Seçimlerde hapishane vaadedilmesi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
2011 genel seçimlerinde başbakanın Diyarbakırlılara vermiş olduğu seçim vaadi.
Zat-ı muhterem "Diyarbakır'a daha büyük ve daha modern cezaevleri yapacağız" diye vaaz etmiştir.
Gerçekten bu güne kadar yolu, köprüyü, suyu ve hatta deniz getireceğim diyenleri duydum da hapishane yapacağım diyeni ilk defa duyuyorum.
Halkına hapishane vaadeden bir başbakan da siyasi literatüre girmiş oldu.

Mesela ben bunun için oy verdim AKP'ye. Hapishane abi yani anlatabiliyor muyum her canlı mutlaka mahpus damını tadacaktır. :D

hepinizin anasını belleyeceğim dese yine yüzde 50 oy alacak başbakanın normal karşıladığım vaadi. yapmış mı onu merak ettim şimdi :d

Kılıçdaroğlu'nun ''Cezaevi vadeden oy alıyor, fabrika vaad eden oy alamıyor'' paradoksuyla iddia ettiği durumdur. 60'larında bir babaannem var. Bir mesele olsun anlatırım güzel güzel, anlayacağı dilden bir şeyleri. can kulağıyla da dinler beni hani. Kardeşimin sorusuyla ne dedi babaanne burda? Kadın eümm kem küm. Halkımız da o misal dinliyor işte. Onların da hepsinin ortak fikri ''O diyorsa muhakkak iyi bir şeydir. İrdelemeye gerek yok''
Azıcık farkındalığı olanlar da bir gün bi tweet'le, arttırılmış kontentanda yer bulursa bunun içinmiş demek ki derler de iş işten geçmiş olur nitekim.

Bir de sevmezsiniz bu adamı. Ne güzel demiş bak?
Celladına aşık olmuşsa bir millet,
İster ezan ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstehaktır ona her türlü zillet.​

Sanırım bu söyleme karşıt olarak da dönemin Diyarbakır Bş.Bld. Bşk. Osman Baydemir ' de "İzmir de yol yapacağım, köprü yapacağım diyor, bize geliyor hapishane yapacağım diyor" diyerek tepki göstermişti.

Bunun yanı sıra İç Güvenlik Yasası'nın geçmesiyle son derece gerçekçi olduğunu düşündüğüm seçim vaadi. En ufak bir eleştirinin cumhurbaşkanına hakaret kapsamında ele alındığı, twitterdaki eleştirilerin suç unsuru sayıldığı, işine gelmeyenleri gezici terörirst yada paralel terörist olarak anıldığı ülkemizde pasişaha daha da hapishane ihtiyacı olacağı açıktır. Zaten halihazırda cezaevlerinin doluluk oranı %95 iken padişahın halka uyguladığı baskı politikaları nedeniyle Türkiye'nin koca bir açık cezaevine dönüştüğünün sinyalleri de verilmektedir.

boyu kadar suç kaydı var
belki ıslah olur
olmaz kardeşim öldür gitsin

Geri