Sefer Görev Emri??????

• Kullanıcı Bahtiyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü
Henüz gitmedim sağlık sorunlarımdan dolayı. Eğer alacaklarsa da Annemleri abime taşıyıp öyle gidecem. Ama merak ettiğim başka kimselere geldi mi aynı mesaj? BuYuCu, şafak mı sayacaz yine? :biggrin:

Xander, Regex(:

EakXgY.jpg

Bahtiyar botlarını bağla kardeşim şimdiden gözlerinden öperim yolun açık olsun :)

Ben kim askerlik kim ya. O zamanlar daha diri daha enerjiktim. Şimdi bitiğim valla. 90 küsür kilo ile gidip 56 kilo falan döndüm. Şaka gibi ya. Kuzenime de geldi ama işin aslı ne anlamadım gitti.

Ben Herkesin Şafağinı Saydım Bahtiyar Senin Ve eviL in Bir Daha Şafak Saymaya Niyetim Yok. Herseyın Hayırlısı Yolun Açık Olsun
Henüz gitmedim sağlık sorunlarımdan dolayı. Eğer alacaklarsa da Annemleri abime taşıyıp öyle gidecem. Ama merak ettiğim başka kimselere geldi mi aynı mesaj? BuYuCu, şafak mı sayacaz yine? :biggrin:

](:

EakXgY.jpg

Sosyal medyada gordum acikcasi dezenformasyon sandim. Ciddi ciddi geliyor yani bu mesajlar oylemi.

Sosyal medyada gordum acikcasi dezenformasyon sandim. Ciddi ciddi geliyor yani bu mesajlar oylemi.

03 Ekim de bana ve benimle aynı dönem askerlik yapan kuzenime geldi. Toparlanıyoruz zaten 15 gün içinde şubeye gideceğiz. Bakalım ne iş anlamadık. Herkesin bir hayatı var. Kimse şıp diye gidemez ki. Günlerce hastane de yatıp daha dün çıkabildim. Elime bakan insanların hayatını garanti altına almadan gidemem. 15 gün içinde gideceğim abi. Yine güncellerim bilgi aldığımda.

• Beğen
Tepkiler: X
Ben kim askerlik kim ya. O zamanlar daha diri daha enerjiktim. Şimdi bitiğim valla. 90 küsür kilo ile gidip 56 kilo falan döndüm. Şaka gibi ya. Kuzenime de geldi ama işin aslı ne anlamadım gitti.

O zaman tek çare kimliğimi değiştir kardeşim

Pembe iyi gider yoksa tüfek omuza baho : )

YdN1zZ.png

Burada Kalsın. Yenileriz Belki Bir Zaman Sonra

214 Ondan Beraber Saymıştık Bahtiyar Sen Ben Ve Basketci(cem )

Bahtiyar seferberlik ilan edildiğinde gideceğin birliği söyleyip belge imzalatıyorlarmış.

Ülkenin yeteri kadar askeri personeli yok mu acaba? Forumda ki herkese vatan haini diyene değil de sana gelmesi ilginç, boş laf yapanlar başvuru yapsa ne güzel olur.

Askerlik yaptığınız yerde size sefer görev emrini imzalatmış olmaları gerekiyor. Mevcut döneminizin %10'u kadarı için rastgele çıkıyor sefer görev emri ve siz askerde iken size imzalatıyorlar. Emrin bir örneği size veriliyor ve bunu saklamanız gerekiyor. Emirde 2 adet bilet var diye hatırlıyorum. Bu bileti herhangi bir sivil araca dahi verseniz sizi emirde yazan birliğe kadar götürüp sizi araca aldığı yer ile bıraktığı yer arasındaki yakıt bedelini bilet ile devletten tahsil edebiliyor.
Mesaja gelince, tatbikat olma ihtimali var. Yine de en yakın askerlik şubesine gidip araştırın derim. Seferberlik ilan edilse canlı yayında öğrenirdik diye düşünüyorum.

YdN1zZ.png

Burada Kalsın. Yenileriz Belki Bir Zaman Sonra

214 Ondan Beraber Saymıştık Bahtiyar Sen Ben Ve Basketci(cem )

Ne güzel günlerdi be.:))) Cem'i özledim vallahi. Eski yaramazlıklar iyiydi ahahaha.

Bahtiyar seferberlik ilan edildiğinde gideceğin birliği söyleyip belge imzalatıyorlarmış.

Hiç bir fikrim yok ama üzerimize düşeni yapacağız. Bir defa gittim, bir daha giderim.

Ülkenin yeteri kadar askeri personeli yok mu acaba? Forumda ki herkese vatan haini diyene değil de sana gelmesi ilginç, boş laf yapanlar başvuru yapsa ne güzel olur.

Ben askere gideceğim yıl Suudi Arabistan da çalışıyordum. Çok ta güzel bir kazancım vardı ve yurtdışı bedellisi olarak yapabilirdim. Öyle bir hakkım vardı ama hepsini silip döndüm. Vatan-i borcumu ödedim. Haaa gerekiyorsa bir daha giderim elbet.

Kars / Sarıkamış - Kazım Karabekir kışlası topçu taburunda askerliğimi bitirdim. İliklerimize kadar soğuk işlerken 10 Kasımı kutladık. Konuşma yapan tabur komutanımız vardı.

"Bu topraklar şehit kanı ile bulanmış, üşümeye hakkınız yok." diye haykırmıştı. Güzeldi ya. :)

Seferberlik anında sizi askerlik şubesine 10 gün içinde gelin diye çağırmazlar.
Seferberlik anından itibaren en fazla iki gununuz vardır ve askerlik subesıne gıtmeden o kıslaya katılırsınız.Bu mesaj sıze katılacagınız bırlıgı teblıg etmek ve olası bır durumda katılıs belgenızı ımzalatmak ve vermek ıcın gonderılıyor dıye bılıyorum.

Askerlik yaptığınız yerde size sefer görev emrini imzalatmış olmaları gerekiyor. Mevcut döneminizin %10'u kadarı için rastgele çıkıyor sefer görev emri ve siz askerde iken size imzalatıyorlar. Emrin bir örneği size veriliyor ve bunu saklamanız gerekiyor. Emirde 2 adet bilet var diye hatırlıyorum. Bu bileti herhangi bir sivil araca dahi verseniz sizi emirde yazan birliğe kadar götürüp sizi araca aldığı yer ile bıraktığı yer arasındaki yakıt bedelini bilet ile devletten tahsil edebiliyor.
Mesaja gelince, tatbikat olma ihtimali var. Yine de en yakın askerlik şubesine gidip araştırın derim. Seferberlik ilan edilse canlı yayında öğrenirdik diye düşünüyorum.

Aynen öyle, televizyon da görürdük kesinlikle. Ben teskereye çıkarken imzalamadan çıkamayacağımı söylediler ki ben imzalamam dememiştim zaten. İmzalayıp öyle almıştım teskereyi. Benden 2 yıl sonra kardeşim gitti ama ona imzalatılmadı.

Aynen öyle, televizyon da görürdük kesinlikle. Ben teskereye çıkarken imzalamadan çıkamayacağımı söylediler ki ben imzalamam dememiştim zaten. İmzalayıp öyle almıştım teskereyi. Benden 2 yıl sonra kardeşim gitti ama ona imzalatılmadı.

Seferberlik yanlış bilmiyorsam aileden bir kişiye çıkıyor, istisnai durumlar hariç tabi.
Misalen hem babamda hemde bende var.
Üstelik seferberlikte katılacağım birlik askerlik yaptığım birlikle aynı.

Seferberlik yanlış bilmiyorsam aileden bir kişiye çıkıyor, istisnai durumlar hariç tabi.
Misalen hem babamda hemde bende var.
Üstelik seferberlikte katılacağım birlik askerlik yaptığım birlikle aynı.

Abim kiloya takılıp askerliğe elverişli değildir raporu verdiler 3 yıl muayene süreci sonunda. Ben ve babam da var bizde.

donanımhaberde görmüştüm ben de geçen hafta, ölücüler feyk haber sızdırıyor sanmıştım, bayağı geliyor bu mesajlar demek ki.....

donanımhaberde görmüştüm ben de geçen hafta, ölücüler feyk haber sızdırıyor sanmıştım, bayağı geliyor bu mesajlar demek ki.....

Yarın sabah işe giderken askerlik şubesine geçecem. Bakalım ne olacak.:biggrin: Bitmiş tükenmiş biriyim ne faydam dokunacaksa artık. Benimle aynı dönem askerlik yapan iki arkadaşıma da gelmiş. Ben, kuzenim ve o iki arkadaş beraber gidecez işte. Hayırlısı.

Geri