Şehidim Helal Et Hakkını!

Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü
img_323814_tuncelide-sehit-olan-komiserin-babasi-ercan-kerman-yasadigi-aciyi-boyle-dile-getirdi.jpg

Yine bir şehit haberiyle sarsıldı yüreklerimiz. Yine oğulsuz kaldı analar babalar, babasız kaldı evlatlar, ersiz kaldı kadınlar... Ateş düştüğü yeri yakmıyor artık! Bu ateş her yere sıçrıyor, herkesin yüreğine düşüyor çünkü. Bunun ispatıdır şehit cenazelerinde yaşananlar. Türkiye'nin tek yürek oluşudur bunun kanıtı. İstanbul'dan Artvin'e, Mersin'den Antalya'ya, Siirt'den Osmaniye'ye, Adana'dan Kırıkkale'ye, Erzurum'dan İzmir'e, Denizli'den Eskişehir'e kadar, tüm Türkiye, şehitlerine ağladı... Kim ağlamadım diyebilir ki? Kim isyan etmemiş olabilir ki? Kim yüreği taş gibi durabilir ki? Kimse. Gencecik bedenleriyle, silaha sarılan inançlı elleriyle, yarından umutlarıyla, hayalleriyle, özlemleriyle, yaşadıkları kısacık hayatlarıyla, yaşayamadıklarıyla ve yaşayamayacaklarıyla artık... Yine gitti giden...
Onbinlerce, yüzbinlerce insan uğurladı şehit cenazelerini “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları arasında... “Biz bir ölür, bin diriliriz” dedi bazıları... “Beni de alın askere” diye bağırdı Türk kadını... “Ağlamayın onu ben vatan için saldım” dedi yüreğindeki tüm acısına rağmen bir Türk anası... “Hepimiz Mehmet'iz” dedi onbinler... “Hepimiz Musatafa Kemal'in askerleriyiz” dedi yüzbinler... Hepimiz Mustafa Kemal"in askerleriyiz! Ben de! Beni de alın askere! Hiç düşünmeden savaşırım ülkeme yönelen her tehdit karşısında. Bütün Türk kadınları gibi ben de. Bu kadar güçlü bir milletiz biz çünkü. Bu kadar inançlıyız. Hain bir kurşun yere serer mi beni de bir gün diye düşünmeden atarız kendimizi orta yere. Bu madalyonun bir yüzü, evet. Ama bir de başka bir yüzü daha var ki; işte o daha da acı. Bitmiyor bu savaş! Hep aynı filmdi oysa seyrettiğimiz, hep aynı acıydı yaşadığımız, aynı çığlıktı attığımız... Peki hesabı sorulacak mı kanı yere düşen şehit çocuklarımızın? Bu ilk kan değil döktüğümüz, peki, ama son olacak mı? Bitecek mi bu hazin savaş? Neye yarıyor yaktığımız ağıtlar şimdi? Dindiriyor mu acımızı? Bu çocuklarımızın uğrunda öldükleri bu dava bitti mi peki? Onlara borcumuzu bir tek bitirerek ödeyebiliriz bu kanlı savaşı. Onların kanı bir tek o zaman yerde kalmaz!
Bitirin bu savaşı! Geleceğimiz yok oluyor! Bitirin bu savaşı! Canımız acıyor, içimiz yanıyor, ülkemiz kanıyor...
Uğurlar olsun size ey vatanımın genç koruyucuları... Bize hakkınızı helal edin e mi...

Geri