sefer tası

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
isim Yemek taşımakta kullanılan ve birbiri üzerine konulup bir sapa geçirilen kaplar veya bunlardan her biri.

"Tıka basa dolu sepetlerimizi, sefer taslarımızı açacağız, soğuk börekler ve taze meyveler yiyeceğiz." - Y. K. Karaosmanoğlu

• Beğen
Tepkiler: diE
70' li ve 80' li yılların Türkiye'sinde ortadirek esnaf ve memurun temsiliydi.
Kemal Sunal filmlerinde rastlamanız olası.

Tabi ya! bir zamanlar fakir ama onurlu bir "sefer tasi" var idi.
Aklima hep Kemal Sunal'in Yuz Numarali Adam" filmi gelir.
Otobuse dagilan makarnalar. "Beton Saban" derler bana :)
Sanki bir gun birisi gelmis, almis eline tuvali fircayi, hepisinin uzerine yeni bir resim yapmis gibi.
Spatulayi alip kaziyinca, altindan cikiyor her sey yeniden

Sefer tası, savaşa gidilirken mareşalin yanına aldığı uğur getirdiğine inanılan altın, gümüş vb. şeylerden yapılmış kaptır.

Sefere yeni çıkılmıltır ve mareşal seslenir.
+"Kumandan! Uğurumuz olan sefer tasını bana getirin."
Kumandan derhal baktırır.
-"Mareşalim komutanım! Ah, ne yazık ki sefer tasını unutmuşuz!"
+"Böyle bir ahmaklığı nasıl yaparsınız kumandan! Derhal birlikleri geri çekin, sefer tasını yanımıza almadan asla savaşa giremeyiz!"

Tarihte böyle bir olay vuku bulmuştur. Olayın detayı için PM atınız. Tşk.

Sefer tası gümüşten, yeni gelmiş o işten. Beni kumara alıştıran, senin **Spam/Adversiting** enişten şarkısında ki tastır.

Annem yaşlılara yemek yollardı ben küçüktüm taşırdım onlara.Hala durur.

Bizim evdede vardi o vakitler. Anneme "bu kucuk tencereleri neden ustuste koymuslar" derdim. Annem de bana "dedenden kaldi onlar hatira " derdi.

Dedemden bize kala kala sefer tasi kalmis miras olarak anlayacaginiz, annem hala saklar.Gece gece rahmet istedi.

Postum hiç komik değilmiş mal mıyım neyim

Konusmustuk bu konuyu.

Eski türk filmlerinde genelde görünür kendileri, nasıl samimi ve nasıl sıcak.

Kendisinide bu vasıtayla hatırlamak adına; Rahmetli Kemal Sunal'ın filmlerinden birinde haşlanmış patatesini yediği tas.

Geri