Şehirler arası yolculukların vazgeçilmez durakları: Dinlenme Tesisleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bunu bu şekilde açtım ama aklıma daha iyi bir versiyon gelirse başlığı düzenleyeceğim.

Geçen ayran konusuna yazarken aklıma teee nerelerden böyle bir konu geldi kfjf Sevdiğiniz, yolculuklarınızı keyifli hale getiren mekanları yazarsanız belki hepimiz için bir rota oluşur. Ya da bir dinlenme tesisinden beklentileriniz nedir, kendinizi beş yıl sonra nerede görüyorlfkrjr şaka şaka. Kafanıza göre artık, let’s go:d

Bazi dinlenme tesisleri gerçekten ani biriktirecek kadar hoş ya Alanyaya giderken Tınaz tepeye uğramak semaver de çay içmek daglari izlemek offff gidesim geldi şuan ühüü

Eski yoldan gittinizde keyiflidir. Boludağının korku dolu virajlarında mola verilir köfteler yenirdi. Şimdi Bolu dağı tüneli çıkışı Highway dinlenme tesisi keyifsiz bir yer.

Van Diyarbakır arası buzlu Pınar dinlenme tesisleri vardır bir tane de ciğerci vardı unuttum adını ordan ciğer yemeden yola devam edemeyiz o derce güzeldir @HosgeldinHarunAbi sen biliyor musun orayı

Ömer Doruk Tesisleri..

Gidersin gelirsin illa ekmeğinden alırsın. Şile bezi mağazasına kendini atarsın.

@Serçe artık orası yok. Sahipleri mahpus damlarında..Yangın çıkmıştı sonra küçülttüler ve t’si bile kalmadı..

• Wow
Tepkiler: ne
Ömer Doruk Tesisleri..

Gidersin gelirsin illa ekmeğinden alırdın. Şile bezi mağazasına kendini atarsın.

@Serçe artık orası yok. Sahipleri mahpus damlarında..Yangın çıkmıştı sonra küçülttüler ve t’si bile kalmadı..
İki senedir Muğlaya gidiyoruz cidden kapandı mi çok üzüldüm şuan.(

Gezmedigim rota kalmadi sayilir
Şimdi hangi birini sayayim
Misis mi desem
Mirkelammi desem
Sofular mi desem
Emmos bucakmi deseem
Bilemedim
Hepsinde ortak bir anim var.
Cek saga vur kafayi uyu.
Uyan ve usulca yola devam et.

İki senedir Muğlaya gidiyoruz cidden kapandı mi çok üzüldüm şuan.(
Evet kapalı. Terkedilmiş harabe gibi.. Mağarasına hiç girmedim ama..

Orada yurtdışından gelen turistler ve moturcular çok olurdu. Hele bir Kore’li kafile vardı biz çay içerken kurutulmuş balık yedi yanında makas bile vardı.. Dedim çayımı hiç ettin çıktım hava aldım…

• Üzgün
Tepkiler: ne
Evet kapalı. Terkedilmiş harabe gibi.. Mağarasına hiç girmedim ama..

Orada yurtdışından gelen turistler ve moturcular çok olurdu. Hele bir Kore’li kafile vardı biz çay içerken kurutulmuş balık yedi yanında makas bile vardı.. Dedim çayımı hiç ettin çıktım hava aldım…
Bir daha o yollari ayni hevesle geçer miyim......

Van Diyarbakır arası buzlu Pınar dinlenme tesisleri vardır bir tane de ciğerci vardı unuttum adını ordan ciğer yemeden yola devam edemeyiz o derce güzeldir @HosgeldinHarunAbi sen biliyor musun orayı
Buzlupınarı biliyorum da ciğerciyi bilemedim. Ama Diyarbakıra yakın her ciğerci iyidir. Diyarbakırdaki her ciğerci de iyidir. Fark yok aralarında bakma sen.

Şimdi efendim, mühim ve nadide kıçımı sadece Şirince/Meryem Ana'm için kaldırır, uçak korkumdan dolayı otobüsle seyahat ederim, otobüse bindiğimde otobüs korkum da oluşur ama kimse benim korkularımı sorgulamasın yani çok fazla var hangi biriyle uğraşacağız işimiz gücümüz var bugün pazartesi.

Tüm seyahat boyunca ne ikram alırım ne su içerim ne molalarda sigara içerim, bir an önce gideceğim yere varma dileğindeyimdir. Fakat bazan, benim yüreğim yanar ve asitli-soğuk-şekerli bir şeyler içmek isterim. Dinlenme tesisinin marketine giderim, Pepsi alırım birkaç şekerleme-çimkeleta filan, otobüse dönerim, şimdi ben bunları açarsam-yersem çok ses olur birileri rahatsız olur tamam herkes bir şeyler yiyor ama çıkan ses benden çıkmasın diye, aldığım şeyleri açmam.

O ılık, çantamda kalan Pepsi, bir hafta boyunca benimle gezer.

Böyle de aşırı üst düzey bir malımdır.

Yani, pek anım olmaz, çünkü telefona gömülür, ya bir şeyler yazar ya bir şeyler oynarım.

Sivrihisar’da Muhteşem Tesisleri, Afyon’da İkbal ya da Cumhuriyet Sucukları Tesisi, yine Sivrihisar diyebiliriz sanırım Bena Kahve.
Muhteşem Tesislerinde anne-bebek odası da var.

Ben uzun yolculukları seviyorum bir de gece yolculuklarını, uyumaktan ziyade sevdiğim için hep uyanığım. Pozantı' da şekerpınarı tesisleri vardı. Hayat şişe suyunun kaynağının da olduğu yerdi Torosların eteklerinde hem temiz, hem de güzel anılar için fotoğraf çekebileceğiniz manzaralara sahipti. Otoyol biraz düşürdü popülerliğini ama hala durur eskisi gibi uğrak bir yer olmasada. Bir de kendin pişir kendin ye mekanı vardı adı da buydu. O kadar yolu teper gider Toroslar havası alır dönerdik.

Türkiye'nin hemen her yerine gittim sayılır, bir kere dinlenme tesisleri pahalı, bu durum beni rahatsız ediyor, o yüzden çok çok zor durumda kalmadıkça bir şey yemem..

İkincisi o dandik hediyelik eşyalar hep ilgimi çeker, gider bakardım..
Özellikle yiyecek ürünleri o kadar kalitesiz ki :) lokum, pişmaniye tarzı şeyler. Aman aman uzak durun, bedava olsa yenmez!
Bir başka konu tuvaletin başında duran ilginç tipler, ulan şimdilerde öyle bir sistem yapmışlar ki, sanki Survivor yarışmasındasın, içeriye canını zor atıyorsun. Turnike den geçmek öyle kolay değil ahah.
Neyse işi bitirdin, hop çıkarken adamın elinde kolonya ile beklemesi, müthiş.. sevdiğim kısım bu.

Bizim insanın birileri bir şeyler yaparken onu izleme merakını asla anlamadım.. muavin arabayı yıkıyor, herkes dikilmiş onu izliyor, sanki ilk kez görüyor gibi :)

Otobüste insanlarla tanışma hikâyelerini, flörtlerini falan severim ama. Ya otobüsün içinde başlar bakışma ve konuşma, ya da ilk dinlenme tesisine gelince yaparsın hamleyi. Genelde de sigara içerken edilir muhabbet.. pardon çakmağınız var mı, ya da çakmağınızı kullanabilir miyim?

Gereksiz bir bilgi vereyim, otobüs yolculuğu kaç saat olursa olsun asla bir saniye uyuyamam.. gözüm hep yolda olur, şoför de olur.. hep böyle bir şey olacak, koşup müdahale edecek gibi tetikte beklerim..
Ulan bazıları horul horul uyuyor, kıskanmamak elde değil!

Mersine giderken şekerpınarında mutlaka mola veririz. Bir kerede adana'da bi yerde mola vermiştik ama ismini hatırlamıyorum geceydi ve ben ne bulduysam almıştım mdmdm

Çok çişin geldiğinde yeter artık varsak şuraya artık denilen, medeniyet dışında inşa edilmiş mini medeniyetimsi mekan.

allahımmmm. son yılım buralarda geçti. ben bu travmalardan nasıl kurtulacağımm. otogarlar havaalanları.. o istanbulun da belasını..

Geri