Şeftali Kebabı (Kıbrıs Yöresi)

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
dW2wAss.md.jpg

Malzemeler:

• Yarım kilo dana kıyma
  • 250 gr koyun gömlek
  • 100 gr kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz karabiber

Yapılışı:

Kuru soğanı soyup ince ince doğruyoruz. Maydanozları yıkayıp kurumasını bekledikten sonra ince ince kıyıyoruz. Bir kapta kıymayı, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberle iyice yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra şekillendirerek iri köfte biçimine getiriyoruz. Koyun gömleği açtıktan sonra hazırladığımız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırıyoruz. Köfte biçiminde hazırladığımız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçiriyoruz. Şeftali kebabını ızgarada pişirdikten sonra servis ediyoruz.

ALINTI

Kıbrıs'a her gittiğimde birileri yapıp yemeğe davet eder ancak benim damak zevkime hitap etmiyor.

Ne alaka ya et ile şeftali
Bu kebabın uzaktan veya yakından şeftali ile alakası yoktur. Peki, içerisinde şeftali olmamasına veya şekli de şeftaliye benzememesine rağmen neden bu lezzetin ismi şeftali kebabıdır?

Şeftali kebabının hikayesi aslında basit bir kelime oyununa dayanmaktadır. Rivayete göre, Şef Ali denen Kıbrıslı bir usta bu kebapları seyyar arabasıyla yapar ve Şef Ali’nin kebabı diyerek satarmış. Orijinal ismi Şef Ali Kebabı olan yemek, zamanla “Şeftali Kebabı” adını almıştır.

Bu kebabın uzaktan veya yakından şeftali ile alakası yoktur. Peki, içerisinde şeftali olmamasına veya şekli de şeftaliye benzememesine rağmen neden bu lezzetin ismi şeftali kebabıdır?

Şeftali kebabının hikayesi aslında basit bir kelime oyununa dayanmaktadır. Rivayete göre, Şef Ali denen Kıbrıslı bir usta bu kebapları seyyar arabasıyla yapar ve Şef Ali’nin kebabı diyerek satarmış. Orijinal ismi Şef Ali Kebabı olan yemek, zamanla “Şeftali Kebabı” adını almıştır.
Boz zaten beni boz Gülarzu Sjsjsj ozaman niye şeftali demişler:p

gömlek yağı meselesi beni irrite ediyor:d ağır ağır hissettirdi

Sakızlı olan kebap hangisiydi onu da yaptılar, onu deneyelim (sakızlı kebapmış adı gayet basit kjfjd)
damla sakızını ette sevemem ben:D

KKTC’ye ilk gittiğimde hep şeftali kebabı yemeye gidelim falan diyorlar. Ben sanıyorum ki şeftaliden yapılıyor…

başlığı görünce iki-iki buçuk saat konuya girmedim
şöyle bi bakiyim derken malzemeleri gördüm içimden heeeeeeeee dedim
bunu yazdım şimdi kapatıyom

içinde neden şeftali yok diye sorguladığım kebap...
ghjklş

Geri