Şehirlerarası Yolculuğu Eğlenceli Hale Getiren Şeyler

Konu sahibi son olarak 2468 gün önce görüldü
Ben dışarısının manzarasını izlerim. Gece bile olsa. En güzel yolculuk, gündüz ve tam güneşli havada Karadeniz kıyısı boyunca yüksek bir Otobüste seyahat etmek. (Yağmurlu havada tam tersi oluyor)

Eger otobus kullaniyorsam (ki, uzun yolda tercihim genelde kendi aracimdir) uyumayi tercih ediyorum. Yoksa, o yolculuk benim icin kabus gibi bir hale burunuyor.

Eger kendi aracimla cikmissam bu yola; yan koltugumda mutlaka uyumayacak olup, yolda bana eslik edecek birisini aliyorum. Sohbet - muhabbet derken, yol da uzun ise; zaten bir sure sonra deliye vuruyorsunuz.

Sırf meraktan Şırnak'tan Ankara'ya otobüsle gittim.(Evet gerizekalıyım.)
Otobüs her mola verdiğinde güllü dinleyerek çay içtim.
Kontrol noktalarında beklerken kabak çekirdeği yedim.
18 saat yolculuktan sonra 1 hafta boyunca uyudum.
Ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi.
Tşk.

Kanal D'nin geceleri yayinladigi IMDB puani 4.5 filmler serisinden hallice filmleri izlemek o an icin yokluktan olsa gerek hep cekici gelmistir bana bu yolculuklarda. 2 sene onceki otobusle Antalya'ya gitme maceramdan sonra zaten siklikla kullanmadigim karayolu ulasimini tamamen biraktim. 6-7 saatlik yolculugun ustunu kesinlikle otobusle gitmiyorum. Yapmaktan hoslandigim bir sey de gunluk hayatimda vakit ayirip okumadigim kitap, defter, blog vs. ne varsa yolculuk boyunca goz atabiliyor olmakti.

“Road trip” denilen olayi bir ben mi sevmiyorum bilinmez ama 3 saatin ustune araba/otobus yolculugu cekemiyorum. Ucak en guzeli, pat diye orada oluyorsun. Zamanini gitmek istedigin yerler icin kullaniyorsun. Hem de onceden plan yaparsan, otobus ucreti ile ayni fiyata ucak bileti bulma ihtimalin de var.

yolculukta sırasında nasıl kitap okuyorsunuz,benim midem bulanıyor başımı eğdiğimde:T:
uzun yolculuk anca yorar. keyif vermez :/

az gittik uz gittik, 60 model kiralik araba, 70 model meksika sapkalari ile
otel bulduk kaldik, gol bulduk yuzduk, balik tuttuk yedik,
konser duyduk dinledik, muze gorduk gezdik
bira soguttuk ictik
zincirinden bosalmis serseriler gibi, yol nereye biz oraya
lanetlenmis tatil koyleri icin bozkir ve -25 e varan gece icin
suraya bir sarki birakiyorum Tom Amca'nin hikayelerinden

Tom Waits - telephone call from istanbul

ben "yol filmlerini"de "yol hikayelerini"de "yola cikmayi"da severim

Arabayi kenara cekip gunebakan bahcesinde fotograf cekmek.

Hiç sevmiyorum uzun yolculuğu uyuyamıyorumda eğlencesi falan kalmıyor zorlada olsa kitap okur müzik dinlerim

35 dakikalık ankara uçağında bile uyuyorum. kitap okuyorum diyen yalan söylüyor, 4. dakikadan sonra başı ağrıyor adamın

Geri