz de Enerji Bakanı'nın söylediği gibi ''şehit'' olmak ister miydiniz?

Siyasi bir ağızdan çıkmış ( Bulunduğu camia adaletin ve hakkın canlı şahitliğini yapmayan) vahyi bir kavramı ( şehadet ; hakikatin canlı tanıklığını yapma / bedel ödeme) böyle bir başlıkta konuşmayı uygun ve samimi bulmuyorum...

O yüzden ben konudan beriyim...

Tevhid - Adalet - Özgürlük

Ben siyasilerin bu tür söylemlerini ciddiye almıyorum. Dünde ekonomi bakanı valllahi billahi ekonomik kriz yok dediydi.

Ve artık neden niçin şehit olmak diye soruyorum ?

Eğer ki bu ülkede sadece belirli bir sosyoekonomik sınıf ailelerin evine şehit düşüyorsa, eğer ki bu ülkede terör istenilen zamanda durdurulup istenilen zamanda hortlatılıyorsa, eğer ki bu ülkede şehit kanı üzerinden seçim ve iktidar yarışı yapılıyorsa, acaba şehitlik kavramı bizim bildiğimizden çok mu farklı ?

Şahsım adına bu koşullar altında şehit olmak istemem.

Söylerken samimi olabilir içini bilemem ama ameli durum ve tavırlarını hatırladığımızda " hadi lan sende " demeden geçemiyorum ..

3 gündür gömlek değiştiremdiği için yeteri kadar fedakarlık etti daha fazlasını bekleyemiyoruzz

@Qasem üstada katılıyorum.
''Şehitlik mertebesi bunu kirli siyasetin şovlarına alet eden bir siyasinin ifadesi ile tartışılamayacak kadar yücedir.
Bu bir nimettir,herkese nasip olmaz.''

Bildiğim ve inandığım,olmasını istediğim tek şey
Şehitlik mertebesinin bu kadar kolay kazanılacağının düşünülüp sürekli dillere sakız edilmemesi gerektiğidir

Konu hakkında fikir beyan etmeden önce şehitlik kavramını netleştirmek gerekir diye düşünüyorum. Şehitlik için mümin olmak esastır ve (yanılıyorsam düzeltin) Allah rızası için savaşırken yada çalışırken ölmek gerekir. Yani bir cihat içinde değilseniz (ki Cihat koşulları fazlasıyla muallak, bugün IŞİD bile yaptığının cihat olduğunu beyan ediyor) yada başka hiçbir çıkarınız olmadan sadece Allah rızası için (bir de buna insanlık hayrı da eklenebilir sanırım) icraatlerde bulunan bir mümin değilseniz "şehit" olamaz, "şehadete" eremezsiniz.

Bu açıklamadan sonra sayın bakanın açıklamalarını da samimiyetsiz bulduğumu belirtmeme gerek yoktur sanırım.

Bugün okuduğum bir köşe yazısında farklı bir bakış açısı gördüm. Hiç bu şekilde düşünmemiştim... Siz ne fikirdesiniz bilmem ama mantıken doğru geldi bana...

...Bunların arasında "şehitlik" için uzun zamandır hazır olanının bu olduğu anlaşılıyor. Şehitlik, dediğim gibi, dini, siyasi çıkarların "aracı" durumunda. Bakın, "Allahım bana şehitlik nasip eyle" diyen biri aslında şunu istiyor: "Allahım, dinimi, vatanımı, benim şehitliğime ihtiyaç duyulacak duruma getir". Çünkü, şehitlik "din, vatan tehlikeye girdiğinde" devreye giren bir olgu. Bu Bakan, nasıl bir Müslümandır ki, "dinimi, vatanımı benim şehitliğime muhtaç edecek duruma düşürme" diye allahına dua etmiyor? Dini de, vatanı da zor duruma düşerse, cennet kapıları açılacak bu zata. Allahından istediği bu. Şimdi, bu bakan cennete gitsin diye memleket ateşe mi boğulsun?...

E gidip şehit olsun. Onu kim tutuyormuş. :T:

Bazen düşünüyorum bu kadar yüksek bir mevki olan şehitliği nasıl olurda fakirin,garibanın elinden almıyor zenginler..

Konu hakkında fikir beyan etmeden önce şehitlik kavramını netleştirmek gerekir diye düşünüyorum. Şehitlik için mümin olmak esastır ve (yanılıyorsam düzeltin) Allah rızası için savaşırken yada çalışırken ölmek gerekir. Yani bir cihat içinde değilseniz (ki Cihat koşulları fazlasıyla muallak, bugün IŞİD bile yaptığının cihat olduğunu beyan ediyor) yada başka hiçbir çıkarınız olmadan sadece Allah rızası için (bir de buna insanlık hayrı da eklenebilir sanırım) icraatlerde bulunan bir mümin değilseniz "şehit" olamaz, "şehadete" eremezsiniz.

Bu açıklamadan sonra sayın bakanın açıklamalarını da samimiyetsiz bulduğumu belirtmeme gerek yoktur sanırım.
Burada bir düzeltme yapalım. Şehitlik yaşantısıyla hayatıyla tanıklık yapmaktır. Yani hakkın adaletin tevhidin, ahlakın, dürüslüğün, geneldede vahyin şahitliğini yapmaktır... Bu yolda ölene de Yaptığı şahitliğin adı olan şehid adı verilir...

Daha geniş konuşulabilir ama, salt Allah yolunda ölmek değildir... Bu s adece insanları savaşmaya itmek için atılmış içi boş naranın adıdır...

Şüheda Hakkın canli şahitliğini yapmaktır... Hemde hayatın her alanında...

Tevhid - Adalet - Özgürlük

Ne için, kim için, neden şehit oluyorlar? Dedirtiyorlar artık.

Geri