seçim kampanyası?

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Olay anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulması değil mi? Bunu bir seçim kampanyası haline getirmek normal mi? Devletin imkanlarını kullanarak, tarafsız olman gereken (teknik olarak böyle) pozisyondayken, evet için oy toplamaya kalkışmak, yetmedi hayır diyecek olanları vatan hainliği ile suçlaman dünyanın neresinde yaşandı da haberim olmadı? Bi Müslüman cevap versin

Olay anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulması değil mi? Bunu bir seçim kampanyası haline getirmek normal mi? Hayırcı kurum ve kuruluşların imkanlarını kullanarak, tarafsız olman gereken (teknik olarak böyle) pozisyondayken, hayır için oy toplamaya kalkışmak, yetmedi evet diyecek olanları vatan hainliği ile suçlaman dünyanın neresinde yaşandı da haberim olmadı? Müslümana gerek yok. Herkes cevap verebilir.

(Eşitlikçi bir soru sormuş olalım. Çünkü iki taraf ta aynı şeyi yapıyor. Görmek istemeyen göremez.)

Çok fazla siyasal olaylara bulaşmak istemesemde bu konuda düşüncemi dile getirmek istiyorum kendimce;
Olay anayasa değişikliği değildir sadece, asıl önemli olan tek adam devrine geçilecek olmasıdır. Bir memleketin ve o memlekette yaşayan bütün insanların tek bir adamın iradesi altında olmaları ne kadar mantıklıdır bilemem ama bende sormak istiyorum; Memlekette başka ADAM mı kalmadı da tek adam dönemine evet diyoruz?

Maalesef tarafsız olacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş olan cumhurbaşkanınızın, geçmiş seçimlerde yaptıklarını ve genel olarak yapısını düşününce, bu yemine sadık kalıp kalmayacağı konusunda ne yapacağı belli oluyor.

Erdoğan kimseye güvenmiyor. Meclisi devre dışı bırakıp kimseye hesap vermeden tüm yetkiyi elinde tutsun istiyor. Yargı üyelerini memur gibi kendi atayacak, orduyu kendine bağlayacak, yasaları çıkartacak ve kısaca her şey o olacak. Bu referandumda da "Cumhurun halkla buluşması" yada "toplu açılış" adı altında örtülü ödeneği kullanarak propaganda yapacak ve muhaliflere yüklenecek.

Erdoğan için önemli olan bir şeyin istediği gibi olmasıdır. Onun ne şekilde gerçekleştiği değil. Ve bu yolda Allah, kitap, bayrak, vatan, vs. halkın duygularını okşayacak ne varsa kullanacaktır. Halkın cebinden hem de.

Hazımsızlığa gerek yok parçalayan ve bölen olmadığı müddetçe saygı duyulmalı. Sağ-sol, doğu-batı, evet-hayır olmalı. Tek düzine fikir düşünce insan tabiatına aykırı.
Ben evet diyorsam başkasınında hayır demeye hakkı var. Yeterki ön yargıdan uzak tarafımızı bilinçli olarak belirleyelim. Bir tane Türkiye var başka yok ve buna sahip çıkmakta hepimizin görevi.
Saygıyla sevgiyle bir birimizi kucaklayalım.

Anayasa daki bu değişim siyasi bir değişim, rejime yönelik her değişimin siyasi kabul edilmesi gerektiği gibi.
Siyasi bir değişime yönelik yapılan refarandumun da özellikle politik gruplar tarafından çalışmaları yürütülen bir referandumun siyasi bir seçim havasına bürünmesi çok olağan.
Olağandışı olan, akpartililerin, farklı siyasi güçleri de yanlarında görme ihtiyacına rağmen fanatik davranmaları ..
tıpkı hayır oylarını toplamak için merkeze yaklaşması gereken hayır cı sol grupların bunun aksine iyice radikel gruplara yanaşarak hayır oyu toplama çalışmalarının olağandışı olduğu gibi ..

Madem sorun yok herşey olağan "O zaman oyun başlasın!"

16266196_10154444507024538_232463968925727939_n.jpg

Bu görsele dün rastladım internette.
Bununla ilgili başkanlıktan farklı bir konuya dikkat çekmek isterim.
Amerika, Avrupa;hangi konu olursa olsun referansımız oluyor. Şu an ülkenin herhangi bir yerinde siyaset, ekonomi, eğitim, spor herhangi bir konu hakkında yapılan herhangi bir tartışmada kesinlikle Avrupa veya Amerika'dan bahsediliyordur. İtiraf edin siz de en son tartışmanızda 'bu işler Avrupa'da böyle değil abi'dediniz.
İşimize hangisi geliyorsa ya kötü örnek ya da iyi örnek olarak Batıyı gösteriyoruz.
Umarım biz de bir gün örnek alınabilecek bir ülke oluruz. Mesela ileride bir gün Amerikalı bir grup tartışırken 'Türkiye'de başkanlık yok da bizde niye var ' diyerek bizi örnek gösterir.

Bak trumpa. İki vize bile kaldıramadı. Bizde başkan kaddafi olur saddam olur. Allah olur

Geçen sabah gazetesinde, "PKK ve CHP neden Hayır diyor" diye bir başlık gördüm. Yemin ederim abdest almaya gittim.

Evet diyende hayır diyende birbirini hain olarak görüyor. Maalesef çok yakınlarım bile bu durumun içinde. Ben zamanı yaklaştığında tek tek yorumlayarak oyumu vericem.
Konunun içeriğine gelince hayır diyen mevkisi yüksek insan sayısı çok azdır. Evet için kampanya başlatan veya bunun için imada bulunan tarafsız olması gerektiği halde yapmayan kişilere ne yapılabilir bilmiyorum. Sistemin başındaysan her şeyi yapabilirsin. Demokrasiden bahsetmemek gerek zira olsaydı bunlar olmazdı

16266196_10154444507024538_232463968925727939_n.jpg

Bu görsele dün rastladım internette.
Bununla ilgili başkanlıktan farklı bir konuya dikkat çekmek isterim.
Amerika, Avrupa;hangi konu olursa olsun referansımız oluyor. Şu an ülkenin herhangi bir yerinde siyaset, ekonomi, eğitim, spor herhangi bir konu hakkında yapılan herhangi bir tartışmada kesinlikle Avrupa veya Amerika'dan bahsediliyordur. İtiraf edin siz de en son tartışmanızda 'bu işler Avrupa'da böyle değil abi'dediniz.
İşimize hangisi geliyorsa ya kötü örnek ya da iyi örnek olarak Batıyı gösteriyoruz.
Umarım biz de bir gün örnek alınabilecek bir ülke oluruz. Mesela ileride bir gün Amerikalı bir grup tartışırken 'Türkiye'de başkanlık yok da bizde niye var ' diyerek bizi örnek gösterir.
Dün dündür, bugün bugündür. Politika'nın yalan olduğunu hala anlamadın mı?

Dün dündür, bugün bugündür. Politika'nın yalan olduğunu hala anlamadın mı?

Birilerine karşı taparcasına beslediğiniz sevgi gözlerinizi nasıl kör etmişse 2.satırda yazdığım "Bununla ilgili başkanlıktan farklı bir konuya dikkat çekmek isterim." cümlesini es geçmişsiniz. Görsel ile ilgili yorum yapmaya bile gerek yok hersey apaçık ortada. Eğer bir ülke mevzu ise ağızdan çıkan söylemlerden mesuldür insanlar, kusura bakmayın kimse de yok sayamaz. Dün dündür bugün bugündür gibi savunacak başka cümle bulamayınca sarfedilen sözlere de inanın artık bu milletin karnı tok. Ayrıca aynı şeyi karşıt görüşlü insanlar yapsa temcit pilavı gibi defalarca ısıtıp servis etmekte üstünüze yok, herkes kendi kapısının önünü süpürse memlekette sıkıntı kalmayacak zaten.

Yalnız var ya forumda açılıp tartışılan bu referandum konuları, mecliste bu kadar tartışılmıyordur.

Birilerine karşı taparcasına beslediğiniz sevgi gözlerinizi nasıl kör etmişse 2.satırda yazdığım "Bununla ilgili başkanlıktan farklı bir konuya dikkat çekmek isterim." cümlesini es geçmişsiniz. Görsel ile ilgili yorum yapmaya bile gerek yok hersey apaçık ortada. Eğer bir ülke mevzu ise ağızdan çıkan söylemlerden mesuldür insanlar, kusura bakmayın kimse de yok sayamaz. Dün dündür bugün bugündür gibi savunacak başka cümle bulamayınca sarfedilen sözlere de inanın artık bu milletin karnı tok. Ayrıca aynı şeyi karşıt görüşlü insanlar yapsa temcit pilavı gibi defalarca ısıtıp servis etmekte üstünüze yok, herkes kendi kapısının önünü süpürse memlekette sıkıntı kalmayacak zaten.

sen de o kişiye ciddi cevap verdin öyle mi, sence onda o filtre var mı ?

sen de o kişiye ciddi cevap verdin öyle mi, sence onda o filtre var mı ?

Sorulan her soruya cevap veririm Gamer, saygıdan dolayı.
Söylediklerimden sorumluyum onun anladıklarından değil. İlk mesajımda zaten dikkat edilmesi gereken husus yazının sonundaki cümlelerdi. Her zamanki gibi cımbızla seçilip saldırıya geçilmesini gayet doğal karşılıyorum. İnsanların geçmişte söyledikleri sözleri şuan savunuyor olmalarının ortaya çıkmış oluşunun verdiği telaşla normaldir.

climax, doktorsan git sağlık bölümünde takıl sarımsak tansiyona iyi gelir mi diye falan sor artık ya vallahi deliler gibi öğrenmek istiyorum ben tarçının kilo verip verdirmediğini mesela. bu konuları boşverelim.

Geri