Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bahtiyar botlarını bağla kardeşim şimdiden gözlerinden öperim yolun açık olsun![]()
Henüz gitmedim sağlık sorunlarımdan dolayı. Eğer alacaklarsa da Annemleri abime taşıyıp öyle gidecem. Ama merak ettiğim başka kimselere geldi mi aynı mesaj? BuYuCu, şafak mı sayacaz yine? :biggrin:
](:
![]()
Sosyal medyada gordum acikcasi dezenformasyon sandim. Ciddi ciddi geliyor yani bu mesajlar oylemi.
Ben kim askerlik kim ya. O zamanlar daha diri daha enerjiktim. Şimdi bitiğim valla. 90 küsür kilo ile gidip 56 kilo falan döndüm. Şaka gibi ya. Kuzenime de geldi ama işin aslı ne anlamadım gitti.
![]()
Burada Kalsın. Yenileriz Belki Bir Zaman Sonra
214 Ondan Beraber Saymıştık Bahtiyar Sen Ben Ve Basketci(cem )
Bahtiyar seferberlik ilan edildiğinde gideceğin birliği söyleyip belge imzalatıyorlarmış.
Ülkenin yeteri kadar askeri personeli yok mu acaba? Forumda ki herkese vatan haini diyene değil de sana gelmesi ilginç, boş laf yapanlar başvuru yapsa ne güzel olur.
Askerlik yaptığınız yerde size sefer görev emrini imzalatmış olmaları gerekiyor. Mevcut döneminizin %10'u kadarı için rastgele çıkıyor sefer görev emri ve siz askerde iken size imzalatıyorlar. Emrin bir örneği size veriliyor ve bunu saklamanız gerekiyor. Emirde 2 adet bilet var diye hatırlıyorum. Bu bileti herhangi bir sivil araca dahi verseniz sizi emirde yazan birliğe kadar götürüp sizi araca aldığı yer ile bıraktığı yer arasındaki yakıt bedelini bilet ile devletten tahsil edebiliyor.
Mesaja gelince, tatbikat olma ihtimali var. Yine de en yakın askerlik şubesine gidip araştırın derim. Seferberlik ilan edilse canlı yayında öğrenirdik diye düşünüyorum.
Aynen öyle, televizyon da görürdük kesinlikle. Ben teskereye çıkarken imzalamadan çıkamayacağımı söylediler ki ben imzalamam dememiştim zaten. İmzalayıp öyle almıştım teskereyi. Benden 2 yıl sonra kardeşim gitti ama ona imzalatılmadı.
Seferberlik yanlış bilmiyorsam aileden bir kişiye çıkıyor, istisnai durumlar hariç tabi.
Misalen hem babamda hemde bende var.
Üstelik seferberlikte katılacağım birlik askerlik yaptığım birlikle aynı.
donanımhaberde görmüştüm ben de geçen hafta, ölücüler feyk haber sızdırıyor sanmıştım, bayağı geliyor bu mesajlar demek ki.....